שמן זית תוצרת מעלה אדומים

מסיק הזיתים של מעלה אדומים התקיים זו השנה ה-11, במסגרתו מייצרים שמן זית שנתרם לניצולי שואה וקשישים בעיר

מאז החל מסיק הזיתים הקהילתי חינוכי , הוא זוכה להצלחה רבה מדי שנה. מטרת הפרויקט היא לחבר את תלמידי בתי הספר לקרקע, ולתת להם הרגשה "מה היו אבות אבותינו היו עושים לפני שנים רבות". כמות נכבדת של שמן הזית שמיוצר במסיק נתרמת לניצולי השואה בעיר.

פעילות גיבוש, למידה על ההיסטוריה ותרומה לקהילה, את כל אלו משלבים בפעילות מיוחדת שנערכת כבר 11 שנים ברציפות – מסיק הזיתים הקהילתי-חינוכי.

לפרויקט, כאמור, מטרות שונות ומגוונות, החל מחיבור התלמידים לאדמה ולהיסטוריה של המקום שבו הם חיים, דרך גיבוש ועד תרומה לקהילה – שכן שמן הזית שמופק מהזיתים שנקטפים נתרם לטובת ניצולי השואה תושבי מעלה אדומים.

אחרי אלפיים שנות גלות זוכה מסיק הזיתים במעלה אדומים להצלחה רבה", מציינים בעירייה, "מסיק הזיתים נועד במטרה להחזיר את האבדה למקומה המכובד בעמנו על ידי חידוש מסיק זיתים קהילתי, כאשר המשימה היא לבצע מסיק זיתים קהילתי באמצעות בני נוער, תנועות נוער ואחרים מהקהילה העירונית שלנו ולאסוף כמות מכובדת של זיתים ולהפוך אותם באמצעות כבישה קרה לשמן זית מעולה ואיכותי. כך המסיק מקבל גם משמעות חינוכית".

המסיק התקיים ביום שישי שעבר, בליווי ופיקוח אגף אחזקה ושפ"ע, וזו הייתה השנה ה-11 ברציפות שלפרויקט נרתמו 450 תלמיד בתי הספר התיכונים בעיר. המסיק התקיים לזכרו של מנכ"ל העירייה לשעבר, אליעזר הר ניר גרינברג ז"ל, שיזם את הרעיון והוציא אותו אל הפועל. את הזיתים מעבירה העירייה למושב בקוע, בו ישנו בית הבד, בית קטן המייצר שמן זית איכותי, ומופק מהם שמן זית איכותי.

הייצור הינו בכמויות קטנות, אך הוא משלב בהכנתו טכניקות מסורתיות של אבני ריחיים עתיקות שתפקידן לשמר את טעם והארומה של הזמן. בית הבד פעיל כשלושה חודשים בשנה, החל מהגשם הראשון ועד סיום מסיק הזיתים. השמן מיוצר בתהליך כבישה קרה שמשמעותו, שהשמן המופק הינו ללא התערבות כימית ואינו חומם לטמפרטורה שעולה על 35 מעלות.

השמן, כאמור, נתרם לקשישים ולניצולי שואה ממעלה אדומים כשכל בית ספר שלוקח חלק בפרויקט מקבל גם הוא בקבוק שמן זית מהמסיק.

המסיק התקיים באזורים רבים, בהם: מול בית הספר אופק ברנקו וייס, בפארק המרכזי, בדרך מדבר יהודה, בפארק הנוער, במצפה חגי ובכניסה לפארק בהר מכוור, ובמהלכו נקטפו זיתים מ-290 עצים.