מצדיעים למתגייסים

כנס המתגייסים העירוני לבוגרי ובוגרות י"ב התקיים בהיכל התרבות

כמיטב המסורת שנהוגה בעיר שנים רבות, מדי קיץ, לקראת ראשית הגיוסים לצה"ל, התקיים בשבוע שעבר טקס ברכת הדרך לחיילים המתגייסים לצה"ל.

מאות רבות של בני נוער השתתפו בטקס המתגייסים ונהנו מתוכנית אמנותית עשירה ומהנה. כנס המתגייסים התקיים בהיכל התרבות בשיתוף יחד למען החייל, בראשות לימור שמואל, מרכז ההכנה לצה''ל במרכז צעירים, בראשות שי שבו, ואגף הנוער, בראשות איתמר סלוק.

אל הכנס הגיעו מאות מתלמידי יב' בכל התיכונים בעיר, אשר מסיימים את חובת לימודם ועתידים להתגייס לגורמי שירות הביטחון, צה''ל ושירות לאומי.

הבוגרים קיבלו בערב ההוקרה שי למתגייסים - תיק 60+30 ליטר איכותי, תיק מחשב יוקרתי, תיק רחצה, סל כביסה ועוד הפתעות. בנוסף, הם נהנו מערב שכלל הופעה מצחיקה של הסטנדאפיסט דניאל חן.

הכנס התקיים במעמד ראש העיר, בני כשריאל, סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, יו"ר האגודה יחד למען החייל, לימור שמואל, חברות האגודה למען החייל, מנהל המתנ"ס, אורי מסיל, מנהל אגף הנוער, איתמר סלוק, נציג צה"ל, מנהל מרכז הכנה לצה"ל, יניב עזרא, מנהל מרכז צערים, שי שבו, חברי מועצה והמתגייסים.

נתוני הגיוס השנה היו משמעותיים, ומעלה אדומים דורגה בפסגת הערים עם אחוזי הגיוס הגבוהים ביותר לצה"ל. למעלה מ-96% גיוס בקרב בני ובנות הנוער שלנו בעיר, כ-90% מבני הנוער השתלבו בתפקידים משמעותיים כמו לוחמה ושירות ביחידות הטכנולוגיות, עלייה משמעותית בשיעור הגיוס של הנשים לצה''ל בעיר.

בנוסף, בשנה זו יש דירוגי שיא לשניים מבתי הספר בעיר באחוזי הגיוס, 95% בתיכון אמי"ת איתן ו-99% בתיכון תעופה וחלל. אין ספק שמערך ההכנה לצה''ל בעיר פועל רבות לקידום נתוני גיוס ואכן מביא להכנה משמעותית ופרקטית לגיוס.

האגודה יחד למען החייל תקיים מועד חלוקה נוסף של השי, למתגייסים שנבצר מהם להגיע לכנס. החלוקה תתקיים בשני מועדים, ביום רביעי, 20.7, בין השעות: 17:00-18:30, וביום רביעי, 10.8, בין השעות :17:00-18:30  בחט"ב עמל תעופה וחלל (דקל ב').

סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, סיפר למתגייסים כי "סבא וסבתא שלי עלו בניגוד לחוק, באוניית מעפילים, אי שם בשנות ה-50 לארץ ישראל. מגשימים חלום של 2000 שנות גלות בגופם - לעלות לירושלים. ציונות במיטבה: ייבוש ביצות, יישוב הארץ והקמת מדינה לעם היהודי. זו הייתה הציונות של אז. הציונות של היום היא להתגייס לצה״ל ולשירות הלאומי. להגן על המדינה שהוקמה, ובהמשך לפעול יחד למען חברת מופת. אתם שייכים לעיר מיוחדת ומובילה. כבר מספר שנים שאנחנו בין עשר הערים הראשונות במדינה באחוז הגיוס לצה״ל, לתפקידי לחימה ולשירות משמעותי. תיזכרו בשכבה שלמדה מעליכם, 97% מהם התגייסו לצה״ל, רובם לתפקידי לחימה ולשירות משמעותי ,כמעט ואין בעיר הזו משתמטים. עוד רגע אתם תעלו על מדים, ואז, כשיגידו בחדשות ׳תקיפה באיראן׳ - יתכוונו אליכם, גבול עזה - אתם, עימות עם חיזבאללה, מעצרים ביהודה ושומרון – אתם. זכרו שלמאמץ הזה צריך את כולם. את הלוחם שיחתור למגע, את התצפיתנית בגבול, את המאזין לאויב, את איש המודיעין ואת לוחם הסייבר, את הטבח ואת הנהג ובקיצור את כולכם".

ראש העיר, בני כשריאל, בירך את המתגייסים ואמר כי "גאווה רבה לראות כי בני הנוער שלנו, בנים ובנות כאחד, שנמצאים בצמרת נתוני הגיוס לצה"ל, בשירות ביחידות קרביות וביציאה לקצונה".

כשריאל קרא לבני הנוער לא להסס ללכת למסלול קצונה ואמר כי "אני מצדיע לנוער המצוין שלנו, יש לנו בני נוער איכותיים ואני גאה להיות ראש עיר שיש בה בני נוער ערכיים, תורמים, מתנדבים ואיכותיים".