דיור להשכרה

מבנה המכללה נהרס בימים אלה, במקומו נבנה פרויקט לשכירות ארוכת טווח. צילום הדמיות: רוזיו אדריכלים בע"מ

ישן מול חדש. מבנה המכללה הנוסטלגי בכניסה לעיר נהרס בימים אלה, וכל תושבי העיר שנכנסים אל העיר דרך הכניסה הדרומית רואים את הציוד הכבד שהורס בזהירות ובבטחה את מבנה המכללה הישן שגודר היטב ונמצא בהליך הריסה.

בצל הריסות המבנה הישן ייבנה במקום פרויקט חדש של דיור להשכרה לטווח ארוך, הפרויקט ייבנה על ידי קבוצת דקל אדומים בע"מ.

הפרויקט, שנקרא עירוב שימושים, הוצג לראש העיר, בני כשריאל, ואושר על ידי הנהלת העירייה ואגף הנדסה. הפרויקט ממוקם בכניסה לעיר, בסמוך לבית החולים הסיעודי ובמרחק הליכה מהקניון, בית העירייה, מרכז התרבות, קאנטרי, פארק הנוער ושכונות צמח השדה ופרי מגדים.

מדובר מבנה רב תכליתי שכולל שני מבני מגורים של כ-220 דירות קטנות, שייבנו מעל קומות מסחר, משרדים וחנייה תת קרקעית במטרה לייצר חיי קהילה צעירים ותוססים.

לפרויקט שני מפלסי מסחר, אחד על רחוב האשל והשני על רחוב השקמה. שטחי המסחר יכללו מסחר שכונתי, בתי קפה, סופרמרקט, בית מרקחת, חנויות קטנות, חללים למשרדים, קופת חולים ומרפאות מומחים.

כמו כן, תיערך תוכנית פיתוח לכלל השטח, כאשר שטחי הפריקה וטעינה יהיו מרחוב האשל.

מטרת הפרויקט היא הרחבת הייעוד והוספת שימוש בדמות דיור להשכרה לטווח ארוך במתכונת דומה לתוכניות של "דירה להשכיר", וביצוע במסגרת חוק עידוד השקעות - דיור להשכרה. כלל הדירות יהיו בגודל קטן ובינוני, הן יהיו להשכרה לטווח ארוך וינוהלו על ידי חברת ניהול.

הגדרת תקופת ההשכרה תהיה ל-15-20 שנה, כאשר הדירות שיוצעו יהיו החל מדירת סטודיו של חדר אחד ועד דירת שלושה חדרים.

ראש העיר, בני כשריאל, בירך על הפרויקט, איחל הצלה ליזמים ואמר כי "פרויקט דיור להשכרה יאפשר פתרונות מגורים חדשים וזמינים לזוגות הצעירים שלנו