מעלה אדומים חוגגת יובל לאיחוד ירושלים

• תאריך: 08/05/2017
חגיגות יום ירושלים ה-50 יצוינו השנה במעלה אדומים עם מגוון אירועים ומופעים. שבוע הצדעה של ארגוני ותנועות הנוער, יריד תנועות נוער, שבוע ספורט, מחזמר בהיכל התרבות, צעדת דגלים ושירים בממילא, ערב מחווה בשיר וסיפור במוזיאון קסטל, כנס ירושלים ועוד.

כשריאל: לעירנו מעלה אדומים הניצבת בשערה המזרחי של ירושלים, תפקיד חשוב לאומי, בטחוני ואסטרטגי בשמירה על ריבונותה ואחדותה של ירושלים.
כדברי הנביא ישעיהו: "על חומותייך ירושלים הפקדתי שומרים".
אחת לשנה, בכ"ח באייר, חוגגים לה יומולדת.
אחת לשנה ירושלים האצילית מקבלת אירוע שמוקדש רק לה, והשנה, ביום ירושלים 2017, הופכת ירושלים שוב למסמר הארץ.
כמידי שנה, בהתאם למסורת עליה החליט ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, מעלה אדומים תציין ותחגוג גם השנה את יום ירושלים.
השנה החגיגיות יהיו גדולות ויתפרסו על פני חודשיים, יכללו מגוון אירועים ומופעים להם שותפים העירייה, המתנ"ס-אגף הנוער, אגף הספורט, אגף לתרבות יהודית, היכל התרבות, מוזיאון קסטל בסיוע משרד התרבות והספורט ויהיו בסימן 50 שנה לאיחוד העיר.
ראשית החגיגות יצוין השבוע, בין ה - 7-11/5/17 , שבוע בו נוער מעלה אדומים מצדיע לירושלים, שבוע הצדעה של ארגוני ותנועות הנוער ברחבי העיר במרכזו יריד תנועות נוער ב-9/5/17 בשעה : 16:00 בפארק הפיל.
בשבוע הבא, 14-18/5/17בימים ראשון עד חמישי , יתקיים שבוע הספורט בסימן ירושלים, כן ביום רביעי ה- 17/5/17 יתקיים המחזמר "אני ירושלמי" , בשעה: 17:30 ,בהיכל התרבות, ביום חמישי ה - 18/5/17 –כולם מצדיעים בצעדה לירושלים, בצעדת דגלים ושירים שתצא מממילא לכותל המערבי.
אירוע משמעותי נוסף יתקיים ביום שישי ה- 19/5/17 ,"משתלטים" על מתחם התחנה בירושלים.
מעלה אדומים מקיימת שורת מופעים של להקות הנוער הייצוגיות לכבוד ירושלים במתחם התחנה.
החל משעה : 09:00 .
בימים שלישי, רביעי, ה- 23-24/5/17 - מקיימים את יום ירושלים בסימן יהדות אתיופיה.
טקסי זיכרון, סיפורי עלייה ועוד.
ביום ראשון, ה- 4/6/17 –ירושלים בשיר ובסיפור.
ערב מחווה לירושלים עם יוסי לב, שוקי בן עמי והזמרת גלי קליין.
מוזיאון קסטל , בשעה: 20:30 .
ב - 27/6/17 יתקיים כנס ירושלים.
אירוע חגיגי לציון 50 שנה בהנחיית אליהוא בן און, בהיכל התרבות.
פרטים והרשמה לשלל האירועים באגף הספורט העירוני.
ראש העיר, בני כשריאל, מברך את ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת ואת תושבי העיר לרגל יום ירושלים ואומר כי ביום ירושלים זה כולנו חוגגים ומציינים יובל שנים לאיחודה ,הממשיכים רצף של למעלה מ-3,000 שנות היסטוריה.
כשריאל מציין כי ירושלים היא הבירה שקבע דוד המלך לנצח נצחים.
ירושלים היא לב האומה, הלב הפועם של מדינת ישראל והעם היהודי ובירתה המאוחדת והנצחית ומוסיף איחול אישי לראש העיר ולתושבי ירושלים המשך בניה, צמיחה , שגשוג, פיתוח והתחדשות.
כדברי הנביא ישעיהו: "על חומותייך ירושלים הפקדתי שומרים".
אנו נמשיך לפעול לביסוסה של עירנו, לשמירתה על ירושלים ואחדותה.