בדרך להצבעה היסטורית חוק הריבונות ביהודה ושומרון

• תאריך: 06/02/2018
אחרי ההחלטה הדרמטית של מרכז הליכוד על החלת הריבונות הישראלית במרחבי ההתיישבות ביו״ש- הצעת החוק שתממש את ההחלטה מגיעה לוועדת השרים לחקיקה. השבוע יושק קמפיין נרחב לקראת תהלכי העברת חוק הריבונות תחת הכותרת: עושים היסטוריה. ראש העיר בני כשריאל :מברך. הגיע זמן הריבונות, זמן למעשים.

החוק מוגש ע״י ח״כ יואב קיש, יו״ר ועדת הפנים ויו״ר שדולת ארץ ישראל והנוסח תואם את נוסח ההחלטה שאושר ע״י מרכז הליכוד: ״המשפט, השיפוט, המינהל והריבונות של מדינת ישראל יחולו על כל מרחבי ההתיישבות ביהודה ושומרון כמתואר בתוספת״ יש לציין כי בשבועיים האחרונים נבחנה הצעת החוק ע״י הלשכה המשפטית בכנסת ומוסכם כי ההגדרה המדויקת של מרחבי ההתיישבות תסוכם במהלך הדיונים ע״י מפה שתצורף.
כתומכים לחוק צפויים להצטרף כבר בשבוע הקרוב חברי הכנסת בליכוד וכן חברי כנסת רבים בקואליציה.
כזכור החלטת מרכז הליכוד זכתה לתמיכה גורפת של כל שרי הליכוד וחברי הכנסת אשר התחייבו לפעול להעברת החוק.
במקביל להגשת הצעת החוק יושק השבוע קמפיין ציבורי עד העברת החוק ע״י פורום ״מתלכדים לריבונות״ שמונה מאות חברים במרכז הליכוד.
תחת כותרת הקמפיין: ״עושים היסטוריה״ ייעשה שימוש במוטיבים של רגעים היסטוריים ואנשים שעשו היסטוריה- בדומה לאלו שיצביעו בעד חוק הריבונות.
הקמפיין יקרא לשרים חברי ועדת השרים לממש את התחייבות ההיסטורית ולהעביר את החוק כפי שהתחייבו במרכז הליכוד.
ראשיתו של המאבק לריבונות ביו"ש היה במאבק להחלת הריבונות הישראלית על מעלה אדומים שהתקיים בשיתוף שדולת א"י בכנסת בראשות ח"כים קיש וסמוטריץ, מועצת יש"ע ועירית מעלה אדומים.
בשנה האחרונה התקיים קמפיין ציבורי רחב היקף שמטרתו קיום דיון ציבורי בנושא החלת הריבונות הישראלית על העיר מעלה אדומים תוך שימשו בכלים פרלמנטריים שונים, סדרת כנסים ואירועים וחקיקת חוק בכנסת בנושא.
עם פתיחת מושב החורף של הכנסת התקיים מפגן נוכחות ועצרת של מעלה אדומים מול משכן הכנסת שראשיתו בשיירת אוטובוסים ומשאיות משולטות שיצאו בבוקר ממעלה אדומים.
כזכור, כבר בתחילת מושב הכנסת הנוכחי עלה הקמפיין תחת הכותרת ״ממשיכים בדרכם״ כאשר אז הוצגו ראשי המדינה לדורותיהם (הנשיא התשיעי שמעון פרס, ראשי הממשלות יצחק רבין, מנחם בגין, אריק שרון ואהוד ברק התומכים בהחלת הריבונות על העיר.
ראש העיר, בני כשריאל, אומר כי מעלה אדומים נמצאת בלב הקונצנזוס ויש הסכמה לאומית רחבה וחוצת מפלגות בכל הנוגע לעתידה המדיני ועל כן זו העת להחיל על העיר את הריבונות הישראלית שתאפשר לתושבים להיות חלק בלתי נפרד מהחוק והמשפט הישראלי, תכפיף אותנו לחוקי התכנון והבנייה ותאפשר בנייה מסיבית לזוגות הצעירים שלנו .
חייבים לאפשר לעיר חיים ולילדינו המשכיות.
מגיש ההצעה יו״ר ועדת הפנים ח״כ יואב קיש אמר: ״הגיע הזמן להעביר את החלטת מרכז הליכוד לפסים מעשיים ולהחיל את הריבונות על מרחבי ההתיישבות ביהודה ושומרון.
כך פועלת מפלגה דמוקרטית פעילה וחזקה שמייצגת את הרוב בישראל.
כאשר אנו עדים לאיבוד העשתונות הסופי של אבו מאזן מצד אחד ומנגד רואים את התמיכה החמה מהנשיא טראמפ וביקורו של סגן הנשיא פנס מבינים שלא תהיה הזדמנות היסטורית טובה יותר, נכונה יותר, מדויקת יותר לבצע את זה״.
ח״כ קיש מזכיר עוד כי כבר לפני שנה וחצי ערך יחד עם חבריו בשדולת א״י סקר מקיף מאוד על ידי מכון מדגם של מינה צמח ומנו גבע שגילה ש כ 80% מהציבור במדינת ישראל תומך בהחלת ריבונות ישראלית על העיר מעלה אדומים (גם ללא הסכם עם הפלסטינים) כפי שהחלנו ברמת הגולן.
גם אם הדבר יגרור תגובה בינלאומית חריפה.