מעל הממוצע הארצי במתמטיקה

בשנת הלימודים תשפ"ב פתחה עיריית מעלה אדומים בתוכנית לקידום מתמטיקה בחטיבות הביניים בעיר, בשותפות עם קרן טראמפ. במסגרת התוכנית נפתחות קבוצות מצוינות חדשות בכיתות ט' בבתי הספר, במיקוד על משימות אוריינות מתמטית ומיומנויות מתמטיקה יישומית ברוח מבחני פיז"ה הבינלאומיים. פיתוח המשימות והכשרת המורים נעשים בחסות האקדמית של אוניברסיטת חיפה. קבוצה נוספת, של תלמידי כיתות ח', תתמחה בלמידה של חשיבה חישובית בשיתוף עם האקדמיה לסייבר בעיר.

תוכנית זו היא פועל יוצא של ההצלחה של תוכנית קודמת לחיזוק מתמטיקה ברמת הבגרות בחמש יחידות, אשר פועלת זו השנה השלישית בעיר, גם היא בשותפות עם קרן טראמפ. קהילות מורי המתמטיקה במעלה אדומים קיבלו את החסות האקדמית של מכון דוידסון והעשירו את מורי המתמטיקה בתכנים רלוונטיים להוראה איכותית תוך מתן דגש על היבטים פסיכו-פדגוגיים בהוראה.

על פי נתוני התמונה החינוכית תש"פ שפרסם החודש משרד החינוך, אחוז בוגרי י"ב במעלה אדומים שסיימו בגרות עם מתמטיקה ברמת חמש יחידות היה 17%, וזה מעל לממוצע הארצי שעומד על 15.5%. על פי נתוני בתי הספר, בשנת הלימודים תשפ"א יש עלייה נוספת באחוז התלמידים המסיימים בגרות ברמה זו, והוא צפוי להגיע עד כדי 20% ולעלות אף יותר בשנים הבאות.

מעל הממוצע הארצי

כחלק מהשקת התוכנית החדשה התקיימה בעירייה פגישה של ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, עם מנכ"ל קרן טראמפ, אלי הורוביץ, ומנהלי השותפויות בקרן. בפגישה השתתפו: מנהל אגף החינוך, הראל הורוביץ, סגניתו מיטל לבן, מנהלת התוכנית, נצחיה פלג, והמדריכה המחוזית למתמטיקה במשרד החינוך, איילת קריספין. כמו כן השתתפו בפגישה נציגות מנהלי בתי הספר: דינה זייצב מהרב תחומי עמל דקל וילנאי ואורה קראוס, מנהלת תיכון באולפנת צביה.

מנהל אגף החינוך, הראל הורוביץ, אמר כי "לראשונה תלמידי מעלה אדומים עוברים בהישגיהם את הממוצע הארצי. זה הישג גדול ומרגש. מערכת החינוך המצוינת שלנו רושמת לעצמה כל הזמן עוד ועוד הישגים ברמה הארצית וממצבת את עצמה כמערכת החינוך הטובה והמובילה בישראל".

ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, אומר כי "זהו תוצר ישיר להשקעה של כולנו - העירייה, צוותי החינוך במוסדות החינוך, ההורים וכמובן, התלמידים עצמם. נמשיך לעודד את ילדינו להצטיין בכל התחומים ולתת להם את מיטב ומירב הכלים להצלחה. יישר כוח למנהלי בתי הספר והצוותים החינוכיים, תודה גדולה להורים שתומכים, מעודדים ומסייעים וכל הכבוד לתלמידים שלנו, שלמרות העומס בלימודים ולמרות העשייה החברתית, הפעילות בתנועות הנוער וההתנדבות במגוון התחומים מוצאים את הזמן, משקיעים ומגלים מוטיבציה להצליח ולהוביל. מערכת החינוך של מעלה אדומים תמשיך להוביל ולהצטיין, ואנו נמשיך להשקיע בחינוך ילדינו ובהובלתם למצוינות לימודית, ערכית וחברתית".