אישור חוק הריבונות-הזדמנות היסטורית שלא תחזור

• תאריך: 06/02/2018
אחרי ההחלטה הדרמטית של מרכז הליכוד על החלת הריבונות הישראלית במרחבי ההתיישבות ביו״ש- הצעת החוק שתממש את ההחלטה מגיעה לוועדת השרים לחקיקה. חברי הכנסת והשרים בכנס מיוחד: ״מהלך מבקיע דרך בכנסת הנוכחית. הזדמנות היסטורית להחלת הריבונות״. יו״ר הכנסת יולי אדלשטיין: אני אופטימי. העיתוי מצויין. ח״כ יואב בן צור יו״ר סיעת ש״ס: ״אם צריך ללחוץ על ראש הממשלה - תקראו לנו!״*

עשרות פעילי ליכוד , ראשי רשויות לצד חברי כנסת ושרים השתתפו בכינוס מיוחד של שדולת ארץ ישראל בכנסת לקראת הגעת החוק להחלת הריבונות על מרחבי ההתיישבות לדיון בוועדת השרים לחקיקה.
בכינוס השתתף ראש העיר, בני כשריאל.
החוק עליו חתמו חברי כנסת מכלל סיעות הקואליציה מקודם ע״י יו״ר שדולת א״י ח״כ יואב קיש לאחר ההחלטה הדרמטית של מרכז הליכוד על החלת הריבונות הישראלית במרחבי ההתיישבות ביו״ש.
נוסח החוק תואם את נוסח ההחלטה שאושר ע״י מרכז הליכוד: ״המשפט, השיפוט, המינהל והריבונות של מדינת ישראל יחולו על כל מרחבי ההתיישבות ביהודה ושומרון כמתואר בתוספת״.
ח״כ יואב קיש יו״ר שדולת א״י אמר כי ״החלטת מרכז הליכוד תואמת את ערכי הליכוד.
לאחר בחירת הנשיא טראמפ ושינוי הגישה המוחלט כלפי ישראל הגיע הזמן לעבור לפסים מעשיים ולהביא את ההחלטה להחיל את הריבונות על כל מרחבי ההתיישבות על יהודה ושומרון.
אנחנו נמצאים על סף הזדמנות היסטורית שלא בטוח שתחזור.
זכינו להכרה אמריקאית היסטורית בירושלים כבירת ישראל כצעד ראשון.
אנחנו מרגישים את משקי הכנף של ההיסטוריה ברגעים אלו.
הצעד הנדרש הבא הוא פשוט: הגיע הזמן לריבונות.
ח״כ בצלאל סמוטריץ יו״ר שדולת א״י אמר כי זאת לא הצהרת חוק.
זה מהלך שהולך להבקיע דרך המערכת הפוליטית בכנסת הנוכחית.
יש מספר מרכיבים שהופכים את המהלך לריאלי ובראשם ההבנה שהולכת וגוברת בחברה הישראלית שפתרון שתי המדינות ירד מהפרק.
לצד השינוי הדרמטי של הממשל בארה״ב ושילוב האינטרסים שהולך ונעשה גלוי בין מדינת ישראל לבין הציר המתון בחברה הערבי, מובן שהפלשתינים הם הבעיה ולא הפתרון.
יש היום דינמיקה פוליטית בתוך הקואליציה שתאפשר לחוק הזה לעבור והיא יכולה להתפתח למסה קריטית שתאפשר את העברת החוק״ יו״ר הכנסת ח״כ יולי אדלשטיין אמר כי ״אני מאוד אופטימי.
העיתוי הוא עיתוי מצוין.
יש לנו ממשלה שרוצה.
אף אחד לא יעשה את זה במקומנו ואנחנו נצטרך לדחוף.
צריך לומר שהליכוד לא לבד בשיח הזה, יש מפלגות רבות אחרות.
אני חושב שאנחנו צריכים מכאן לצאת עם קריאה מאוד ברורה - אין שום סיבה להפלות את האוכלוסייה הישראלית היהודית שגרה ברחבי יהודה שומרון לעומת מי שגר במקום אחר״.
*שר החקלאות ח״כ אורי אריאל אמר כי ״זה נראה בעינינו טבעי שמדברים על ריבונות אבל זה לא היה כך.
אם אתה נחוש ויש דרך אתה תנצח.
היום הדיון כבר הוא על מה להחיל קודם.
הצלחנו יחד עם חברי הליכוד.
סגן שר הביטחון ח״כ הרב אלי בן דהן אמר: ״היום אחרי 25 שנה אחרי הסכמי פתרון מי שחשב שהרשות הפלשתינית היא הפתרון טעה - הרשות היא הבעיה.
אנחנו נביא את הפתרון האמיתי והוא להחיל את הריבונות הישראלית על כל מרחבי ההתיישבות.
התפקיד שלנו הוא ללחוץ על הממשלה לבצע זאת ואנחנו נעשה זאת״.
סגנית שר החוץ ציפי חוטובלי אמרה כי "עמדת מרכז הליכוד היתה ברורה: הצביעו פה אחד, בעד החלת ריבונות.
לנו, לעומת השמאל, יש פתרונות שיסדירו את הסוגייה.
לא היה ממשל אוהד מהממשל האמריקאי הנוכחי.
בכהונה הזאת אין הישג חשוב מהחלת ריבונות.
כמאמר חוזה המדינה 'אם תרצו אין זו אגדה, הכל תלוי ברצון ממשלת ישראל.
" השרה לשיוויון חברתי גילה גמליאל אמרה כי אנחנו נעשה את כל מה שצריך על מנת להחיל את הריבונות ושהתושבים יקבלו את הזכויות באופן שיוויוני.
אנחנו כאן כמו שהעברנו במרכז הליכוד נקדם בחקיקה ובשיתוף עם ראש הממשלה.
זאת חובותינו.
נעשה זאת יחד ובחכמה.
ראש עיריית ירושלים ניר ברקת: ״העולם לא אהב שהחלנו ריבונות על ירושלים ולא על הגולן, אבל בכל מקום שהכנסת החילה ריבונות מצבנו שם הרבה יותר טוב.
צריך אומץ לב וזאת תקופה טובה עם הממשל האמריקאי.
חכם נעשה שנקבל את ההחלטה בשלב ראשון להחיל את הריבונות מהר על ההתיישבות״.
כזכור, ראשיתו של המאבק לריבונות ביו"ש היה במאבק להחלת הריבונות הישראלית על מעלה אדומים שהתקיים בשיתוף שדולת א"י בכנסת בראשות ח"כים קיש וסמוטריץ, מועצת יש"ע ועירית מעלה אדומים.
בשנה האחרונה התקיים קמפיין ציבורי רחב היקף שמטרתו קיום דיון ציבורי בנושא החלת הריבונות הישראלית על העיר מעלה אדומים תוך שימשו בכלים פרלמנטריים שונים, סדרת כנסים ואירועים וחקיקת חוק בכנסת בנושא.
עם פתיחת מושב החורף של הכנסת התקיים מפגן נוכחות ועצרת של מעלה אדומים מול משכן הכנסת שראשיתו בשיירת אוטובוסים ומשאיות משולטות שיצאו בבוקר ממעלה אדומים.
ראש העיר, בני כשריאל, אומר כי מעלה אדומים נמצאת בלב הקונצנזוס ויש הסכמה לאומית רחבה וחוצת מפלגות בכל הנוגע לעתידה המדיני ועל כן זו העת להחיל על העיר את הריבונות הישראלית שתאפשר לתושבים להיות חלק בלתי נפרד מהחוק והמשפט הישראלי, תכפיף אותנו לחוקי התכנון והבנייה ותאפשר בנייה מסיבית לזוגות הצעירים שלנו.
כשריאל אמר על ההצעה כי הוא מברך.
הגיע זמן הריבונות, זמן למעשים.