אקדמיה דוברת אנגלית לצעירים

• תאריך: 22/04/2018
אם העברתם את שנותיכם האקדמיות באחד המוסדות המוכרים, בוודאי שמעתם על התכנית Model United Nations - מודל האו''ם או בקיצור - MUN. MUN היא תכנית אקדמית דוברת אנגלית, המיועדת לצעירים ולסטודנטים שמחולקים ל- Societies. מעין מור, חברת מועצת העיר, ייסדה את התכנית במעלה אדומים והקימה בעיר פרויקט עירוני ראשון מסוגו.

התכנית היא מודל מחקה של ארגון האומות המאוחדות, במסגרתו לומדים המשתתפים על נהלי הדיון, מבצעים הדמיות של דיונים בוועדות ומשתתפים בכנסים לאורך השנה.
אחד הכנסים הראשונים של ה- Society הצעיר של עירנו התרחש באוניברסיטה העברית בירושלים.
בכנס השתתפו שמונה מחברי הקבוצה וייצגו את העיר בכבוד .
ההכנה לכנס הייתה מלאת מרץ ומחויבות, והמשתתפים פגשו בהמון צעיר, משולהב ומחויט (קוד הלבוש המחייב בכנסים).
הנציגים שלנו השתתפו בוועדות ארגון הבריאות העולמי שדנה בהסדרת העזרה הרפואית לנשים בנושא הפלות.
וועדות לזכויות אדם שדנו בהפרות זכויות האדם בקוריאה הצפונית.
וועדה ייחודית הייתה וועדת השלום של ארה''ב משנת 1861, שהייתה שחזור של הוועדה ההיסטורית ונועדה למנוע את מלחמת האזרחים.
הוועדה המעניינת ביותר הייתה בנושא החלל החיצון שדנה בחקר והקמה של מושבות בחלל.
שניים מחברינו השתתפו כשההישג הגדול נרשם לזכות אחד מהם שהגיע למקום הרביעי והמכובד בוועדה.
הוועדות היו מרתקות ומאתגרות בהן נדרשו המשתתפים לחקור את הנושאים, להבין את המערכת הבינלאומית ולשלוט ביסודיות בנהלי הדיון של האו''ם.
חברת מועצת העיר מעין מור: "אני גאה מאוד על כך שהצלחנו להביא את הפרויקט לעיר וגאה עוד יותר במשתתפים שלוקחים בו חלק.
אני מזמינה אתכם להצטרף אלינו.
זוהי הזדמנות פז לקחת חלק בפרויקט יוקרתי ומשמעותי, להרחיב אופקים, להכיר אנשים חדשים, לשפר את האנגלית, לרכוש מיומנויות משא ומתן ועמידה מול קהל.
כדאי לכם לבוא ולנסות״.
ראש העיר בני כשריאל: "מודל האו״ם הוא פרויקט ערכי, מנהיגותי, לימודי, מרתק, חשוב ומאתגר המאפשר להתנסות באופן מעשי בייצוג המדינה, דיבור מול קהל, כתיבת החלטות ועוד.
כבוד שהעיר מעלה אדומים היא העיר הראשונה שהקדימה מועדון עירוני ולקחה חלק בפרויקט שכזה.
אני מברך את חברת המועצה מעין מור על היוזמה ועל הקמת המועדון בעיר.
" חברי המועדון מזמינים אתכם להצטרף ל-Society של מעלה אדומים, לפתח את הפרויקט ולייצג את עירנו בגאווה ובכבוד! לפרטים והצטרפות צרו קשר עם שי שבו, מנהל אגף הצעירים בטלפון 050-5357791