הותקנו מתקני "שקיקקי" ברחבי העיר.

• תאריך: 04/03/2018
העירייה התקינה לאחרונה עשרות עמודים ועליהם תיבות עם שקיות המיועדות לאיסוף גללי כלבים. העמודים מותקנים לאורך כבישי העיר ובפארקים בכל שכונות העיר. בחודשים הקרובים יתווספו מתקנים נוספים לנוחיות הציבור. לאחרונה אף עודכנה דרגת הקנס בנושא לתעריף של 730 ₪ .מחלקת הפיקוח העירוני והשיטור העירוני מבצעים אכיפה ללא פשרות. כשריאל: לא נתפשר ולא נאפשר לפגוע בסביבה ולפעול כנגד הסדר הציבורי.

עבריינות סביבתית היא תופעה כלל ארצית עמה מתמודדים המשרד לאיכות הסביבה וכלל הרשויות המקומיות באמצעות אכיפה והענשה מוגברות.
עיריית מעלה אדומים מגבירה את המאמצים למיגור תופעת צואת הכלבים במרחב הציבורי, במדרכות ובגינות הציבוריות ברחבי העיר ונגד תופעת הכלבים המשוטטים.
העירייה החליטה לפעול בנחישות כנגד התופעה, תוך כדי שמירה על איזון בין זכות התושבים לגדל חיות מחמד מבלי לפגוע באיכות חייהם של שכניהם.
כידוע, צואת כלב שלא נאספת ומושארת מוטלת ברחוב על ידי בעלי הכלב בניגוד לחוק, מהווה מעבר למפגע ריח ואסתטיקה גם מפגע בריאותי ותברואתי, שעלול לסכן את בריאותו ואיכות חייו של הציבור, ואת בריאותם של בעלי החיים האחרים בעיר .
בעלי הכלבים נדרשים לצאת לטיול היומי עם כלבם כשהם מצוידים בשקית ניילון או כל אמצעי אחר ולאסוף לתוכו את הצואה שהכלב השאיר.
העיריה נלחמת בתופעה של אי איסוף גללי כלבים, תופעה המהווה מפגע אסטטי ותברואתי לכל דבר ועניין.
לאחרונה אף עודכנה דרגת הקנס בנושא לתעריף של 730 ₪ .
מחלקת הפיקוח העירוני והשיטור העירוני מבצעים אכיפה ללא פשרות.
לא נעים לקבל קנס בגובה כזה אך לא נעים שבעתיים להיתקל במפגע של צואת כלבים על מדרכה או מדשאה, דבר המעיב על איכות החיים של כולנו.
העמודים מותקנים לאורך כבישי העיר ובפארקים בכל שכונות העיר.
בחודשים הקרובים יתווספו מתקנים נוספים לנוחיות הציבור.
בעירייה קוראים לציבור המחזיק כלבי מחמד להתנהג בהתאם לחוק, לחסן את הכלבים ולחדש רישיון בכל שנה.
וכשיוצאים לטיול לאסוף אחריהם.
ראש העיר ,בני כשריאל, אומר כי מעלה אדומים מחויבת לסביבה והיא מהווה אות ומופת בפיתוח וקידום איכות סביבה עירונית מתקדמת לתושביה.
סביבה במשמעותה הכוללת איננה מסתכמת בהיבט הפיזי בלבד, ויש לה נגיעה לכל תחומי חיינו: לחינוך, לכלכלה וליצירת חברה טובה יותר, לנו ולדורות הבאים.
לא נתפשר ולא נאפשר לפגוע בסביבה ולפעול כנגד הסדר הציבורי ולפיכך תמשך האכיפה כנגד עבריינות סביבתית באשר היא הפוגעת בכולנו.