אושר תקציב העירייה לשנת 2022

בישיבת מועצת העיר אושר תקציב העירייה לשנת 2022

מועצת העיר אישרה בשבוע שעבר פה אחד את תקציב העירייה לשנת 2022, בסך של כ-347,220 מיליון שקלים. רוב התקציב, כמדי שנה, מושקע בתחום החינוך, כאשר השנה הנתח של החינוך מהתקציב הוא 45% יחד עם ההשקעה של הרשתות הפועלות בעיר.

תקציב הפיתוח עומד על סך כולל של 25,701 מיליון שקלים. הגידול התקציבי הגדול ביותר הוא בתחום הרווחה: גידול של 15%.

בין הבשורות הרבות בתקציב: הגדלת סבסוד קייטנות הקיץ, שיפור משמעותי של מערך הדיגיטל העירוני, הקמת מעון יום שיקומי, חיזוק קבוצת הספורט של מעלה אדומים, המשך רישות העיר במצלמות, תגבור עובדי ניקיון לשמירה על חזות העיר, עשייה בתחבורה: חניות והסדרי תנועה, ייצוב והעשרת התרבות עם מיטב האמנים והמופעים שיגיעו לעיר, השקעה אדירה בחינוך הבלתי פורמאלי ובבני הנוער שלנו, תכניות חינוכיות פורצות דרך, בעיקר בתחומי המדעים והמתמטיקה, ועוד.

בתחום התחבורה ושיפור התשתיות התחבורתיות בעיר למשל, מתוכנן השנה שיפורם של שלוש כיכרות תנועה מרכזיות בעיר ותוספת חניות ברחובות בהן יש מצוקת חנייה.

בתחום החינוך יושקעו משאבים רבים, בין היתר במחלקת המצוינות ובגיל הרך, כאשר כספים רבים יושקעו בתגבור תוכניות מצוינות בתחומי המתמטיקה והמדעים בכל הגילאים, החל מגיל הגן ועד לתיכון. גם במרחבי הלמידה והחללים בבתי הספר יושקעו משאבים, כך למשל ייבנו חדרי שלווה בבתי הספר השונים.

בתחום הנוער יוקם מתחם נוסף לטובת פעילות של תכנית "הילה" וכן ימונה רכז נוער מתנדב. בתחום הצעירים יינתנו מלגות בסך 200,000 שקלים  לסטודנטים, זאת בנוסף ל-120 הנדסאים הלומדים חינם במכללה למינהל בשיתוף מרכז הצעירים העירוני.

בתחום הספורט יושקע סכום נוסף של 300,000 שקלים לסבסוד ספורטאים תחרותיים וכן סכום של 29,000 שקלים לסבסוד הספורט העממי.

בתחום הרווחה חל הגידול התקציבי הגדול ביותר, וסכום של 2.3 מיליון שקלים יושקעו כתוספת לטובת פעילות צמי"ד לבעלי צרכים מיוחדים, 400,000 שקלים יושקעו כתוספת לטיפול בקשישים ובאזרחים הוותיקים ותוספת של מיליון שקלים לטובת טיפול בצעירים בסיכון.

בנוסף, תבוצע נגישות לאתר ההנצחה העירוני ולפארקים העירוניים, ייבנה מעון יום שיקומי, יוקם מעון יום במצפה נבו, ייבנו מבני ציבור בשלבי תכנון שונים, יקורו מגרש הספורט של מעלה תורה בנות, חלל ותעופה, חט"ב וממ"ד יפה נוף), תיבנה קריית החינוך של העיר שתכלול את תעופה וחלל, אמ"ית בנים ושחקים, יתווספו שש כיתות לימוד בבית הספר מעלה התורה, ייבנה מבנה קבע לארגון יד שרה בעיר וכן למד"א, יורחב בית העירייה, יוקם בית כנסת מרוקאי בדרך קדם ובית כנסת חב"ד ברח' השחם, תיבנה קומה נוספת מעל הקאנטרי ותתוכנן כלבייה.

בתחום הביטחון יבוצע שדרוג המוקד העירוני, קיר מסכים, יוקם טרמינל בידוק, יירכשו רחפנים לעיר, יתוגבר סיור קבוע באזור התעשייה, ישודרג מערך האבטחה בגבעת המייסדים, תימשך מיצובה של העיר כעיר חכמה ויותקנו מצלמות שלב ד' ברחבי העיר, יוחלפו רכבי הביטחון, תותקן מערכת שו"ב מבצעית ומערכת טלפוניה חכמה ועוד.

סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, יו"ר ועדת הכספים, אומר כי "נדרשנו להתמודד עם אתגרים גדולים, אך בעבודה מקצועית ואחראית הצלחנו להביא תקציב שקול, אחראי, ולטעמי, גם החברתי ביותר שהבאנו בשנים האחרונות".

ראש העיר, בני כשריאל, אומר כי "התקציב נותן מענה מקיף ומיטבי בכל תחומי החיים, כאשר תחום החינוך ממשיך להיות החלק הארי בתקציב ולקבל את מירב המשאבים להצלחת ילדינו, החלטה שמוכיחה את עצמה ומצעידה את ילדינו למצוינות לימודית, ערכית וחברתית ומובילה אותם לעמוד בחוד החנית של החברה הישראלית. השירות לתושב יישאר מיטבי. במקביל לכך אנו פועלים באופן זהיר ביותר על מנת להבטיח את איתנותה ועצמאותה הכלכלית של העירייה וכדי להבטיח את המשך מתן השירותים באופן המיטבי והנרחב ביותר. אין לי ספק כי כולנו נהנה, גם השנה, מההשקעה באיכות הסביבה וחזות העיר, מפיתוח תוכניות רווחה ושלל מענים עבור אוכלוסיות מוחלשות ואזרחים ותיקים, מקיומם של אירועי תרבות איכותיים ומהנים בעירנו, מהטמעת המערכות הדיגיטליות המתקדמות שממצבות אותנו כעיר חכמה, משיפור השירותים לתושב גם באופן מקוון ומהמשך פיתוחה ובנייתה של העיר שלנו".