ביקור "בני ציון"

• תאריך: 22/04/2018
ראשי ארגון "בני ציון" בארה"ב ביקרו וסיירו בעיר בלוויית ראש העיר שהציג בפניהם את הפרויקטים שקמו בסיוע ותרומת בני ציון ואת הפרויקטים להם נדרש סיוע ותרומה. מיליוני שקלים בעבור מעלה אדומים שסייעו בבניית מוסדיות התרבות ,רכישת עשרות מחשבים לבתי הספר ברחבי העיר, בניית בית כנסת, בניית מעון יום, מצפה כוכבים וסיוע ברכישת מני מזון לחגים לעשרות משפחות נזקקות.

בראשית השבוע, לקראת יום העצמאות, הגיעו לביקור בעיר נציגי ארגון "בני ציון", בראשות שריל בייר ,מנכ"לית הארגון.
ארגון "בני ציון "הוא אחד הארגונים היהודיים הוותיקים בארה"ב.
נוסד בשנת 1908 במטרה להתמקד בצרכים ההומניטאריים של העולם היהודי, עם דגש על עזרה לישראל ולמהגרים החדשים באמריקה .
במהלך השנים האחרונות תרם הארגון מיליוני שקלים בעבור מעלה אדומים מהם נבנתה הספרייה העירונית השלום ע"ש "בני ציון", הקונסרבטוריון העירוני על שם ג'ורג' ו.
שיפר-בית הספר למוזיקה הצמוד לספרייה , היכל התרבות העירוני וכן תרומות שסייעו ברכישת עשרות מחשבים לבתי הספר ברחבי העיר, בניית בית כנסת, בניית מעון יום, מצפה כוכבים וסיוע ברכישת מני מזון לחגים לעשרות משפחות נזקקות.
מל פרנס ז"ל, מנכ"ל ארגון "בני ציון" וג'ק גרינשפן ז"ל מנכ"ל הארגון לשעבר היו ידידים אישיים של רוה"ע.
בעת כהונתו של פרנס כמנכ"ל ארגון "בני ציון" בארה"ב, התרים פרנס מיליוני שקלים בעבור מעלה אדומים שסייעו בבניית מוסדיות התרבות ,רכישת עשרות מחשבים לבתי הספר ברחבי העיר, בניית בית כנסת, בניית מעון יום, מצפה כוכבים וסיוע ברכישת מני מזון לחגים לעשרות משפחות נזקקות.
בני ציון תרמו לאחרונה סכום של 250,000$ לטובת שיפוץ מבנה יובלים וכן 80,000$ לטובת ייצוג להקת המחול והסימפונית לחגיגות 70 שנה למדינת ישראל בארה"ב.
חברי הארגון התקבלו ברחבת בית העירייה על ידי ראש העיר, בני כשריאל , סגן ומ"מ רוה"ע, גיא יפרח, יועצת רוה"ע לקשרי חוץ, רחלי וסאל, גזבר העירייה , מוטי בר שישת, ויצאו לסיור במיניבוס ברחבי העיר.
חברי הארגון ביקרו בספריה העירונית השלום ע"ש "בני ציון" שם קיבלו סקירה על פעילות הספרייה למען התושבים מאת מנהלת הספרייה אתי ציון, כן ביקרו בהיכל תרבות שם קיבלו סקירה על פעילות ההיכל מנהלת ההיכל , רחל הר זהב, ,סיירו בפארק "בני ציון" בכיכר יהלום שהוקם לזכרו של נשיא ארגון "בני ציון" מל פרנס ז"ל , השתתפו בטקס בביהכ"נ "אחדות ישראל" בו התקיימה הנחת פרוכת שתרמה מנכ"ל הארגון ,שריל בייר, וקיימו ביקור במרכז יובלים בו צפו במופע קצר מרהיב של להקת המחול מדבר בניהולה של יעל טהר.
ראש העיר, בני כשריאל, הציג בפני ראשי הארגון את הפרויקטים העומדים בראש סדר היום לבנייה בעיר וזקוקים לתרומות בהם קומה נוספת למועדון יובלים, אולמות ספורט בבתי הספר, בניית, פרויקטים בחינוך ועוד.
כשריאל, אומר כי ארגון "בני ציון" בראשותה של המנכ"ל שריל בריל, מסייעים רבות למעלה אדומים ומצליחים לעזור למרות הקשיים ומלווים אותנו לאורך השנים בכל הפרויקטים החשובים והמשמעותיים שהם העוגנים התרבותיים והחינוכיים שלנו.