גשי להיבדק

קמפיין העלאת המודעות לסרטן השד יצא לדרך בהובלת פורום הנשים, בית החולים הדסה, קידום בריאות, היכל התרבות וקניון עופר אדומים

בימים אלו מצוין חודש המודעות הבינלאומי לקידום המאבק בסרטן השד, ובכניסה לעירייה ולקניון הוצבו עמדות תזכורת ורודות, עליהן הכיתוב: "שבי רגע. הרגע הזה עשוי להציל את חייך. את חשובה לנו, אנחנו קוראות לך ללכת להיבדק".

על הקמפיין המעודד נשים לגשת להיבדק אחראים פורום הנשים העירוני, בהובלתן של מעין מור, מחזיקת תיק הנשים, ואיריס אלפסי, יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה, יחד עם תכנית אפשריבריא, בהובלתה של עליזה אבנעים, מתאמת הבריאות העירונית, תכנית הדסה בשבילך של בית החולים הדסה וקניון אדומים, בראשותו של אורי סמיט, מנכ"ל הקניון, ונורית שקד, מנהלת השיווק של הקניון.

ידוע כי סרטן השד הוא הסרטן הנפוץ ביותר בקרב נשים, מעל 5,000 חולות חדשות מצטרפות לסטטיסטיקה מדי שנה בישראל. מחקרים מראים כי לגילוי מוקדם יש השפעה רבה על סיכוי ההחלמה, וכי סיכויי ההחלמה של נשים שמחלתן אובחנה בשלב מוקדם מגיעים ל-92%.

עמותת "אחת מתשע", הפועלת להעלאת המודעות הציבורית לסרטן השד ולקידום בריאות השד בישראל, פתחה את חודש המודעות העולמי לסרטן השד בהארת אתרים ובניינים ברחבי הארץ בוורוד. המהלך נועד להעלות את המודעות לסרטן השד ולחשיבות הגילוי המוקדם של המחלה, שמאפשר את הצלת חייהן של נשים רבות.

למיזם נרתמו השנה ארגונים מרכזיים ורשויות מקומיות, ובעיריית מעלה אדומים נתלה שלט ענק בצבע ורוד, גם הוא כחלק מהקמפיין וכתזכורת לנשות העיר לגשת להיבדק.

איריס אלפסי, יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה, אומרת כי "חודש המודעות הוא חשוב, והקמפיין הזה צריך להדליק לכולנו נורה 'ורודה' ולגרום לנו לגשת להיבדק. מדובר בבדיקה קטנה ומהירה, שעשויה להציל את חייהן של רבות. הגילוי המוקדם במקרה של סרטן השד הוא קריטי והוא באמת משמעותי מאוד לסיכויי ההחלמה. אני קוראת לנשות העיר להיבדק, ואפילו אם רק אישה אחת תיגש לקבוע תור ולהיבדק בעקבות הקמפיין שלנו – דיינו. בהזדמנות זו, תודה גדולה לכל השותפים שנרתמו לנושא החשוב, וכמובן, לראש העיר שלנו, שתמיד נענה ומשתף פעולה עם היוזמות השונות והרבות שלנו".

מחזיקת תיק הנשים, מעין מור, אומרת כי "מדובר ברגע אחד של החלטה קטנה ובדיקה מהירה, שעשוי להציל חיים שלמים. אני קוראת לכולן להיבדק, לסרוק את הברקוד שעל גבי השילוט שהצבנו ולקבל את כל המידע הנדרש על הבדיקה ועל החשיבות שלה. פורום הנשים ימשיך להוביל ולעשות למען נשות מעלה אדומים, לרווחתן, להעשרתן, להעצמתן ולשמירה על בריאותן".

ראש העיר, בני כשריאל, מברך, תומך ואומר כי "מדובר ביוזמה חשובה אשר נועדה להפנות זרקור לנושא שיש בו להציל חיים. החשש, חוסר הידע או מידע מוטעה בנושא, מונעים מנשים רבות לקחת אחריות על בריאותן, כאשר כיום ידוע כי ניתן להפחית את הסיכון לחלות על ידי אימוץ אורח חיים בריא ואף ניתן להעלות את סיכויי הריפוי על ידי ביצוע הבדיקות המתאימות לאבחון מוקדם. אני קורא לכולן לגשת להיבדק ולשמור על בריאותן, למענן ולמען משפחתן ויקיריהן. גשו להיבדק".