אומרים תודה למתנדבים

מאות מתנדבים, תושבי העיר, השתתפו בערב הוקרה חגיגי שנערך לכבודם

פעילותם של מאות המתנדבים בעיר הינה משמעותית, מקדמת תחומים רבים ומסייעת לעירייה בעיצובה של קהילה איכותית ומובילה. מעלה אדומים נחשבת לאחת הערים המובילות בתחום ההתנדבות, עם עשרות ארגונים ומאות מתנדבים הפועלים בתחומי הרווחה, חינוך, נוער, ספורט, אמנות, תרבות ופנאי, בריאות, בטחון, קשישים ועוד.

מזה כמה חודשים שהמחלקה למשאבי קהילה באגף הרווחה והשירותים החברתיים בעירייה עמלה קשה על ארגון ערב הוקרה למתנדבי העיר. ערב זה, המתקיים אחת לשנתיים, כמיטב המסורת, מבטא את התודה וההערכה של העיר ופרנסיה כלפי אלו שנותנים עבור התושבים מכל הלב, שלא על מנת לקבל פרס.

כשריאל מברך את המתנדבים

הפקת ערב ההוקרה מתחילה בתהליכי חשיבה משותפת של העלאת רעיונות, סיעור מוחות, חשיבה על סדנאות, הכול במטרה להרים ערב מושקע, יפה ומרשים, שמשקף את ההערכה שלנו למתנדבים.

המתנדבים הרבים בעיר הם נשים וגברים מיוחדים, אשר בוחרים לתרום מזמנם ומרצם לטובת האחר. הכול מתוך אמונה שיש בכוחם לעזור, להשפיע ולעשות טוב עבור מי שזקוק לעזרה.

במעלה אדומים פועלים מאות מתנדבים בלמעלה מ-51 ארגונים שונים העוסקים בתחומי רווחה, הצלה, גמ"חים לכל תחום, סיוע בדרכים, מחלות, לידה, השאלת ציוד, חרום , צרכים מיוחדים, איכות הסביבה, אזרחים וותיקים ועוד. כמות המתנדבים ותחומי ההתנדבויות גדלו משמעותית בשנתיים האחרונות בעקבות משבר הקורונה שפקד את העולם. אין ספור אירועים דרשו את סיועם של מתנדבים מכל הגילים, שפעלו ללא לאות, במקוריות ובמסירות, החל מהכנת ארוחה חמה, תיקון דלת, סיוע לבני משפחה ועד ערכת משחק וחגיגת ימי הולדת מהחלון.

המחלקה למשאבי קהילה רואה חשיבות רבה לעצור לרגע את שטף החיים ולהודות לכל אחד ואחת מהאנשים הטובים הללו, שבזכותם העיר הזאת טובה יותר, מכילה יותר, בעלת חוסן ומחוברת יותר.

ערב ההוקרה התקיים בקאנטרי מעלה אדומים ועמד בסימן הגשמת חלומות. המתנדבים זכו בקבלת פנים נעימה ומפנקת כולל כיבוד ממסעדת "פיאנו", ולאחר ברכות של מכובדי העיר, ובהם: ראש העיר, בני כשריאל, מחזיק תיק המתנדבים, יעקב אהרון, מנהל אגף הרווחה והשירותים החברתיים, רועי שוולב, מפקחת אגף למשאבי קהילה במשרד הרווחה, רוחמה נגר, ומנהלת אגף משאבי קהילה, מירב חורי, שמעו הרצאה מרתקת של הסופר יובל אברמוביץ, שנתן להם טיפים על הגשמת חלומות הלכה למעשה.

השי שקיבלו המתנדבים הופק בידי תושבי העיר. כל מתנדב קיבל לוח שנה עם 13 תמונות של מקומות במעלה אדומים, אשר התחרו בתחרות תמונות שהשתתפו בה תושבי העיר. בנוסף, קיבלו המתנדבים כלי מתוך כלים שהכינו קבוצות רבות בעיר – אמהות ובנות מקהילה צעירה בעיר, אזרחים ותיקים, עובדות ועובדי אגף הרווחה, אבות ובנים של הבית חם לנער, בנות השירות בשיתוף עם בעלי מלאכה: יעל בר – הסטודיו של יעלה, קדם – נגרות בהתאמה אישית, שושי רובין – יוצרים אמנות, שירי אבישר־כהן – Made By Hand, אנה ליטמן – פלנקר ומדלן – The ceramic artist. כל הכלים מולאו בשוקולדים מתוקים, וצורפה אליהם פתקית שמסבירה על זהותם של מכיני השי. החלום הזה מחבר באופן ישיר בין התושבים למתנדבים ומעודד רוח התנדבות גם במסגרת ערב ההוקרה לאותם מתנדבים.

ההרצאה של אברמוביץ' הייתה מרתקת, וכולם נסחפנו אחר החלומות. ממשנתו של יובל למדו המתנדבים כי חלומות לא צריך "לשמור" אלא להתחיל לתרגם למעשים, לדבר את החלום ולגרום לו להתחיל לאט לאט לקרות.

ראש העיר, בני כשריאל, בירך ואמר בהתרגשות כי "זוהי זכות גדולה וגאווה ענקית לעמוד בראשות עיר שלה מערכת רווחה ושירותים חברתיים נפלאה ותושבים עם ערבות הדדית ונתינה מאין כמוה. מרגש לעמוד מקרוב על המעורבות והעשייה הרבה בקהילה. בשנתיים האחרונות, מאז פרוץ מגפת הקורונה, העירייה פעלה בהיקפים אדירים למען האזרחים הוותיקים, דאגנו להם, המתנדבים חילקו מאות רבות של  מנות אוכל מידי שבוע, יצרו עמם קשר ושאלו לשלומם. בנוסף, הענקנו מענה לאוכלוסיית הילדים עם הצרכים המיוחדים, ילדי הגנים, ניצולי השואה, משפחות נזקקות ואוכלוסיות נוספות. מערך המתנדבים שלנו בעיר מעורר השראה והוא אחד מאבני היסוד לקהילה חסונה ואיכותית. אני מודה לכל המתנדבים על תרומתם".