179 תושבים הגיעו לכנס גלישה לפרישה שהתקיים במעלה אדומים ביום רביעי האחרון

• תאריך: 21/03/2017
הכנס ביוזמת ראש העיר ובשיתוף אשל-ג'וינט ישראל, רשות שוק ההון, המוסד לביטוח לאומי והמשרד לשוויון חברתי העביר מידע חשוב לאנשים העומדים לפני פרישה מעבודה ולאלה אשר פרשו זה לא מכבר.
המשתתפים בכנס דיווחו על שביעות רצון מהמידע הרב.

כשריאל: תהליך הפרישה מהעבודה לגמלאות הינו אחד התהליכים המשמעותיים ביותר בחייו של העובד ועל כן יש חשיבות גבוהה להיערכות נכונה לפרישה.
הכנס הוא משמעותי ונחוץ להכנה לתהליך הפרישה.
התארכות תוחלת החיים דורשת היערכות של הפורש בכדי להתמודד עם השינויים הרבים הצפויים במעבר מחיי עבודה לפרישה.
עיריית מעלה אדומים ביוזמת ראש העיר, בני כשריאל ובשיתוף אגף הרווחה והשירותים החברתיים, חברו למשרד לשוויון חברתי, רשות שוק ההון, המוסד לביטוח לאומי וג'וינט ישראל אשל על מנת לקיים כנס הכנה לפרישה מיוחד.
מקומות עבודה רבים נוהגים לערוך סדנאות הכנה לפרישה לעובדיהם.
אך אין בזה די.
על פי הערכות הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה אלפי אנשים ממגוון מקצועות ומכל רמות הכנסה אינם עוברים תהליך מסודר של הכנה לפרישה.
קיים קושי רב להיערך לפרישה באופן עצמאי ללא מסגרת פורמלית.
ראשית, אזרח ממוצע מתקשה למפות את מקורות ההכנסה העומדים לרשותו ולאמוד את גובה ההכנסות וגם את ההוצאות העתידיות.
ידוע כי היחס בין ההכנסה לאחר הפרישה להכנסה לפניה, עבור בעלי שכר ממוצע, עומד על 61% לגברים, 54% לנשים.
כלומר עם סיום העבודה ההכנסות צפויות לצנוח כמעט בחצי.
ועל כן יש חשיבות גבוהה להיערכות נכונה לפרישה.
המורכבות בהערכת ההכנסות רבה ואי ידיעה עשויה להביא הפורש להחלטות שיתקבלו לעתים באופן לא מושכל.
בנוסף, מציב תהליך הפרישה אתגרים פסיכולוגיים במישור האישי, המשפחתי והחברתי.
עולות שאלות וחששות רבות לגבי ניהול הזמן הפנוי, היחסים עם בן/בת הזוג והילדים.
סיום עבודה עלול להביא לאובדן המעמד החברתי יחד עם ניתוק ממעגל החברים בעבודה.
הכנה לפרישה היא לא החלטה פתאומית.
כדאי להיערך לה נכון ומראש.
179 תושבים הגיעו לכנס גלישה לפרישה שהתקיים במעלה אדומים ביום רביעי האחרון.
המשתתפים בכנס דיווחו על שביעות רצון מהמידע הרב, מרמת ההרצאות ובכלל.
הכנס הנו סנונית ראשונה לטיפול המחלקה לשירותים משלימים לקהילה שבאגף רווחה והשירותים החברתיים בנושא ההכנה לפרישה.
בכניסה לכנס ניתן היה לקבל מידע על ארגונים ושירותים שונים בקהילה, רלוונטיים לתקופת הפרישה.
בנוסף הוזמנו המשתתפים בכנס לקבל מידע בתחומים כמו: ימי מידע ושירותים נוספים של המוסד לביטוח לאומי, שירותים ייעודיים לחיפוש עבודה למבוגרים, מידע לגבי פעילות חברתית, מידע לגבי שירותי רווחה ותמיכה, אפשרויות התנדבות בקהילה ובנושא אורח חיים בריא.
מנהלת המחלקה לשירותים משלימים לקהילה ,ענת הברמן, אומרת כי הכנס היה הצלחה גדולה ובהמשך והחל מחודש מאי נקיים סדנאות הכנה לפרישה אליהן יוזמנו משתתפי הכנס שביקשו ואחרים אשר יוכלו לפנות ולבקש בהמשך.
ראש העיר, בני כשריאל, ברך את משתתפי הכנס ואמר כי תהליך הפרישה מהעבודה לגמלאות הינו אחד התהליכים המשמעותיים ביותר בחייו של העובד.
אורך החיים הממושך יותר בתקופתינו יכול להיות חדשות נפלאות לאלו שכבר מבינים, שהפרישה לגמלאות, היא בעצם רק שלב נוסף בדרך להגשמת החלומות והיעדים שאנו מציבים לעצמנו.
השלכותיו מביאות שינויים רבים ועמוקים בתחומים של כסף ורמת חיים, תעסוקה, זוגיות דימוי עצמי ועוד.
חשוב ונחוץ לקבל שירותים וכלים ייחודיים המעניקים לפורשים שירות מקצועי ומקיף בכל תחומי החיים לפני תהליך היציאה לפנסיה.