מעלה אדומים - העיר שלי

תלמידי כיתות ד' מכל בתי הספר בעיר השתתפו ביום שיא במסגרת התוכנית "מעלה אדומים העיר שלי"

במעלה אדומים מתקיימת מזה עשר שנים מסורת של קיום יום פעילות  לתוכנית הלימודים "מעלה אדומים העיר שלי" הנלמדת בכיתות ד' בכל בתי הספר בעיר.

הלימוד העיוני מבוסס על העיר שלנו, תוך היכרות עם סיפור המייסדים, הרשות המקומית, העירייה ומוסדותיה, סמל העיר, ההיסטוריה שלה ועוד.

כמו כן לומדים התלמידים להתמצא במפה, נחשפים לסוגיות באיכות הסביבה, בדגש על הריאות הירוקות הרבות בעיר ולמרחב הפיזי של השכונות בעיר, ומכירים את האתרים השונים בעיר.

בשנתיים האחרונות, כחלק מקידום תהליכי למידה חדשניים הפך הספר להיות מקוון, והתלמידים משתתפים במשימות, אתגרים והתנסויות על פי התפתחותה של העיר והתפתחותם של אמצעי לימוד חדשניים.

בשבוע שעבר יצאו כל תלמידי כיתות ד' מבתי הספר הממלכתיים והממ"ד ליום שיא ברחבי העיר. במהלך היום הם סיירו בעיר ולמדו באופן חווייתי על העבר של העיר ועל האתרים והמבנים המיוחדים בה, שביניהם בית העירייה, פארקים עירוניים, תצפיות נוף פתוח, ספרייה, קניון, מתנ"ס, קונסרבטוריון, מוזיאון קסטל ועוד.

יום השיא נבנה בשיתוף צביקי תמרי, מדריך של"ח ורכז תכנית עירוני, איתי פלינט, מנחה מדריכי השל"ח בעיר, גליה מזור, יוצרת ומנחת התכנית ועובדת פסג"ה מעלה אדומים, ומיטל לבן, סגנית מנהל אגף החינוך בעיר, ובתמיכת ראש תחום של"ח מחוז ירושלים, שי בן ישראל, וכל מורי השל"ח בעיר ובמחוז.

ביום זה המדריכים והמש"צים, יחד עם מורי של"ח מהמחוז, משתתפים ומלווים את כל תלמידי שכבת ד' בעיר, וכך עוזרים לתלמידים לסיים את תהליך הלמידה בחוויה ובהנאה גדולה.

היום הסתיים בטקס שהתקיים בפארק המרכזי, בהנחיית צביקי תמרי וגליה מזור.

בטקס השתתפו: ראש העיר, בני כשריאל, מחזיק תיק החינוך, הראל הורוביץ, מנהל אגף החינוך, ומירי אבן חן, מנהלת הפסג"ה.

ענת הברמן, ממייסדות העיר, סיפרה את סיפור הגעתה לעיר, והיום הסתיים בשירת המונים מרגשת של השיר "בגלל הרוח".

בין קבוצות הילדים נערכה תחרות, בסיומה הגיעו למקום הראשון תלמידי כיתה ד2' מבית ספר נופי הסלע.

מיטל לבן, סגנית מנהל אגף חינוך, בירכה את השותפים לעשייה, פרגנה לילדים שלקחו חלק בפעילות ואמרה כי חשוב שכל אדם יכיר היטב את הבית ואת העיר שלו, והדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא דרך הרגליים ודרך כל החושים – להרגיש את האדמה, לראות את הטבע, להריח ולנשום את האוויר שמסביבנו. זוהי הדרך הטובה ביותר להכיר ולאהוב את המקום בו אנו גרים".

ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, בירך את הילדים, את הצוותים של הפסג"ה והשל"ח ואת אגף החינוך, ואמר כי "נפלא שילדי העיר לומדים על העיר, ההיסטוריה שלה והטבע שלה. טוב שדור העתיד גדל ומתחנך להעמקת הזיקה לעיר שלו".