התחבורה הציבורית ממשיכה להתרחב

• תאריך: 11/03/2018
מערך התחבורה הציבורית בעיר מתרחב ומשתדרג ללא הכר. קווים חדשים מגבעת התחמושת – 167, 168; קו הדסה עין כרם בשעות הביקוש; תוספות לקו 176; שינוי השירות למישור אדומים; ביטול קו 173, קו 29 וקו 77. קווי התלמידים, שימשיכו לפעול כסדרם, ואת הקווים לתל אביב, באר שבע ואריאל, שגם בהם אין שינוי .סגן רוה"ע בוריס גרוסמן מחזיק תיק התחבורה: תהליך האישור של השינויים והתוספות מול משרד התחבורה היה ארוך ומפרך, אבל מקצועי ביותר, ואנחנו יכולים להיות מרוצים מהתוצאה.

מערך התחבורה הציבורית בעיר מתרחב ומשתדרג ללא הכר. לוח הזמנים החדש של קווי התחבורה הציבורית, שייכנס לתוקפו ב-11.3.18, מביא עמו מספר שינויים עיקריים בתחבורה הציבורית בעיר, אשר ילכו ויתרחבו עוד בהמשך. לאור העבודות המאסיביות העומדות להתחיל באזור בנייני האומה ובציר בר אילן החליטו העירייה, משרד התחבורה ואגד תעבורה לקבוע כי קווים חדשים, שנדרשו כתוספת נסיעות לשכונת נופי הסלע, יתחילו את מסלולם במסוף גבעת התחמושת ולא יהיו תלויים בלחצי התנועה בכניסה לירושלים. וכך, בלוח החדש, יתחילו לפעול קווי 167 ו-168 מתחנת הרכבת הקלה בגבעת התחמושת בירושלים לשכונת נופי הסלע, בנוסף לקווי 177 ו-178. הקווים החדשים ישולבו בשעות שיא הביקוש, בצהריים ואחר הצהריים, כאשר קו 167 ייסע במסלול קו 177 ויסייע בקליטת הנוסעים מגבעת התחמושת והנוסעים מאזור הקניון לשכונת נופי הסלע, וקו 168 ייתן מענה לנסיעה ישירה לשכונת נופי הסלע דרך כניסת מעלה אדומים מזרח. בכך יתוגבר השירות לשכונה בעוד 17 נסיעות בשעות העומס המבוקשות. קו נוסף שפעל עד כה במתכונת ניסיונית ויעבור למתכונת מלאה יותר הוא קו 129, הקו לקניון מלחה, גט"י, הרכבת והדסה עין כרם. קו 129 מקבל בלוח החדש שתי נסיעות לכיוון מלחה והדסה בשעות הבוקר, וארבע נסיעות נוספות בחזור בשעות הצהריים. הקו החדש, שאושר והחל לפעול לפני מספר חודשים, נותן שירות ישיר לדרום ולדרום מערב העיר, בין השאר לקניון מלחה, לגן הטכנולוגי, לרכבת, לגן החיות, לקריית מנחם, למושב אורה ולקריה הרפואית הדסה עין כרם. שינוי מסוג אחר הוא הביטול של קו 173 וחלוקת תפקידיו בין שני קווים. קו 173 פעל מירושלים, דרך שכונת צמח השדה למישור אדומים. מסלול ארוך זה פגע הן בשירות לצמח השדה והן בשירות למישור אדומים. עכשיו, עם ביטול הקו, הוחזרו כל הנסיעות שלו לקו 176, אשר יחזור לתת שירות מלא לתושבי שכונות צמח השדה ומגדים. לקו נוספו בלוח החדש 5 נסיעות ממעלה אדומים ו-19 נסיעות מירושלים. עם ביטול קו 173 ייכנס לפעולה קו שירות חדש למישור אדומים – קו 23. זהו קו עירוני, אשר יי סע במסלול המלא של מישור אדומים, גבעת המייסדים, וחזרה דרך נופי הסלע. הקו ייצא משכונת צמח השדה (כדי לתגבר את האפשרות לצאת לקניון) וייסע בדרך קדם, דרך שכונת נופי הסלע, למישור אדומים. באזור התעשייה מישור אדומים יעבור הקו בכל המסלול, כולל שופרסל, רמי לוי, מכון הטסטים, המפעלים העיקריים, הבאולינג וימשיך לגבעת המייסדים. מגבעת המייסדים יחזור קו 23 דרך כביש מס' 1 ורחוב נופי הסלע וימשיך עד הקניון. קו נוסף שיתבטל, בהעדר נוסעים, הוא קו 29 לפארק שמיר. הלוח שפורסם אינו כולל את קווי התלמידים, שימשיכו לפעול כסדרם, ואת הקווים לתל אביב, באר שבע ואריאל, שגם בהם אין שינוי. גב' אריאלה זריהן, הממונה על התחבורה הציבורית ביו"ש במשרד התחבורה, מברכת על השינויים : "העמדנו לרשות תושבי מעלה אדומים מערכת מסודרת, מלאה וברמת שירות גבוהה, תוך מתן פתרון לכל הביקושים שנוצרו מהלך פעילות אגד תעבורה בעיר." סגן ראש העיר ומחזיק תיק התחבורה, בוריס גרוסמן : "תהליך האישור של השינויים והתוספות מול משרד התחבורה היה ארוך ומפרך, אבל מקצועי ביותר, ואנחנו יכולים להיות מרוצים מהתוצאה. לא נפגע שום שירות, ניתנה תוספת משמעותית גם לשכונת צמח השדה וגם לשכונת נופי הסלע, השירות למישור אדומים התחזק ותוגבר וגם הקו להדסה יפעל במתכונת מלאה יותר ובשעות הביקוש."