תעודות הוקרה לחתני התנ"ך של העיר וסגניהם.

• תאריך: 21/03/2017
בטקס חגיגי שהתקיים בלובי בית העירייה העניק רוה"ע בני כשריאל תעודות הוקרה לכל חתני התנ"ך וסגניהם.
תעודת ההוקרה הוענקה על זכייה בחידון התנ"ך שביטאה הפגנת ידע רב ,בקיאות, מקצועיות וערכים בתנ"ך .

רוה"ע בני כשריאל: יישר כוח למתמודדים, שהפגינו ידע רב ובקיאות בספר הספרים של העם היהודי -התנ"ך שהוא התשתית התרבותית של עם ישראל כולו לפלגיו ולגווניו השונים.
תודה להורים על השותפות לדרך.
בטקס חגיגי מרגש שהתקיים בראשית השבוע בלובי בית העירייה, העניק ראש העיר ,בני כשריאל, תעודות הוקרה והערכה לחתני התנ"ך וסגניהם.
בטקס השתתפו סגן ומ"מ רוה"ע, גיא יפרח, סגן רוה"ע, נוריאל גץ, מנהל אגף החינוך, דוד שרת, סגנית מנהלת אגף החינוך, מיטל לבן, מנהל האגף לתרבות תורנית במתנ"ס ורכז החידון יאיר פינגרהוד, מנהלי בתי הספר, חתני התנ"ך וסגניהם ובני משפחותיהם.
כמדי שנה, התקיים לפני שבועיים חידון התנ"ך העירוני לבתיה"ס היסודיים.
את החידון קיימו האגף לתרבות תורנית במתנ"ס והעירייה, במטרה לעודד את התלמידים להעשיר את ידיעותיהם בתנ"ך ולחוות למידה חווייתית ומהנה של החומר הנלמד.
חבר השופטים בחידון כלל את הרב אלי קפלן, מנהל בית מורשת, אילנה קירשנבאום מהמתנ"ס, יאיר פינגרהוט, מנהל עמותת "מעלה אורה", מנהל האגף לתרבות תורנית במתנ"ס ורכז החידון.
התלמידים הנרגשים שהתמודדו בחידון התייצבו עם נבחרת של מעודדים מבית הספר, חבריהם לשכבה, שהכינו שלטים, מחאו כפיים ותמכו במועמדים לאורך כל שלבי החידון.
החידון לווה בשירי ארץ ישראל של הזמר אליעזר רוזנפלד, התלמידים השיבו על השאלות בחידון ברהיטות ותוך הפגנת ידע רב, אותו רכשו לאחר הכנה מקדימה ולמידה משמעותית שנעשתה לקראת החידון עם הצוותים המקצועיים בבתי הספר.
בחידון זכו תלמידים מהמגזר הממלכתי ומהמגזר הממלכתי דתי, כאשר בכל מגזר נבחר חתן תנ"ך וסגניו.
עוד קודם כהכנה לחידון נערכו בבתי הספר השונים שני שלבים מקדימים של מבחני בקיאות, כאשר נציגי התלמידים שנבחרו במבחנים אלו זכו במרב הנקודות ובעלייה לשלב הבא.
בית הספר הממלכתי תל"י "נופי הסלע" זכה בשני תארים מכלל בתי הספר הממלכתיים, כאשר התלמיד אלעד זקון זכה במקום הראשון ונבחר כחתן התנ"ך בבתי הספר הממלכתיים, ואדווה דורון זכתה כסגנית במקום השלישי בחידון.
בטקס ברכו ונשאו דברים ראש העיר, בני כשריאל, רכז החידון, יאיר פינגרהוד, הורי הילדים.
נאווה זקון ,אמו של חתן התנ"ך בבתי הספר הממלכתיים, אלעד זקון, אמרה כי "אני נרגשת ומלאת גאווה על הדרך שעשה אלעד ועל זכייתו של אלעד כחתן חידון התנ"ך העירוני לבתי הספר הממלכתיים לשנת תשע"ז" והוסיפה כי הטקס המכובד היה מרגש מאוד והם מעריכים ומוקירים.
ראש העיר, בני כשריאל, בירך את הזוכים שהביאו גאווה לעיר ואמר כי חידון התנ"ך הפך למסורת שנתית בעיר שלנו, ובכל שנה אני מתפעל מהידע הרב וההיכרות של המתמודדים בספר הספרים של העם היהודי– התנ"ך שהוא התשתית התרבותית של עם ישראל כולו לפלגיו ולגווניו השונים.
יישר כוח גדול לצוותים החינוכיים בבתי הספר, אשר מכינים את התלמידים בצורה מיטבית ועובדים איתם שעות רבות לקראת החידון.
תודה גדולה להורים של המתמודדים, שדוחפים, מעודדים ומעבירים לילדיהם את החשיבות בהכרת התנ"ך, בחתירה למצוינות והישגים ובשמירה על ערכים של כבוד למתמודדים האחרים ושמירת המסורת והמורשת של העם היהודי.
רק בזכות שותפות של הורים, רשות מקומית ובתי הספר אנחנו מצליחים להגיע להישגים.
כשריאל ציין לשבח את התלמידים שעמדו על הבמה בביטחון והשיבו לשאלות ברהיטות, במקצועיות ותוך הפגנת ידע רב ובקיאות מרשימה.
הזוכים במגזר הממלכתי דתי: חתן התנ"ך שזכה במקום 1 בחידון: ישראל פרידמן מבית הספר "מעלה התורה בנים".
הסגנים: מקום 2 – מיכל פרידמן מ"מעלה התורה בנות" ועדן לב מ"שדי חמד".
מקום 3 - אביחי ביטון מ"יפה נוף".
הזוכיםבמגזר הממלכתי חתן התנ"ך שזכה במקום 1: אלעד זקון מבית הספר "תל"י נופי הסלע".
הסגנים: מקום 2 – נויה יזדי מ"צמח השדה".
מקום 3 - יהונתן דוידקוביץ מבית הספר "אלמוג", אלית גבאי מ"צמח השדה" ואדווה דורון מ"תל"י נופי הסלע".