אושר תקציב העירייה לשנת 2023

מועצת העיר אישרה פה אחד את תקציב העירייה לשנת 2023, שמביא עמו בשורות רבות לעיר ולתושבים

מועצת העיר אישרה פה אחד את תקציב העירייה השוטף לשנת 2023, שגדל בכ-23.5 מיליוני שקלים - גידול של 6.8%.

התקציב הכולל של מעלה אדומים יעמוד על 370 מיליון שקלים לשנת 2023, כאשר לצדו יעמוד גם תקציב פיתוח עירוני בסך של כ-24.5 מיליון שקלים.

התקציב העירוני כולל עלייה משמעותית בתחומים רבים ובראשם  החינוך, התשתיות והביטחון.

העירייה נבחרה השנה להשתתף בתוכנית המראה ותוכנית ערים חדשניות של קרן בלומברג, ואף זכתה בפרסים הבאים: חמישה כוכבי יופי, פרס העיר הירוקה, פרס החינוך, פרס יחידת הנוער המצטיינת ותחרות גרינטן.

אחד הנושאים החשובים במעלה אדומים הוא הנושא הביטחוני. לאור זאת, תקציב הביטחון העירוני גדל ב-5.5% ויעמוד בשנה הקרובה על כ-20.6 מיליון שקלים. תקציב הביטחון כולל בשורה טובה למאבטחות ולמאבטחים במעלה אדומים – ולכלל הציבור בעיר. במסגרת תכנית העבודה לשנת 2023 הוחלט באגף לחירום וביטחון על עיבוי מערך האבטחה במחסומים במאבטחים נוספים למשך 24 שעות ביממה. בנוסף, כאות הערכה והוקרה לעבודתם של צוות מאבטחי הבט"ש והמוקדניות, הוחלט על עדכון שכרם, והחל מאפריל 2023, כל בעל תפקיד במוקד העירוני ובמערך האבטחה יקבל תוספת לשכר, כאשר מדובר בגידול של 8% בשכר הממוצע. תוספת המאבטחים תגביר את הביטחון במעלה אדומים ותתרום גם להקלה על עומסי התנועה במחסומים, שכן תגבור הכוחות יסייעו לתפעול מהיר, יעיל ובעיקר בטוח יותר של המחסומים.

תחום נוסף שבו מוכיחה מעלה אדומים שנה אחר שנה שהיא מהרשויות המובילות בארץ הוא תחום החינוך – ויעדו על כך פרסי החינוך הרבים, הן לבתי הספר בעיר והן לאנשי החינוך העובדים בהם. בתקציב הקרוב, ההשקעה העירונית בחינוך ובנוער גדלה בהיקף של כ-9.4 מיליון שקלים, גידול של 8.5%, כאשר כשליש מהתקציב העירוני מושקע בחינוך ונוער. לצד ההשקעה העירונית הגדולה בחינוך ישנה השקעה של כ-90 מיליון שקלים בחינוך בעיר שלא מופיעה בתקציב העירייה, אלא בתקציב רשתות החינוך הפועלות בעיר. כחלק מההשקעה בחינוך החלה להתקיים במעלה אדומים תוכנית "גשרים", בשיתוף פעולה עם יחידת 8200, המעניקה לילדי חטיבות הביניים והתיכונים הכשרה ייעודית ולימוד כלים טכנולוגיים מתקדמים שמותאמים ליחידה האיכותית של צה"ל. בנוסף, העירייה תשקיע השנה בהקמת מרכז גיל רך עירוני, חווה חקלאית, תוספות כיתות ומרחבי למידה בכל בתי הספר, סבסוד קייטנות קיץ בחצי מיליון שקלים וגידול השתתפות העירייה בסבסוד ארוחות בכ-300 אלף שקלים.

במסגרת החינוך הבלתי פורמלי, העיריה תוציא השנה משלחת מנהיגות נוער לארה"ב, וכן תקיים את תוכנית "מג"ן" שבמסגרתה תצא משלחת מסע לאתיופיה.

גם תקציב הרווחה העירוני יזכה לגידול משמעותי, של כ-2.7 מיליון שקלים (8.5%). במסגרת הפעילות בשנה הקרובה יוקמו מעון יום שיקומי לפעוטות בעלות של 8 מיליון שקלים, מרכז תעסוקתי לאנשים עם מוגבלות בעלות של 8 מיליוני שקלים ומרכז למשפחות עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים בעלות של 13 מיליון שקלים.

בנוסף, הבית החם לנערה שופץ, שודרג וירחיב פעילות ל-5 ימים בשבוע, יפתח מועדון גמלאים מועשר ותבוצע חלוקה והתקנה ללא תשלום של ערכות בטיחות לבתי אזרחים וותיקים.

בתחום התחבורה והכבישים, העירייה לוקחת חלק ומקדמת מספר פרויקטים גדולי היקף, שצפויים להקל מאוד על עומסי התנועה בעיר ובאזור כולו. בין הפרויקטים נמצאים מנהרת הגבעה הצרפתית שצפויה להיפתח בנובמבר 2023, כביש "מרקם החיים" הנמצא בתכנון מפורט בחברת "מוריה", ופרויקט כביש 437 הכולל הרחבת הכביש מצומת 437 ועד חיזמה והתחברות למחלף 443 למודיעין ולכביש בגין, מה שיביא נסיעה רצופה עד לגוש דן ללא רמזורים.

בנוסף, העירייה לוקחת חלק גם בפיתוח התחבורה הציבורית, עם תוספות שירות וקווים, הנגשת תחנות ועוד.

בתחום הדיור, מעלה אדומים נמצאת בתנופת אישורי בנייה לשכונות חדשות ובימים אלו מקודמות שורת תוכניות להתחדשות עירונית שכוללות הקמה של יותר מ-6,000 יחידות דיור במהלך השנים הקרובות. יחידות אלה יאפשרו מגורים ליותר מ-26 אלף תושבים חדשים, בהשקעה כוללת המוערכת בכ-2.5 מיליארד שקלים ובתכנון הכולל התחשבות גדולה בבנייה ירוקה וסביבתית.

בהקשר זה, חשוב לציין כי הזמן הממוצע לאישור תוכניות ולקבלת היתר בנייה במעלה אדומים הוא שלושה חודשים בלבד, בעוד שהממוצע במדינה הוא שנה ויש מקומות רבים שבהן מדובר בזמן ארוך הרבה יותר.

לציבור הדתי לאומי והמסורתי  ולכלל תושבי העיר יש בשורות רבות בהן בניית 7 בתי כנסת, שיפוץ מקוואות ועוד.

חברי מועצת העיר, יהודה אסרף ודודו מתתיהו, בירכו על אישור התקציב והודו לגזבר, למנכ"ל ובמיוחד לראש העיר על ההובלה. אסרף שיבח את כשריאל על קשריו ויכולותיו לגיוס תקציבים גדולים ממשרדי ממשלה וממקורות חוץ, דבר חיוני וחשוב לקידום וקיום פרויקטים רבים בעיר.

חברת המועצה, ברנדה הורביץ פרוור, ציינה לשבח את שיתוף הפעולה של מנהלי האגפים השונים במתן מידע וסיוע.

סגן ראש העיר, בוריס גרוסמן, אמר כי כולם עושים עבודה נפלאה לרווחת התושבים וציין כי בשנת 2022 עלו לעיר שיא של 238 עולים.

סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, יו"ר ועדת הכספים, אמר כי "לאחר מלאכה של חודשים ארוכים, הגשנו את תקציב העירייה לשנת 2023 לאישור בפני מועצת העיר. לצד האתגרים בהכנת התקציב, אני יכול לומר בביטחון שהתקציב החדש הינו תקציב משופר וראוי, שמביא עמו בשורות חשובות עבור העיר ועבור כולנו התושבים".

ראש העיר, בני כשריאל, הודה לסגנו ומ"מ, גיא יפרח, יו"ר ועדת כספים, לחברי ועדת הכספים, לגזבר העירייה, גיאה ננדזה, למנכ"ל העירייה, שמוליק חנוך, למנהלי האגפים ולכל אחת ואחד מחברי מועצת העיר, שעושים בהתנדבות ומכל הלב למען העיר והתושבים שלנו.

כשריאל אומר כי "סוד ההצלחה שלנו טמון בקהילתיות ובחשיבה פורצת דרך.  התקציב מבטא השקעה עצומה בחינוך, בביטחון, ברווחה ובתשתיות. בתקציב יש גידול ופרויקטים רבים בכל התחומים המתוכננים לשנה ולשנים הבאות. פילסנו את דרכנו בתחום החינוך והרווחה והפכנו לאחרת הרשויות המובילות בישראל, אנו זוכים בפרסי עיר יפה ומטופחת מדי שנה ומובילים מהפכה גם בתחומי המגורים, התחבורה, מתחמי העבודה, הספורט ועוד. מעלה אדומים כבר אינה תחנה ביניים, היא היעד".