ירוקה ומטופחת

• תאריך: 07/03/2017
מעלה אדומים זכתה באות הרשות הירוקה וחיסכון באנרגיה לשנת 2016 במסגרת ועידת קלינטק -כנס בינלאומי להתייעלות אנרגטית ברשויות. בתום תהליך שנמשך מספר חודשיים, נבחרו עשרת הרשויות הירוקות.

בחירת הרשויות הירוקות נעשתה על בסיס הפעילות הסביבתית שבוצעה בשנה האחרונה על ידי כל רשות בהתאם ל- 10 מדדים שנקבעו מראש לפיתוח בר-קיימא ברשות מקומית.
האות הוענק לסגן ומ"מ רוה"ע גיא יפרח ומנהל אגף שפ"ע רון צרפתי.
יפרח: מעלה אדומים משקיעה משאבים רבים בקידום פרויקטים ירוקים והתייעלות אנרגטית.
בתום תהליך שנמשך מספר חודשיים, נבחרו עשרת הרשויות הירוקות של קלינטק לשנת 2016 ,בהם העיר מעלה אדומים.
בחירת הרשויות הירוקות נעשתה על בסיס הפעילות הסביבתית שבוצעה בשנה האחרונה על ידי כל רשות בהתאם ל-10 מדדים שנקבעו מראש לפיתוח בר-קיימא ברשות מקומית.
ראש העיר, בני כשריאל, קיבל הודעה על הזכייה מד"ר אשר וטורי, יו"ר חבר השופטים.
במכתבו כותב יו"ר חבר השופטים :" אנו שמחים להודיעך כי הוועדה הציבורית של הועידה והתערוכה הבינלאומית השנתית קלינטק 2016, החליטה לבחור בעיריית מעלה אדומים כאחת מעשר הרשויות הירוקות בישראל.
מעלה אדומים זכתה להיכלל בקבוצה נבחרת זו בזכות תרומתה לקידום איכות הסביבה בעיר בתחומי החיסכון באנרגיה, טיפול בפסולת, חינוך סביבתי ועוד".
תחרות עשר "הערים והרשויות הירוקות" הפכה להיות התחרות השנתית היוקרתית בישראל.
מטרת התחרות היא לעודד את הרשויות בישראל, להשקיע משאבים בגינון הציבורי ובאיכות הסביבה, לרווחת התושבים.
התחרות מתקיימת ביוזמת קבוצת "משוב" המארגנת כבר 21 שנים ברציפות את תערוכת קלינטק הבינלאומית לטכנולוגיות מים, אנרגיה מתחדשת, מחזור, בנייה ותחבורה ירוקה.
וועדה ציבורית בלתי תלויה המורכבת מאנשים בעלי שם בתחומי איכות הסביבה היא שבחרה את עשרת הרשויות הירוקות.
בוועדה הציבורית שקיבלה את ההחלטה חברים: ד"ר אשר וטורי, עמית מחקר באוניברסיטת בן גוריון ומנהל פרויקטים בכיר בחברת גאוקרטוגרפיה, נאור ירושלמי, מנהל המעבדה לחדשנות וקיימות בבית הספר פורטר, אוניברסיטת תל אביב, ופרופסור נאוה חרובי, מכללת נתניה.
במסגרת ההליך נבדקו 10 תחומים של פעילות סביבתית.
בתחום קידום איכות הסביבה בעיר בתחומי החיסכון באנרגיה, טיפול בפסולת, חינוך סביבתי בהם חיסכון באנרגיה והפחתת גזי חממה, פסולת, הפרדה וטיפול נוסף, עידוד השימוש בתחבורה ציבורית, פיתוח תשתיות לרכיבה באופניים, עידוד בנייה ירוקה, גינון בר קיימא - חיסכון במים, טיפול בשפכים, חינוך סביבתי, ניקיון ושיפור פני העיר, פיתוח אזורי תעשייה ירוקים, שיתוף הציבור בקבלת החלטות, טיפוח שטחים ציבוריים והעמדתם לרשות הציבור הרחב באופן חופשי.
אות הרשות הירוקה הוענקה למעלה אדומים בטקס שהתקיים גני התערוכה בתל אביב במעמד השר להגנת הסביבה, ח"כ זאב אלקין, ח"כ איתן ברושי, צוות השופטים.
בטקס השתתפו סגן ומ"מ רוה"ע, גיא יפרח, מנהל אגף שפ"ע, רון צרפתי, מנהל מחלקת גינון, נחמיה ראובני, עובד המחלקה יגאל לוי, סגן הגזבר, איל נזרי.
אות הרשות הירוקה מצטרפת לפרס נוסף בתחום יופי ואיכות סביבה בו זכתה מעלה אדומים בשנה שעברה ב"חמישה כוכבי יופי" מספר הכוכבים הגבוה ביותר שמוענקים בתחרות "קריה יפה ומקיימת בישראל יפה" 2016 שמקיימת המועצה לישראל יפה.
סגן ומ"מ רוה"ע, גיא יפרח, אומר כי מעלה אדומים משקיעה משאבים רבים בקידום פרויקטים ירוקים והתייעלות אנרגטית.
הזכייה היא עוד עדות והכרה בכך.
אגף שפ"ע מתפקד באופן יוצא מן הכלל ויכול להוות מודל לרשויות רבות.
ראש העיר, בני כשריאל, מברך ואומר כי מעלה אדומים מובילה באימוץ עקרונות פיתוח בר קיימא ובשיפור מתמיד באיכות חיי תושביה .
אנו מאמינים בהטמעת ההכרה בחשיבות טיפוח הסביבה העירונית לאיכות החיים של התושבים .
העיר מחויבת לסביבה והיא מהווה אות ומופת בפיתוח וקידום איכות סביבה עירונית מתקדמת לתושביה.
כשריאל מוסיף כי מעלה אדומים נושאת את הדגל בתחום איכות הסביבה כדפוס התנהגות וכדרך חיים והיא עיר של גנים עצים ופרחים, סמל ליופי לאיכות חיים ולסביבה ירוקה.
נמשיך להניף את דגל איכות הסביבה ולהפוך את העיר למובילה וחדשנית בתחומי הבריאות, איכות הסביבה, החינוך, התרבות וחזות העיר, על מנת שתהווה מופת למדינת ישראל כולה.