70 שנות מנהיגות

תערוכת "70 שנות מנהיגות" המספרת את סיפור מנהיגיה הגדולים של המדינה, הוצבה בפארק שמיר

ביוזמת ראש העיר, בני כשריאל, המועצה הציבורית להנצחת נשיאי וראשי ממשלות ישראל במשרד רה״מ, הציבה לאחרונה את תערוכת הצילומים הנודדת  "70 שנות מנהיגות" בפארק שמיר במעלה אדומים.

התערוכה, שמוצבת סביב האגם, מספרת את סיפור תקומת המדינה ועיצוב אופייה בראי 16 מנהיגי ישראל אשר הלכו לעולמם. המנהיגים מונצחים באמצעות דיוקן שמוטבע על גבי לוח זכוכית, לצד צילום מאירוע מכונן בו השתתפו וציטוט שנאמר מפיהם במהלך תקופת כהונתם. בלוחו של ראש הממשלה הראשון, דוד בן גוריון, הוטבעו הצילום האייקוני מהכרזת העצמאות, דיוקנו משלהי חייו וכן הציטוט האלמותי שאמר: ״הגענו למה שהגענו בעמדנו על שכמם של דורות שקדמו לנו, והשגנו אשר השגנו באשר קיבלנו ושמרנו על מורשת יקרה, מורשת אומה קטנה, רבת סבל וניסיונות, אבל גדולה ונצחית ברוחה, חזונה, אמונתה וסגולות נפשה״.

התערוכה הושקה לפני כשנתיים במעמד ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בישיבת ממשלה חגיגית לרגל חגיגות השבעים למדינת ישראל. מאז הוצבה בכיכר ספרא, בית הנשיא, גבעת התחמושת, הר הרצל ומוזיאון ידידי ישראל. לפני כחודש, כאמור, לקראת אירועי חול המועד סוכות הוצבה התערוכה בפארק שמיר, כאשר שאיפתו של ראש העיר ושל נציגי משרד ראש הממשלה היא שתישאר שם לתקופה ארוכה ככל הניתן ותהיה למוקד בו תונחל מורשת המנהיגים לדור הצעיר במעלה אדומים.

ראש העיר, בני כשריאל, אמר כי ״זו תערוכה שנכנסת ללב ומעשירה את הידע. אי אפשר שלא להתרגש מסיור על גדת האגם שלנו כשחולפים על פני האישיים הגדולים הללו שבנו את המדינה ועיצבו אותה. המיקום של התערוכה לא מקרי, רבים מאותם מנהיגים הקימו את מעלה אדומים וסייעו רבות בהפיכתה לעיר משגשגת. אני מבקש להודות למועצה הציבורית להנצחת נשיאי וראשי ממשלות ישראל במשרד ראש הממשלה, שבחרו למקם את התערוכה הזו במעלה אדומים, בזכות הידידות העמוקה בינינו ובזכות העיר המיוחדת שלנו. אני מזמין את הציבור הרחב ובפרט את בני הנוער והילדים לבוא ולסייר בין הדיוקנאות והצילומים, ללמוד ולהתרגש מהסיפור של המדינה המופלאה שלנו״.

תערוכה חשובה והיסטורית