שירות נגיש

עובדי העירייה עברו הדרכת נגישות בשירות לאנשים עם מוגבלות

המודעות לחשיבותה של הנגישות בימינו הולכת וגדלה. בתוך כך, בשבוע שעבר קיימה חברת "מהלב" הדרכה לעובדי העירייה בנושא שירות נגיש לאנשים עם מוגבלות. "מהלב" הוא מרכז הישראלי לנגישות בתקשורת, שהוקם ביוזמת הג'וינט, ארגוני הגג של הנכים ובסיוע חברת קילים אלקטרוניקה. המרכז הוקם כפרויקט שמטרתו נגישות ואספקת אביזרי עזר ללקוי שמיעה בישראל.

יום ההדרכה החל בהרצאת פתיחה אשר הסבירה מהי נגישות בכלל ונגישות השירות בפרט, תוך מתן דוגמאות מסביבת העבודה בעירייה, מה התקנות ומה הסדרי הנגישות בעיריית מעלה אדומים.

העובדים התחלקו לקבוצות אשר עברו התנסות חווייתית ופגשו אדם עם מוגבלות. כך למשל, המשתתפים התנסו במוגבלות בראייה ועברו סימולציה אשר מדמה מה חווה תושב עיוור שמגיע לקבל שירות.

בסיומה של ההדרכה דיווחו העובדים על הדרכה חווייתית, ממוקדת ומעניינת, שהצליחה להעביר להם את המסר, את החשיבות למתן שירות נגיש ואת הכלים המתאימים והנכונים למתן שירות זה.

ההדרכה היוותה אבן דרך נוספת בהבאת הנושא לתודעה ובחשיפת העובדים למתן חשיבות עליונה לנושא.

אחרי כל ההתנסויות החווייתיות התכנסו כלל המשתתפים לסיכום בו סוכמו הטיפים לשירות הנגיש, עובדו התחושות והחוויות ממפגש עם אנשים עם מוגבלות וההתנסות במגבלה שלהם.