בדרך ל-8200

נבחרות הסייבר והמודיעין של מעלה אדומים יצאו לדרך באקדמיה לסייבר

בעירייה הציבו את נושא הגיוס ליחידות השונות ב-8200 וליחידות  הטכנולוגיות בצה"ל כמשימה עירונית, ולשם כך הוקמה אקדמיית סייבר שמעניקה הכשרות לתלמידים בתחומים של סייבר התקפי, תכנות ולימודי ערבית ופרסית.

השירות הצבאי ביחידת 8200 וביחידות הסייבר של אגף המודיעין הפך לכרטיס כניסה ודאי למשרות נחשקות בעולם ההיי-טק הישראלי. ראש העיר, בני כשריאל, קרא בעיון את נתוני הגיוס ליחידה והציב את נושא הגיוס אל יחידת הסייבר ו-8200 כיעד עירוני מרכזי שמקודם באמצעות Make.Cyber. - האקדמיה ללימודי סייבר, אשר הוקמה בסיוע משרד המדע והטכנולוגיה והחברה למתנ"סים. מטרתה של האקדמיה היא לשמש כמסלול הכשרה לשירות משמעותי בצה"ל ולשילוב סטודנטים ובוגרים באקדמיה ובתעשיית ההייטק. היעד העירוני: עלייה ב-8% בכמות המתגייסים ליחידות הטכנולוגיות כבר במחזורי הגיוס הקרובים.

מודיעין, סייבר ולימודי ערבית ופרסית

במהלך חודשי הקיץ אותרו וגויסו תלמידי החטיבה והתיכון המתאימים, אשר יתחילו את מסלולי הסייבר והחדשנות שיובילו אותם לבסוף לגיוס ליחידות הטכנולוגיות ולתארים הנחשבים באקדמיה. המסלול מתחיל בקורס סייבר מורחב לתלמידי כיתות ו', בו הם מקבלים את היסודות וההכרה עם התחום. בכיתה ח' התלמידים כבר מתגברים את יסודות החשיבה מתמטית בצורה שמתאימה ללימודי מדעי המחשב, והחל מכיתה ט' ועד יב' התלמידים עוברים קורסים ייעודים בתחומי הסייבר ההתקפי, הבינה המלאכותית והתכנות, בכדי להגיע בצורה הטובה ביותר למבחני המיון של יחידות הסייבר באגף המודיעין. לצד הקורסים הטכנולוגיים הוקמו כיתות ייעודיות בהן מלמדים את השפה הערבית והפרסית כחלק מהכנה והסללה ליחידות השונות ב-8200.

אפקט הפירמידה - משתלבים בעולם ההייטק

לצד שירות ביחידות המודיעין ככלי הסולל את הדרך לבוגריו לתעשיית ההייטק הישראלית, ישנו צורך גם להרחיב את היריעה של בוגרי מעלה אדומים גם בנתיב האקדמיה למקצועות הליבה של עולם ההייטק.

משרד החינוך קובע לבתי הספר עבור כל שלב חינוך יסודי, חטיבת ביניים והחטיבה העליונה - 'מדד טיפוח' המתבסס על הנתונים הדמוגרפיים והסוציו-אקונומיים של התלמידים. המדד כולל את הרכיבים הבאים: השכלת ההורה המשכיל ביותר במשפחה, רמת ההכנסה לנפש במשפחה, פריפריאליות בית הספר ושילוב של הגירה וארץ מצוקה. ערך מדד הטיפוח ברשות המקומית, ביישוב או בשכונה הוא ממוצע העשירונים של התלמידים המתגוררים שם. המדד מראה יתרון מובהק לערים החדשות במרכז הארץ, בהן יותר ממחצית מהנבחנים בחמש יחידות לימוד במתמטיקה ובמדעי משתייכים לערים הללו, ומכאן מסתמן כי בשנים הקרובות שיעור הלומדים את מקצועות ההיי-טק באקדמיה יהיה מוטה משמעותית לטובת האוכלוסיות החזקות יותר בחברה הישראלית.

בכדי לעצור מגמה זו, העירייה שמה חלק נכבד מתקציבה באגף החינוך, דבר אשר הציב את מערכת החינוך בין עשר הרשויות המצטיינות בתחום החינוך בשנת 2020 לפי מכון גיאוקטוגרפיה, וכעת שמים דגש מיוחד בתגבור ומערך ההעשרה של מתחם MAKE שנועד לתגבר את התלמידים בתחומי המתמטיקה. לצד הקורסים שנערכים לתלמידים מתקיימים גם קורסים מקצועיים לתושבי העיר שמעוניינים לעשות הסבה לתחומי ההייטק.

נבחרות הסייבר של מעלה אדומים

אחרי קיץ של מיונים, מבחנים וגיבוש קבוצות, נבחרות הסייבר העירוניות התחילו פעילות במרכז הסייבר העירוני. השבוע החלו פעילות נבחרת ט' עם 18 תלמידים שנפגשים אחת לשבוע בימי שני, ונבחרת י'-י"א עם 16 תלמידים שנפגשים פעמיים בשבוע, בימים ראשון ורביעי.

כשריאל: "נבטיח לילדינו עתיד טוב יותר"

ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, ביקר השבוע במרכז הסייבר יחד עם מנהל אגף החינוך, הראל הורוביץ, סגניתו, מיטל לבן, סמנכ"ל המתנ"ס, ליאור מזור, ומנהלת האקדמיה לסייבר וחדשנות , דניאל צארום. הם פגשו את התלמידים מנבחרת י'-י"א, אשר החלו לפני שבוע ללמוד באקדמיה.

כשריאל בירך את התלמידים, איחל להם הצלחה ואמר כי "לאחר שהובלנו את מערכת החינוך העירונית לדירוג בין עשר הערים המצטיינות בחינוך, אנו שמים את תחום הסייבר, החדשנות והטכנולוגיה בראש סדר העדיפויות. נבטיח לילדינו עתיד טוב יותר, עם אפשרויות רחבות יותר, עם מצוינות ועם שאיפה למעלה בכל תחומי החיים".