שפת תצוגה - Display Language

חדשות ועדכונים על הנעשה בעיר מעלה אדומים

חוגגים 69 לעצמאות ישראל במעלה אדומים

01/05/2017 20:01 | 0 תגובות

העיר מעלה אדומים מציינת וחוגגת את יום העצמאות ה- 69 למדינת ישראל בשורת אירועים מגוונים ושמחים שיתקיימו בערב יום העצמאות ובחג העצמאות עצמו. עידן עמדי, רון עבדן, טררם, ועוד. גם השנה צפויות חגיגות העצמאות למשוך רבבות של חוגגים למעלה אדומים, עיר המארחת שורה של אמנים מובילים להנאת תושביה ואורחיה.

השנה ייערכו בעיר חגיגות העצמאות ה-69 למדינה, ביום שני ה- 1 למאי, בחגיגה המרכזית בפארק המרכזי.
מי שיגיע לפארק יוכל ליהנות מזיקוקי דינור מרהיבים בשני סבבים, לצד הופעות של רון עבדן, טררם והמופע המרכזי של עידן עמדי.
אירועי יום העצמאות יפתחו מיד בצאת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, ביום שני, ה' באייר, תשע"ז,1.
5.
17 , בשעה 20:00 בפארק המרכזי.
בתחילת הערב יתקיימו מופעי מחול וזמר מקומיים על הבמה בפארק במשך כשעה בהם מופע של מדבר, סלסה ופעימה ומיד לאחר מכן ישא דברי ברכה קצרים יו"ר הנהלת המתנ"ס ישראל גולדשטיין.
לקראת השעה 21:00 ,ראש העיר, בני כשריאל, ישא דברים חגיגיים, יברך ויתן את האות הרשמי לפתיחת אירועי יום העצמאות ה- 69 שיפתחו בסבב ראשון של זיקוקי דינור מרהיבים וצבעונים.
הערב בהנחיית הרקדנית, השחקנית והזמרת ,מיכל אמדורסקי.
ההופעה המרכזית השנה תהיה של הזמר והיוצר "עידן עמדי" בשעה: 21:00 ולאחריו יתקיימו מבחר מופעים של קבוצת טררם -קבוצת אמנים ישראלית רב תחומית המשלבת תיפוף בסגנונות שונים, מוסיקה, ריקוד ותנועה אנרגטיים באווירה קומית סוחפת ומופע של הזמר שלנו ממעלה אדומים שריגש את כולנו ב"דה וויס"- רון עבדן.
ולאחריהם יתקיים סבב שני מרהיב של זיקוקי דינור.
בימת הרקדה "ריקודי עם" ברחבת בית חב"ד תתקיים בימת הרקדת ריקודי עם בשירי מולדת בשעה 22:00 עם קלידן וסקספוניסט.
"הכי ישראלי שיש" בערב יום העצמאות, יום רביעי, בשעה 22:30 יתקיים באולמי "החצר" בכיכר יהלום ערב הכי ישראל שיש.
"מופע מהסרטים" - השירים הגדולים של הסרטים הישראליים, מופע מוזיקלי בידורי המצדיע לשירים הגדולים בסרטים הישראליים המלווים את החברה הישראלית.
בהשתתפות 3 נגנים ו 3 זמרים .
הערב כולל כיבוד קל.
50 ש"ח למשתתף פיקניק משפחתי ביום העצמאות-יום שלישי, בחורשת "בית היערן" בחג עצמו, ביום העצמאות, יום שלישי, ו' אייר, 2.
5.
17 יתקיים פיקניק משפחתי המוני בחורשת "בית היערן" שם תהיה תערוכת צה"ל המסורתית , כן תערוכת כיבוי אש, פעילות של תנועת הנוער אריאל בנות .
במקום יופעל מתחם גדול של מתנפחים לילדים.
מספרים מספרים ביום העצמאות ה- 69 למדינה מוצאת עצמה העיר מעלה אדומים עצמאית יותר ובתנופת עשייה, בנייה ופיתוח חסרי תקדים.
העיר צועדת במהרה קדימה תוך ביסוס מעמדה כמטרופולין אזורי בעל חוסן כלכלי עצמאי וחברתי וכמוקד משיכה אטרקטיבי מבוקש בקרב משפחות וזוגות צעירים.
במעלה אדומים נענו לחזון הציוני של מגילת העצמאות והגדילו את מספר התושבים למען העתיד המדיני של העיר, הבירה והמדינה.
כיום יש בעיר 9,700 בתי אב שהם כ-41,000 תושבים.
90% מתושבי העיר שלא נולדו פה הגיעו מירושלים.
העיר מתבגרת - 37% צעירים שזה מתקרב מאוד לממוצע הארצי העומד על 32% בסדר גודל של ערים כמונו.
15% עולים בעיקר ממדינות חבר העמים, והתפלגות הזיקה הדתית היא 20% חילונים, 40% דתיים, 40% מסורתיים.
השכונה הגדולה ביותר היא "נופי סלע" בה 2,500 משפחות.
השכונה בשלבי סיום בנייה ונותרו עוד כמה עשרות יחידות לבנייה.
אחריה שכונת "צמח השדה" בה 2,000 משפחות.
מאז יום העצמאות ה-68 בשנה שעברה ועד יום העצמאות ה- 69 נולדו כ- 700 תינוקות חדשים לתושבי העיר ו-80 איש נפטרו כלומר 10 תינוקות נולדו על כל אדם שנפטר.
הסעות לחורשת היערן הסעות לחורשת היערן יתקיימו בכל שעה עגולה החל משעה 09:00 בבוקר מרחבת בית העיריה הסדרי תנועה הציר של דרך הגיא יהיה סגור נקודתית בעת הפעלת זיקוקי הדינור למשך חצי שעה כל פעם בשעה 20:45 -21:15 ו- 22:15-22:45 .