על קפה וחלל

לרגל שבוע החלל הבינלאומי נהנו תושבי העיר מהרצאה מרתקת ומתצפית על מערכת השמש וכוכבי צדק ושבתאי

מצפה הכוכבים העירוני, הממוקם בבית הספר הרב תחומי עמל תעופה וחלל בשכונת נופי סלע, נכנס לשיפוץ, ובזמן הקרוב קצת יהיה קשה לארח בו קבוצות. שבוע החלל העולמי המתקיים מדי שנה בתאריכים 4-10/10 הגיע, ולכבודו מצפה הכוכבים ייצא החוצה לקהילה.

האירוע התקיים בפארק שמיר על שפת האגם, ובמקום נפתחה פינת קפה וכיבוד עשיר לכבוד אורחי הפעילות. כבר לפני תחילת הפעילות החלה התעניינות רבה בפעילות המצפה, באסטרונומיה ובחלל בכלל.

הערב נפתח בהצגת המצפה ובהיכרות קצרה עם מערכת השמש והכוכבים צדק ושבתאי, אליהם כוונו הטלסקופים בהמשך הערב. בהמשך הגיע כמרצה אורח, יהונתן עמית-שפירא, מהנדס מתחום הלוויינות, שלאחרונה נכנס בנוסף לתחום העיסוק שלו כמורה מלווה במגמת אווירו חלל בבית הספר.

המהנדס יהונתן הציג בהרצאה את ההבדלים בין חלליות ללוויינים, הסביר את אופי המשימות שלהם ואת ייחודם ואף הציג את פריצת הדרך שבחללית בראשית. בקהל נרשמה התעניינות רבה, כאשר גם תלמידים צעירים מבתי ספר יסודיים הגיעו למקום, שאלו שאלות רבות והפגינו סקרנות רבה.

עם תום ההרצאה ניגשו הקהל למגוון הטלסקופים שהוצבו במקום והובאו במיוחד ממחסני מצפה הכוכבים, ובעזרת תלמידים המתנדבים במצפה וחברי קהילת הורייזן נצפו באופן מדהים כוכבי הלכת צדק על צבעיו העזים וירחיו הבוהקים, ושבתאי על טבעותיו המרשימות שנראו במלא הדרם כצפוי בעונה זו של השנה.

בערב נכחו קרוב ל-150 אורחים שהגיעו מהעיר, מהסביבה ואף ממקומות מרוחקים לאחר ששמעו על קיום האירוע שפורסם באתר משרד המדע החדשנות והטכנולוגיה ובפורומים נוספים מחוץ לעיר, ונוספו אליהם אנשים שהזדמנו למקום.

הערב התקיים בחסות העירייה, וכאן המקום להודות להראל הורוביץ, מנהל אגף החינוך, שהגיע וייצג את ראש העיר, בני כשריאל, שנבצר ממנו להשתתף. בנוסף, באירוע השתתפו גם: מנהל אגף שפ"ע, רון צרפתי, פרי פטל ושלמה כהן מאגף אחזקה ושפ"ע, שדאגו לכיסאות, מקומות ישיבה ונגישות לחשמל במקום.

הערב התקיים בחסות חברי קהילת הורייזון (HORIZON), קהילת מחנכי ומובילי החלל של סוכנות החלל הישראלית שבמשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה שהגיעו לסייע בקיום הערב, בהם גם טל אחיטוב, שגריר מערכת השמש של נאס"א שמלווה את המצפה. ליוו את הערב: אבי עמיצור, מורה בבית הספר וממפעילי המצפה, שיחד עם המהנדס נועם פסטרנק, המתנדב גם במצפה, הובילו את פרויקט תב"ל (תלמידים בונים לווין) שהתקיים בעיר.

מיכאל סעדה, מנהל מצפה הכוכבים העירוני, אומר כי "אירועים נוספים יתקיימו במסגרת המצפה ושווה לעקוב אחרי הפרסומים השונים".