שפת תצוגה - Display Language

חדשות ועדכונים על הנעשה בעיר מעלה אדומים

"ונזכור את כולם "כי במותם ציוו לנו את החיים"

01/05/2017 19:51 | 0 תגובות

טקס ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה יפתח בדקת דומייה ויתקיים בערב יום הזיכרון בפארק המרכזי. ראש העיר בני כשריאל:. ביום הזיכרון מעלים אנו ברטט של גאווה והוקרה את זכר הנופלים שחרפו נפשם למות במערכות הקרב ובחמדת חייהם הצעירים והאמיצים, הנחילו לנו את חירותנו.

מעלה אדומים תציין את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה במגוון אירועי זיכרון עירוניים ובראשם עצרת הזיכרון העירוני שתתקיים ביום ראשון הבא, ד' באייר תשע"ז, 30.
4.
17 , בשעה 20:00 ברחבת האמפיתיאטרון בפארק המרכזי.
בליל יום הזיכרון, בשעה שמונה בערב, מהדהדת ברחבי הארץ צפירת זיכרון בת דקה אחת, מפלחת את הדממה ומציינת את ראשית אירועי יום הזיכרון.
האירוע מרכזי נערך ברחבת הכותל בירושלים בהשתתפות נשיא מדינת ישראל , ראובן (רובי) ריבלין הרמטכ"ל רב אלוף גדי איזנקוט ובני המשפחות השכולות, ובו מודלקת אבוקת זיכרון.
אחריו מתקיים טקס מרכזי בבנייני האומה הנערך על ידי ארגון זוכרים בהשתתפות משרד הביטחון, המוסד לביטוח לאומי ועירית ירושלים, אירועים נוספים נערכים בכל רחבי הארץ ובכללם בעיר מעלה אדומים.
העצרת העירונית ממלכתית יערך בהשתתפות ובמעמד ראש העיר ,בני כשריאל, רב העיר שליט"א, חברי מועצת העיר, המשפחות השכולות, בני נוער ותושבים ויפתח בצפירת דקת דומייה שתשמע ברחבי הארץ.
הטקס ימשך כ - 40 דקות.
אחריות ביצוע הטקס היא של אגף הנוער העירוני במתנ"ס והשנה בביצוע תלמידי תיכון "אורט דקל וילנאי" .
מנחה הטקס , הראל הורביץ, מנהל תיכון "אורט דקל וילנאי".
בטרם יחל הטקס יוצבו חיילי מג"ב הדגלנים והטקס יפתח בדקת דומייה עם השמע צפירת הזיכרון ברחבי הארץ.
מיד לאחר מכן יורד הדגל לחצי התורן ותתבצע הדלקת המשואה בבמה ובאתר ההנצחה ע"י נציג המשפחות שכולות וחיילי מג"ב.
מיד לאחר מכן יונחו זרים לנופלים ותשמע קריאת "יזכור" והקראת שמות החללים על ידי בני הנוער.
קטע שירה ישמע ולאחריו ראש העיר, בני כשריאל ישא דברים ליום הזיכרון ומיד לאחר מכן יוקרא קריאת פרק תפילה.
רב העיר, הרב מרדכי נגארי ישא דברים, תשמע קריאת קדיש ע"י הרצל חג'אג אביה של סרן שיר חג'אג' ז"ל , יו"ר האגודה למען החייל בעיר, שמואל פניאל, ישא דברים ולאחריו יוקרא הקטע "אל מלא רחמים".
הטקס יסתיים בשירת התקווה.
בזמן קריאת "יזכור" תוקרן מצגת שמות הנופלים על מסכי ענק ולצד הבמה תודלק כתובת אש המכילה את המילה "יזכור", שהוכנה על ידי חניכי שבט הצופים בעיר.
לפני הטקס בהובלת תנועות הנוער תתקיים צעדה לזכר הנופלים במטרה לזכור ולהפגין את אחדות העם, שתצא מרחבת המתנ"ס בשעה: 18:30 אל מקום הטקס בפארק המרכזי.
לבושים כחול לבן עם דגל ישראל.
בתום הטקס הרשמי, מוזמנים כל בני הנוער לערב שירי זיכרון לזכר הנופלים שיתקיים בבית הנוער-העירוני, המטרו, עם הזמר והמלחין נתן גושן, הכניסה חינם.
ראש העיר, בני כשריאל, אומר ערב יום הזיכרון כי ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל כולנו מתייחדים עם זכר הנופלים חללי צה"ל, בהם בניה ובנותיה של עירנו מעלה אדומים, שנפלו על בטחונה, שלומה, וקיומה של המדינה , בקרב, בביטחון שוטף ובפיגועי טרור בעת מילוי תפקידם.
ליבנו ואנו עם המשפחות השכולות, מרכינים ראש, ומחבקים אותם בחום.
מכירים בחוב המוסרי, שאנו חבים לכם תושבי מעלה אדומים מרכינים את ראשם, מניחים יד מחבקת על כתפי המשפחות השכולות ומתייחדים עם זכר יקירים.
ננצור לעד את דרכם ונצדיע לאומץ ליבם של היקרים אשר בנופלם ציוו לנו את החיים.