מבצע אכיפה

ראש העיר, בני כשריאל, נפגש עם מפקד מחוז ש"י במשטרה, ניצב עוזי לוי, וסיכם איתו על אכיפה מוגברת נגד נסיעת משאיות בכביש בשעות הבוקר

ראש העיר, בני כשריאל, נפגש בראשית השבוע עם מפקד מחוז ש"י במשטרה, ניצב עוזי לוי.

בפגישה השתתפו מטעם העירייה: סגן ראש העיר, בוריס גרוסמן, המחזיק בתיק התחבורה, מנהל האגף לתכנון אסטרטגי ותחבורה, גרשון לוקיי, ומנהל האגף המוניציפאלי והשיטור העירוני, רונן אקנין.

כשריאל העלה את נושא אכיפת איסור הנסיעה של משאיות כבדות בנת"צ שעולה לכיוון מחסום א-זעיים בשעות הבוקר המוקדמות, בין 06:00-09:00, וביקש כי המשטרה תגביר את האכיפה משמעותית ותחל אותה כבר בשעה 05:30.

בשל הטופוגרפיה הקשה בתוואי הכביש ובשל רוחבו, תנועת המשאיות מביאה להורדת הקיבולת בכביש באופן משמעותי ולהאטת התנועה, ולפיכך חלה הגבלת התעבורה של משאיות בכביש זה בשעות הבוקר העמוסות.

כשריאל ביקש כי השיטור העירוני ישתלב באכיפה ויתגבר את ניידת המשטרה שנמצאת במקום קבוע באכיפה.

בפגישה סוכם כי המחוז יבצע באופן מידי אכיפה של נסיעת משאיות במחסום בין השעות 05:30-09:00 בבוקר. בנוסף, העירייה תציב שלטים נוספים בולטים לאורך הכביש כבר לפני הפנייה וההשתלבות בנת"צ. כמו כן, תיבחן הדרך לשילוב השיטור העירוני בתגבור האכיפה באופן חוקי ומוסדר.

ראש העיר, בני כשריאל, אומר כי הוא מודה לממ"ז, ניצב עוזי לוי, על שיתוף הפעולה הפורה. אמשיך לפעול וללחוץ על כל הגורמים הרלוונטיים, כל אחד בתחומו, כדי שתושבי העיר יוכלו להגיע למקומות העבודה בלי פקקים, בלי להיתקע אחרי משאית בעלייה ובלי לבזבז זמן רב ויקר בכל בוקר. בכל יום נשפר עוד קצת את איכות החיים שלנו, בעבודה קשה ופתרונות יצירתיים".