עובדים עם חולצות נשק יישלחו הביתה

אגף הביטחון הודיע למעסיקים כי בהנחיית ראש העיר, עובדים שיגיעו לעבודה עם חולצות הנשק יישלחו לביתם

בזמן שגל הטרור הנוכחי נמשך, מתפשטת לאחרונה התופעה של פלסטינים הלובשים חולצות שעליהן מודפס רובה מסוג M-16. התופעה צוברת תאוצה גם בקרב צעירים פלסטינים בשטחים. איורי הנשק מודפסים על חולצות, מכנסיים, מעילים וז'קטים, ופריטים כאלה נמכרים כמעט בכל רחבי הגדה.

גם ברשתות החברתיות ניכר טרנד חולצות ה-M-16 יותר ויותר, בעיקר מאז פיגוע הירי בחדרה בסוף חודש מרץ. בעלי החנויות מסבירים שמדובר בטרנד רגיל, וכי הם מביאים את מה שהצעירים מבקשים.

תנועת "ישראל שלי" פתחה בקמפיין בעקבות העניין, וחבריה טענו כי הגיעו אליהם עשרות פניות של אזרחים מודאגים ברשתות החברתיות  בהם סטודנטים ורשויות.

התופעה לא פוסחת גם על מעלה אדומים. בשבועות האחרונים מתועדים עובדים ערבים בעשרות בתי עסק, כשהם לובשים חולצה עם הדפס M-16 כאות תמיכה במאבק המזוין ומבצעי הפיגועים. התופעה המכוערת הזו הגיעה גם לאזור התעשייה פארק ישראל. הסממנים הללו הופיעו לא מקרה ודווקא עכשיו.

ראש העיר, בני כשריאל, אומר כי "במעלה אדומים לא יהיו שום סממנים המביעים תמיכה בטרור ובמפגעים אשר רצחו באכזריות את אזרחי ישראל בדם קר.  נגלה אפס סובלנות, אפס הכלה".

כשריאל הורה למנהל אגף הביטחון , נועם הרוש, שלא לאפשר לשום עובד בעיר להגיע עם סממנים אלו, וכבר מספר עובדים פלסטינים נתפסו ונשלחו חזרה לביתם.

ההנחיה היא כי כל עובד פלסטינאי שיגיע אל עבודתו עם חולצה, כובע או תכשיט עם סימן של M-16, יישלח מיד חזרה אל ביתו.

ראש העיר, בני כשריאל, אומר כי "לא ניתן לטרור ולתמיכה בו להרים את ראשו בעיר מעלה אדומים".