ביקור של לימוד ואתגרים לדמוקרטיה

• תאריך: 11/03/2018
משלחת של הרשות הלאומית לחינוך לאזרחות מגרמניה ביקרה וסיירה בעיר ועמדה מקרוב אחר אורח החיים של תושבי העיר. חברי המשלחת קיבלו סקירה על העיר והתפתחותה, קיימו תצפית לעבר ירושלים ונפגשו עם חבר מועצת העיר ד"ר רוני טורטן.

משלחת של ה Bundeszentrale für politische Bildung, הרשות הלאומית לחינוך לאזרחות, שמושבה בגרמניה, ביקרה בשבוע שעבר במעלה אדומים במסגרת סיור לימודי שערכה בארץ תחת הכותרת: "אתגרים לדמוקרטיה הישראלית".
זהו ביקור המשלחת כללה כ 25 חברים מתחומי החינוך, האקדמיה, רשתות טלוויזיה, עיתונות כתובה, מנהל קהילתי ועוד.
את המשלחת, בביקורה במעלה אדומים, אירח דר' רוני טורטן, חבר מועצת העיר, שבעצמו דובר גרמנית.
הביקור בעיר כלל סקירה היסטורית על התפתחות העיר עד היום, עם התייחסות לפיתוח העירוני, החינוך, התרבות ובדו-קיום עם שכננו.
כן חברי המשלחת סיירו וקיימו תצפית על ירושלים, מתחם "מבשרת אדומים", גבעת המייסדים, אזור התעשייה ויישובי הסביבה ממספר נקודות תצפית בעיר.
בתום הסיור בעיר התכנסה כל המשלחת לשיחה ודיון במגוון נושאים, בבית העירייה.
חברי המשלחת הביעו התרשמות רבה מהתפתחותה של העיר, יופייה ואיכות החיים שמעניקה לתושבים וגילו עניין רב ושאלו שאלות רבות במפגש.
את הביקור סיכם חבר מועצת העיר, דר' טורטן: " החשיבות של הביקורים האלה היא שקבוצה של אנשים בעלי השפעה בגרמניה, באה למקום שמוגדר אצלם כהתנחלות עם הציפיות הנובעות ממושג זה, ופוגשים עיר גדולה של 40,000 תושבים עם כל השירותים הקהילתיים של עיר מבוססת, מתחם תרבות מכובד, קניון עירוני, עשרות מוסדות חינוך, מרפאות של כל קופות החולים, מוזיאון, בי"ח סיעודי ועוד וזה מפתיע אותם ומשאיר אצלם רושם חיובי".