מחשב לכל גננת

ראש העיר וסגן שרת החינוך העניקו לגננות גני הילדים בעיר מחשבים ניידים במסגרת פרויקט "מחשב לכל גננת"

משרד החינוך וקרן אתנה ממשיכים במבצע חלוקה של מחשב לכל גננת בעיר. החלוקה נעשית במסגרת פרויקט עליו החליטה שרת החינוך במטרה להקנות אוריינות דיגיטלית לילדים כבר בגילאים 3-6, ולאפשר להם לחוות ולהתנסות באמצעים דיגיטליים עוד בטרם כניסתם לבית הספר.

במסגרת החלוקה כל גננת בחינוך הממלכתי זכאית למחשב נייד המצויד במודם סלולרי לגלישה באינטרנט. אגף החינוך בעירייה, בשיתוף משרד החינוך, ילווה את הלימוד בגנים על ידי הכשרות לגננות בהיקף של 90 שעות במשך שלוש שנים. משרד החינוך התחייב להעניק להן שירותי תחזוקה שוטפים, תוך מתן סיוע אישי לכל הגננות המשלבות בפועל את המחשב בהוראה. פעילות זו תתקיים מתחילת יישום התוכנית בגן ולאורך כל עת ההשתלמות.

במסגרת הפרויקט חולקו לכל הגננות מחשב נייד ומודם סלולרי לגלישה באינטרנט לטובת ניהול ועבודה שוטפת מול מערכות מחשוב של משרד החינוך והשלטון המקומי.

חלוקת המחשבים התבצעה בטקס חגיגי שנערך בלובי בית העירייה בהשתתפות ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, סגן שרת החינוך, ח"כ מאיר יצחק הלוי, מנהל אגף החינוך, הראל הורוביץ, מנהלת מחלקת הגיל הרך, עינת בוטבול חורש, צוותי אגף החינוך, גננות, אורנה פז, מנהלת אגף חינוך קדם יסודי, אינה פולטוב, מדריכה מרכזת ארצית גני ילדים, ארז רונן, המנמ"ר של משרד החינוך (תושב העיר), מפקחת הגנים, ג'ולי מלמד, עדנה טקסלר וורד מליחי.

בהמשך ביקורו של סגן שרת החינוך, מאיר יצחק הלוי, ביקר סגן השר במועדון הנוער המטרו, שם צפה במצגת של אגף הנוער, בדגש על צרכים מיוחדים, מיפוי בני הנוער, מועצת נוער ותנועות נוער. כן שוחח עם בני נוער למפגש של שאלות ותשובות.

ח"כ מאיר יצחק הלוי אמר כי "הייתה לי הזכות להעניק מחשבים לגננות העיר. חלוקת המחשבים מתבצעת כחלק מפרויקט מחשב לכל גננת שיזמה שרת החינוך, ד״ר יפעת שאשא ביטון. מטרת הפרויקט היא לקדם באמצעים דיגיטליים את הפעילות החינוכית בגני הילדים. במועדון הנוער מטרו פגשתי את הנהגת הנוער העירונית, נציגי תנועות וארגוני הנוער ואת צוות המתנ״ס בעיר, אשר הציגו בפניי את הפעילות החינוכיות המגוונות והאיכותיות הפועלות בעיר. ניכר כי ישנה מנהיגות איכותית ששואפת למצוינות ודואגת לגעת בכל נער ונערה בעיר".

ראש העיר, בני כשריאל, בירך ואמר כי "לתוכנית מחשב נייד לכל גננת חשיבות עליונה ותרומה משמעותית למעמד הצוותים החינוכיים בגני הילדים. בזכות הפרויקט יזכו עוד מאות גננות להצטייד במחשב נייד אישי ובהשתלמות מקצועית מקיפה שתסייע בשדרוג והעצמה של יכולותיהן המקצועיות ובקידום החינוך. השימוש במחשב בגן הילדים יסייע להכשיר טף לומד, עצמאי ויוזם, המשתמש במחשב ובאינטרנט באופן מושכל שיסייעו לפיתוח הרגשי, החברתי וקוגניטיבי, זהו נדבך חשוב בקידום מערכת החינוך לעבר המאה ה-21, אני מודה למשרד החינוך ולקרן אתנה והשותפים לפרויקט החשוב הזה".