פורום המנהלים העירוני

השבוע התכנס פורום המנהלים העירוני, לסיכום שנת הלימודים ולהיערכות לשנה הבאה

אחד מן האתגרים המורכבים במשבר הקורונה היה ללא ספק הפעלת מערכת החינוך העירונית. הקושי המרכזי, מעבר למציאת פתרונות במסגרת המגבלות הקיימות, הוא בעובדה שהמציאות המשתנה מובילה להגבלות חדשות ולשינויים תכופים.

לאחר שהחל החופש הגדול ולקראת ההכנות לשנת הלימודים הבאה התכנסו השבוע כל קברניטי מערכת החינוך בעיר וצוותי החינוך, לפורום מנהלים חגיגי מכובד לציון פתיחת שנת הלימודים.

האירוע החגיגי התקיים במוזיאון קסטל בהשתתפות: ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, סגנית מנהל אגף החינוך, מיטל לבן, מנהלי בתי הספר היסודיים והעל יסודיים בעיר, מנהלי ארגוני הסמך והפונקציות התומכות של החינוך, רכזי תחומים, צוות אגף החינוך ועוד.

האירוע מתקיים מדי שנה בתום שנת הלימודים, על מנת לברך את מנהלי בתי הספר והצוותים החינוכיים לסיום השנה ולהיערך לשנת הלימודים הבאה. המפגש כלל סקירה מקיפה של  סגנית מנהל אגף החינוך, מיטל לבן, על מערכת החינוך בשנת הלימודים שהסתיימה, ברכות שנשאו ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, ובשם המנהלים, שמעון אש, מנהל עמל תעופה וחלל.

האירוע הונחה על ידי מיטל לבן, שבירכה את המשתתפים ואמרה כי  "ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, מוביל ביד רמה את מערכת החינוך ודואג לכל דבר שיש בעיר". מיטל נתנה סקירה מקיפה על התהליכים המתרחשים במערכת החינוך העירונית. היא סקרה את הנושאים המרכזיים, בהם: נושא הסייבר וחדשנות, תוכניות חשיפה, העמקה והתמחות מגילאי גן עד התיכון, תוכנית טראמפ שבעקבותיה יש עלייה בזכאות לחמש יחידות בגרות במתמטיקה, מיזם אבא אמא סיפור, עידוד הקראת סיפורים על ידי הורים, הכנסת שפת ה-sel לבתי הספר ועוד.

ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, הגדיש כי התמודדות עם הקורונה במערכת החינוך הייתה טובה, ושיבח את המשך שיתוף פעולה והובלת תהליכים חינוכיים בשותפות ובתמיכה של המחוז.

כשריאל ציין לשבח את הזכייה במקום ראשון מחוזי בדיבייט לתעופה וחלל, את שיגור הרקטות, את ההשתתפות במהלך הוגנות רשותי (הרשות אחת מעשר רשויות שנבחרו לתהליך), את הצגת תוצרי הוגנות ל-OECD על ידי צמח השדה, מעלה התורה בנים, ויפה נוף בביאנלה, את פרסי החינוך שבהם זכו בתי הספר ואת ההישגים הנאים אליהם הגיעו התלמידים.

כשריאל אמר למנהלים כי "אנחנו לקראת תחרות אדריכלים על רכס תעופה וחלל, שיכלול את אמי"ת בנים, שחקים, מרכז חדשנות, מוזיאון מדע עירוני, אמפיתיאטרון ומכינה.

בסיום דבריו הודה כשריאל לכל העושים במלאכת החינוך על עבודתם המסורה והמקצועית לאורך כל הדרך, החל מהנהלת מחוז ירושלים בראשות מנהל המחוז, מאיר שמעוני, שמסייע ועוזר עם כל הנשמה וכל הלב, ובזכותו יחד אנו מביאים את מערכת החינוך להישגים והצלחות. אגף החינוך בעירייה, בראשות הראל הורוביץ וסגניתו מיטל לבן, שיחד עם צוות האגף עושים עבודה סיזיפית וקשה. וכמובן, מנהלי בתי הספר וגני הילדים וצוותיהם, כמו גם ההורים השותפים לעשייה, והתלמידים. העיר שלנו מצטיינת בחינוך. העירייה תעשה הכל כדי שמערכת החינוך תצליח הן במשאבים והן בידע".