בטקס חגיגי נחנך מרכז שיטור קהילתי והפעלת מתנדבים בכיכר קדם

• תאריך: 08/05/2017
מרכז השיטור והפעלת מתנדבים ממוקם בכיכר קדם

בטקס חגיגי במעמד ראש העיר, בני כשריאל, מפקד מחוז ש"י, ניצב משה ברקת, נחנך מרכז שיטור קהילתי והפעלת מתנדבים בכיכר קדם .
בטקס נקבעה מזוזה בכניסה למרכז השיטור על ידי רב העיר, הרב מרדכי נגארי שליט"א, נגזר הסרט מפתח המרכז על ידי ראש העיר ומפקדי המחוז והתחנה ונישאו דברי ברכה.
בטקס השתתפו ראש העיר, בני כשריאל, מפקד מחוז ש"י, נציב משה ברקת, קצין האג"מ המחוזי נצ"מ דודי חיון, מפקד תחנת מעלה אדומים, סנ"צ, יגאל לוגסי, חברת מועצת העיר, שרה קמינסקי, מחזיקת תיק הרווחה.
במבנה השיטור הקהילתי יעבוד רס"ב גיורא מלול, מש"ק מעלה אדומים.
מרכז שיטור קהילתי נותן שירות , ייעוץ והכוונת התושבים בנושאי משטרה מוגדרים: מתן אישורים לביטוח, קבלת מציאות, מילוי טופסי אבדה, פניית אזרח למשרדי משטרה ו/או לגורמי חוץ בהתאם לצורך, קבלת תלונה ראשונית מאזרחים (בעבירות קלות), ייעוץ בנושאים קהילתיים: יישוב סכסוכים ברוח הגישור, מיגון אוכלוסיות ייחודיות (קשישים, עולים, בני נוער, מגזר לא יהודי, חרדים וכיו"ב).
מפקד תחנת משטרה מעלה אדומים, סנ"צ יגאל לוגסי נשא דברים ואמר כי מרכז השיטור הוא למעשה מיני תחנה שתעמיד את התושב והאדם במרכז העשייה ,תוך שילוב משאבים מקומיים, לצורך שיפור מתמיד של איכות התושבים.
סנ"צ לוגסי הוסיף כי הצלחתו של המש"ק הקהילתי באה לידי ביטוי ביצירת יחסי אמון בין התושבים לבין המשטרה.
המעורבות של ראש העיר ובכירי העיריה בנושא השיטור הקהילתי ניכרת בתמורה ישירה לתכניות המשק ועוד.
לוגסי הודה לממ"ז שי, ניצב משה ברקת ולראש העיר, בני כשריאל, על כל העשייה, על המקום המרשים בו יעבוד המשק.
ראש העיר, בני כשריאל, אמר שהמשטרה והעירייה עושים הכל על מנת לשמור על הקהילה, על התושבים ועל העיר.
יש בינינו שיתוף פעולה הדוק, רצוף וטוב שמסייע במניעת ונדליזם ועבירות נוספות אמר.
כשריאל הוסיף כי המבנה של השיטור הוא הקודקוד האחרון במשולש.
שיתוף הפעולה מסייע ומשפיע על הכל ומאפשר לכולנו לשמור על איכות חיים לתושבי העיר.
אנחנו נעשה הכל לשפר את איכות החיים של הקהילה.
נמשיך לעבוד כולנו יחד.
קורא לשילוב בני הנוער במשמר האזרחי.
מפקד מחוז ש"י, סנ"צ משה ברקת, אמר כי מבנה זה הוא למעשה הנקודה הכי בסיסית שמחברת בין שני אלמנטים חשובים -משטרה ועירייה.
אנחנו שמים דגש מרכזי על החיבור הזה ולכן חונכים מבנה זה שיש לו חשיבות של נוכחות משטרה בלב העיר ורלוונטיות .
זה ביטוי לעשייה גדולה מאוד שלנו בקהילה.
הקמת מרכז השיטור הקהילתי משקפת מצד פרנסי העיר בראשם בני כשריאל מחויבות, שיתוף פעולה והרתמות כמעט יוצאת דופן עם המשטרה.
ההכרה בצרכים של המשטרה והנכונות לסייע זו דרקטיבה שמגיעה מראש העיר ישירות וראויה לכל הערכה .
יש לנו 5 רגליים יציבות עם מרכז השיטור.
שיתוף הפעולה בין המשטרה לעירייה יוצא מן הכלל וכולנו רואים צורך לתת איכות חיים טובה לתושבי העיר.
בסיום דבריו הודה מפקד המחוז לגורמי העיריה, גורמי המחוז והתחנה על עשייתם וכן איחל בהצלחה למש"ק גיורא מלול.