מודל האו״ם - המייסדים

• תאריך: 06/02/2018
מעלה אדומים היא העיר הראשונה בישראל שלוקחת חלק בתכנית מודל האו"ם שהוא פרויקט יוקרתי בין לאומי הפועל במגוון מוסדות לימוד בארץ ובעולם והקימה מועדון משלה. ביום חמישי האחרון התקיים מפגש חגיגי לרגל סיום הסמסטר הראשון של הפרויקט. חברת מועצת העיר, מעין מור, מייסדת המועדון: ״אני גאה במשתתפים שעשו היסטוריה והיו הראשונים לקחת חלק במועדון כזה בעיר ומזמינה את כולכם להצטרף אלינו בסמסטר הבא״

למי שלא מכיר, פרויקט מודל האו"ם, הינו פרויקט יוקרתי בין לאומי הפועל במגוון מוסדות לימוד בארץ ובעולם.
מעלה אדומים היא העיר הראשונה בישראל שלוקחת חלק בפרויקט זה ברמה העירונית.
לאורך הסמסטר, המשתתפים בפרויקט למעשה דימו דיונים באו"ם.
הם למדו את חוקי הדיון הרשמי את נהלי האו"ם, למדו על מדינות שונות ועל נושאים באג'נדה הבינלאומית, בהם דנו.
במהלך הסימולציות וכל זה קרה באנגלית .
לאורך השנה מתקיימים כנסים בארץ וברחבי העולם בהם המשתתפים במודל האו"ם יודעים מראש מהי המדינה שעליהם לייצג ומהם הנושאים שיעלו במסגרת הוועידה.
תפקידם לייצג את האינטרסים של מדינתם תוך שימוש בכישורים שונים ביניהם בהם נאומים, כושר שכנוע, חיבור לבני ברית מתאימים ועוד.
המועדון של מעלה אדומים השתתף בכנס שהתקיים במכללה למנהל וכבר הספיק לגרוף שני פרסים .
המשתתפים בפרויקט רכשו ידע אקטואלי על עבודת האו"ם, הבנת הפוליטיקה, שיפרו יכולת הדיון, התנסחות והתבטאות בפני קהל, שימוש בשפת גוף וניהול משא ומתן, ייצגו את מעלה אדומים בכנסים שונים, וגם שפרו את השפה האנגלית.
ביום חמישי האחרון התקיים מפגש חגיגי במיוחד לרגל סיום הסמסטר הראשון של המועדון.
המשתתפים קבלו במפגש כרטיס סטודנט בעיר, נפרדו ממדריכת המועדון, ליאורה גופשטיין, שעוזבת והעניקו לה תעודת הוקרה, והודו לחברת מועצת העיר, מעין מור, מייסדת המועדון על שהביאה את הפרויקט לעיר.
חברת מועצת העיר מעין מור אמרה כי היא גאה מאוד על כך שהצלחנו להביא את הפרויקט לעיר וגאה עוד יותר במשתתפים שלקחו בו חלק.
מור מזמינה את הסטודנטים להצטרף אלינו.
זוהי הזדמנות פז לקחת חלק בפרויקט יוקרתי ומשמעותי, להרחיב אופקים, להכיר אנשים חדשים, לשפר את האנגלית, לרכוש מיומנויות משא ומתן ועמידה מול קהל.
כדאי לכם לבוא ולנסות״.
ראש העיר בני כשריאל אומר כי מודל האו״ם הוא פרויקט ערכי, מנהיגותי, לימודי, מרתק, חשוב ומאתגר המאפשר להתנסות באופן מעשי בייצוג המדינה, דיבור מול קהל, כתיבת החלטות ועוד.
כבוד שהעיר מעלה אדומים היא העיר הראשונה שהקדימה מועדון עירוני ולקחה חלק בפרויקט שכזה.
אני מברך את חברת המועצה מעין מור על היוזמה ועל הקמת המועדון בעיר.