מעלה אדומים מהערים המובילות במדדי הגיוס לצה"ל

• תאריך: 06/02/2018
בישיבה מקצועית שנתית שהתקיימה השבוע בנושא הצגת נתוני גיוס ופעילות ההכנה לצה"ל הוצגו לראש העיר נתוני גיוס ופעילויות למוכנות ונכונות לשרות משמעותי בצה"ל. במעלה אדומים יש עלייה משמעותית באחוזי הגיוס בקרב גברים. שיעור המתגייסים בקרב הגברים ילידי 1996, גיוס 2014 גבוה בצורה ניכרת מהממוצע הארצי ועומד על 87% גיוס בקרב הבנים תושבי העיר .בקרב המתגייסים תושבי העיר הלומדים בבתי הספר הנתון מרשים ועומד על 97% .

יפרח: מברך הנתונים המרשימים משנה לשנה ומחזק את ידי כל העוסקים במלאכה על ההישג.
כשריאל: גאווה רבה לראות כי בני הנוער שלנו, בנים ובנות כאחד, נמצאים בצמרת נתוני הגיוס לצה"ל, בשירות ביחידות קרביות וביציאה לקצונה, מצדיע לנוער המצוין שלנו, יש לנו בני נוער איכותיים.
מעלה אדומים מהערים המובילות במדדי הגיוס לצה"ל רושמת שוב הישגים מרשים.
נתונים יפים ומרשימים על עלייה משמעותית באחוזי הגיוס בקרב גברים ובשירות משמעותי נמסרו לראש העיר, בני כשריאל ולסגן ומ"מ רוה"ע, גיא יפרח, בישיבת עבודה מקצועית שנתית שהתקיימה השבוע בנושא הצגת נתוני גיוס ופעילות ההכנה לצה"ל.
בישיבה השתתפו ראש העיר, בני כשריאל, סגן ומ"מ רוה"ע, גיא יפרח, מחזיק תיק הנוער, מנהל אגף החינוך, דוד שרת, שרגא פרקש, מנהל המתנ"ס, אורי מסיל, מנהל אגף הנוער במתנ"ס, איתמר סלוק, יובל זליבנסקי, מנהלת מרכז הכנה לצה"ל ,שרגא פרקש, רכז מרכז וירושלים – אגף ביטחוני-חברתי במשרד הביטחון, חווה אברבנאל ,המפקחת הרשותית מנהל חברה ונוער, ריקי מנדל, מפקחת חינוך חברתי מחוז ירושלים, מנהל מרכז הצעירים, שי שבו, מנהלי בתי הספר העל יסודיים , מנהל "אורט דקל וילנאי, הראל הורביץ, מנהל הישיבה התיכונית הרב יוסי פרקש, מנהלת ביה"ס אמי"ת בנות ברנדה פרוור הורביץ, מנהל אמי"ת בנים, דניאל בארי, מנהלת אופק ברנקו וייס, יפת נדב, נציגת משרד החינוך ועוד.
הישיבה התקיימה במטרה להציג בפני ראש העיר ומחזיק תיק החינוך , בני כשריאל, ובפני אגף החינוך ומנהלי בתי הספר את נתוני הגיוס של מעלה אדומים וכן לקיים שולחן עגול בנושא סל פעילות ההכנה לצה"ל במעלה אדומים, להציג את נתוני הגיוס הרשמיים.
בראשית הישיבה הוצגה מטרת המפגש, עיקרי הנתונים של שנתון 1996 גיוס 2014 .
הוצגו נתוני גיוס, פעילות רשותית ואתגרים.
בסל הפעילות של הכנה לצה"ל משרד הביטחון ניתן לראות כי במעלה אדומים הסל עשיר ומגוון וכולל ערבי הורים, תכנית מנהיגות, סדנאות חדרי מורים, סדנאות הורים, שבוע אימון התנסות גדנ"ע, הרצאות מידע, אולמה תכנית לליווי לבת הדתייה, בעקבות לוחמים ועוד.
הנתונים וניתוחם בוצעו ע"י אגף כח אדם בצה"ל והועברו למשרד הביטחון.
הצגת הנתונים מתייחסת לילידיי 1996 שסיימו את לימודיהם בשנת 2014.
הנתונים מתייחסים לכלל המתגוררים בישוב גם אם אינם לומדים במסגרות החינוכיות כאן.
נתוני הגיוס הינם בסיס לבניית תכנית הכנה לצה"ל בבתי הספר ובמסגרות בלתי פורמאליות.
במסגרת המפגש הוצגו לראש העיר נתוני הגיוס השנתיים כפי שנאספו על ידי אגף כוח אדם בצה"ל מהם עולה כי שיעור המתגייסים בקרב הגברים גבוה בצורה ניכרת מהממוצע הארצי ועומד על 87%.
הנתון מייצג את כל אלה הגרים ברשות אך לא בהכרח לומדים במוסדות החינוך בעיר.
נתון משמח לא פחות הוא בשיעור המתגייסים לתפקידי לחימה העומד על 50% ושיעור גבוה מאוד של 90% שעושים שירות משמעותי.
בפילוח לפי בתי ספר הנתון הרשמי הוא גבוה ועומד על 97% גיוס בקרב גברים מבתי הספר בעיר.
מהפילוח של בתיה"ס עולה כי בתיכון "אורט דקל וילנאי" עומד שיעור הבנים הבוגרים המתגייסים על 95.7% אחוזים, ובנות מתגייסות 91.2% .
בתיכון "אורט תעופה וחלל" עומד שיעור הבנים המתגייסים על 96.3% , ושיעור הבנות 93.1%.
בתיכון "אופק ברנקו וייס עומד אחוז הגיוס בקרב בנים על 100%, ואחוז הגיוס בקרב בנות 90% .
בישיבה התיכונית עומד אחוז הגיוס בקרב הבנים על 96.
9%, בביה"ס אמי"ת בנים עומד אחוז הגיוס על 96.
6%.
בביה"ס אמי"ת בנות אחוז הגיוס של הבנות עומד על 53.
9% .
המפקחת הרשותית של מעלה אדומים, חוה אברבנאל, אמרה כי אלו הם נתונים יפים.
זוהי צמיחה והתקדמות תוצר של עבודה מאומצת בשטח.
החל משנת 2015 יש למעלה אדומים רכז רשותי בתחום של הכנה לצה"ל, הרכזת מרכזת שמתכללת את הנושא ברמה הרשותית.
סגן ומ"מ רוה"ע, גיא יפרח, מחזיק תיק הנוער, אמר כי הוא מברך הנתונים המרשימים משנה לשנה ומחזק את ידי כל העוסקים במלאכה על ההישג.
צוות ההוראה במוסדות החינוך, תנועות הנוער והחינוך הבלתי פורמלי, מבינים היטב את חשיבות השירות הצבאי ופועלים בכל הדרכים להטמעת ערכי הציונות ואהבת המדינה לצד העלאת המוטיבציה לשירות משמעותי בצה"ל.
הנתונים מדברים בעד עצמם אמר יפרח.
ראש העיר ,בני כשריאל ,התגאה מאוד בנתונים הטובים ,שיבח בישיבה את הנוער של מעלה אדומים ואמר כי יש לנו נוער איכותי נפלא וטוב.
יש לנו בעיר חינוך ערכי ברמה גבוהה מאוד וזה נותן את פרותיו גם בגיוס לצה"ל.
הנוער שלנו פטריוט אמיתי התגאה כשריאל והוסיף כי בני הנוער שלנו תורמים גם באזרחות בהתנדבות לקהילה וגם בצה"ל בגיוס משמעותי וביחידות מובחרות והוא יכול לשרוד בכל יחידה לוחמת באשר היא.
כשריאל הוסיף כי אחד ממרכיבי החינוך הערכי הוא אחוז הגיוס לצה"ל ושירות משמעותי בהתאם ליכולותיו של המתגייס.