התזמורת הסימפונית בהר הרצל

התזמורת הסימפונית של מעלה אדומים הופיעה עם הזמרת יובל דיין בטקס יום העצמאות בהר הרצל


התזמורת הסימפונית העירונית מעלה אדומים, תזמורת הדגל של הקונסרבטוריון, השתתפה וליוותה את הזמרת יובל דיין בטקס יום העצמאות הממלכתי שהתקיים בהר הרצל ואשר השנה הוקלט מראש.

התזמורת הסימפונית של מעלה אדומים נחשבת לאחת התזמורות הצעירות הטובות ביותר בארץ והיא מוכרת בכל העולם. היא מופיעה באופן סדיר מעל הבימות היוקרתיות ביותר בעולם, כולל אולם קרנגי המפורסם בניו יורק ואולמות יוקרתיים אחרים באירופה ובארה"ב.

פרופ' בנימין שפירא, מנהל בית הספר למוסיקה של מעלה אדומים, אומר כי התזמורת הסימפונית נחשבת כאחת מהתזמורות הצעירות הבולטות בליגת העל העולמית. "ללימודי נגינה השלכות קוגניטיביות עצומות בעיקר על התפתחות יכולות מתמטיות ויכולות שפה אצל ילדים. לימודי נגינה נלמדים כמקצוע ליבה בבתי הספר במרבית העולם המערבי. גם אצלנו במעלה אדומים לימודי הנגינה מתחילים בבתי הספר במסגרת תזמורות כיתתיות".

שפירא מוסיף כי "הקונסרבטוריון משמש כמרכז מצוינות חינוכי והוא מקבל לשורותיו את אותם התלמידים שאותרו כמוכשרים ביותר מבתי הספר. התזמורת הסימפונית מקבלת לשורותיה בני נוער מתלמידי הקונסרבטוריון שעברו מבחני נגינה מפרכים ונמצאו מתאימים ברמתם. אלו מקבלים תכנית לימודים ענפה הכוללת לימודים מוגברים במקצועות מדעי המוסיקה (מקצועות מתמטיים במהותם), הלחנה, ניצוח, מוסיקה קאמרית וכמובן נגינה בתזמורת מהשורה הראשונה".

ראש העיר, גיא יפרח, בירך את נגני התזמורת הסימפונית ואמר כי "זהו כבוד גדול לעיר שלנו ולמדינת ישראל. הנגנים המוכשרים שלנו מופיעים ומייצגים את העיר והמדינה על בימות העולם הגדולות ביותר, וזה מביא לנו גאווה גדולה. ההופעה שלהם על במת טקס יום העצמאות המרכזי בהר הרצל היא גאווה גדולה לא פחות, ואולי אף יותר, ובמיוחד בימים אלה. אנחנו גאים בכם ומתפללים יחד עם כל עם ישראל שנחזור לחגוג בגדול, כמו שמגיע לעם שלנו. נישא תפילה לשלום חיילי צה"ל, להחלמת הפצועים ולחזרתם של החטופים בריאים ושלמים".