התאומה לורנס

• תאריך: 06/02/2018
מעלה אדומים ומחוז לורנס שבניו יורק חתמו על הסכם ערים תאומות ביניהן. לורנס היא אחת מהערים האמידות המרכיבות את המטרופולין ניו-יורק. השבוע ביקרה בעיר נציגת המחוז ביקור גומלין לאחר שרוה"ע בני כשריאל ביקר בלורנס במסגרת ביקורו האחרון בארה"ב וחתם על ההסכם. כשריאל: אנו מעוניינים מאוד לפתח ולבסס קשרים עמוקים בין שתי הקהילות ולרקום הסכמים לשיתוף פעולה בנושאים שונים

השבוע ביקרה בעיר מעלה אדומים, נציגת מחוז לורנס שבניו יורק , ג'אנט גולדמן במטרה לחתום על הסכם ערים תאומות בין העיר מעלה אדומים למחוז לורנס שבניו יורק.
בחודש נובמבר האחרון, במהלך ביקורו של ראש העיר, בני כשריאל, וסגן ומ"מ רוה"ע, גיא יפרח, בארה"ב לצורך מסע גיוס תרומות לעיר לפרויקטים רבים, נפגשו ראש העיר, בני כשריאל, סגן ומ"מ רוה"ע, גיא יפרח ויועצת רוה"ע לקשרי החוץ, רחלי וסאל, עם ראש עיריית מחוז לורנס ,אלכס אדלמן .
בפגישה זו דנו צוות לורנס וצוות מעלה אדומים על סוגיות שונות בהן הערים יכולות לקיים שיתוף פעולה פורה ביניהן ,הן בתחום העסקים והן בתחום התרבותי .
הביקור הי המוצלח, הניב פירות ובעקבותיו נרקם קשר חיובי ופורה עם נציגי מחוז לורנס .
מחוז לורנס שבמטרופולין ני יורק, מונה כ 6,500 תושבים , וברובו קהילה יהודית אמידה ומעורבת מאוד בהתרחשות הפוליטית ,לורנס נמצאת במרחק כשעה נסיעה ממרכז מנהטן .
שיתוף פעולה זה שנרקם וההסכם שנחתם הינו ללא ספק שיתוף שעתיד להניב רבות עבור העיר מעלה אדומים.
השבוע בעת ביקורה של נציגת מחוז לורנס, במעלה אדומים, בהשתתפות נציגת המחוז ג'אנט גולדמן והרב מרכוס שסייע בחיבור בין הערים, חתם ראש העיר, בני כשריאל, על הסכם ברית ערים תאומות בין הערים.
ראש העיר, בני כשריאל, אמר במפגש החתימה כי העיר מעלה אדומים התפתחה מאוד בעשור האחרון והפכה לעיר צעירה ודינאמית, המעניקה איכות חיים גבוהה, פורצת דרך בחינוך, בעלת עוגן תרבותי לכלל תושבי האזור, שבה חיים בהרמוניה קהילה הטרוגנית של למעלה מ-41,000 תושבים.
אנו מעוניינים מאוד לפתח ולבסס קשרים עמוקים בין שתי הקהילות ולרקום הסכמים לשיתוף פעולה בנושאים שונים בהם החלפות משלחות נוער, תזמורות נוער, החלפת משלחות וידע בתחום התרבות והספורט ועוד.
אני בטוח שנוכל לתרום רבות לקהילותינו ולהעניק לקשר בינינו תוכן וחיים