מנהיגי העתיד

• תאריך: 12/02/2017
בראשית השבוע חברי מועצת הנוער העירונית החליפו את בכירי העירייה וארגוני הסמך בתפקידם ובמשך יום שלם ניהלו לתפארת את העיר.
מועצת הנוער העירונית החליטה כי הנושא של יום חילופי השלטון הוא: "שמים את הנוער במרכז", בסיום היום ציינו התלמידים כי היום הזה תרם להם רבות בהבנת תהליכים המתרחשים בעיר, בבחינת "דברים שרואים מכאן לא רואים משם" .

סגן ומ"מ רוה"ע גיא יפרח: יום זה הוא דרך מצוינת ללמוד על תהליכים ארגוניים ודמוקרטיים.
רוה"ע בני כשריאל:" אני גאה בבני הנוער ובתלמידים שלנו על פעילותם ומעורבותם הרבה בחיי החברה והקהילה, כפי שבאה לידי ביטוי גם במסגרת יום חילופי השלטון".
כמידי שנה ,בהתאם למסורת הנהוגה בעיר, חברי מועצת הנוער העירונית בעיר החליפו ביום ראשון בראשית השבוע את בכירי העירייה וארגוני הסמך בהם את הנהלת המתנ"ס , המשטרה, הקניון, היכל התרבות, בתי הספר ומנהלי אגפי העירייה.
יום זה מהווה שיא של תהליך חינוכי ערכי ודמוקרטי, ובמהלכו נציגי מועצות התלמידים והנוער נפגשים עם קובעי המדיניות ברשויות, במשרד החינוך, במחוזות ובבתי ספר.
יום חילופי שלטון" הינו פרי יוזמה של מועצות התלמידים והנוער הפועלות בחסות מינהל חברה ונוער במשרד החינוך ומתקיים מאז שנת 1995.
מועצת הנוער העירונית החליטה כי הנושא של יום חילופי השלטון השנה יהיה: "שמים את הנוער במרכז".
מטרת היום היא להפגיש את בני הנוער עם קובעי המדיניות ברשויות השונות, כדי להכיר את מהות תפקידי הניהול שלהם ולהתנסות בתהליך קבלת ההחלטות.
במהלך השנים הפך יום זה למסורת והוא מתקיים מדי שנה בשנה במסגרות השונות: בבית הספר, ברשויות וברמה ארצית.
יום זה מקרב את בני הנוער הנבחרים אל מקבלי ההחלטות בצוות הניהולי ומהווה המשך של דיאלוג ופעילות משותפת בין נציגי המועצה ברשות לבין בעלי התפקידים המובילים ברשות לפני קיום יום זה, בני הנוער נפגשו חברי מועצת הנוער עם בעלי התפקידים בעירייה וארגוני הסמך, שבפגישות הללו נקבעו מספר מטרות והוצבו יעדים ליום זה, כל חבר ממועצת הנוער התחיל ללמוד על התפקיד שלו - כל אחד מהנציגים נפגש פגישה אישית עם המוחלף שלו כדי לדבר על מטרות אישיות וכלליות לאותו היום, וכמובן כדי להכיר אחד את השני.
כאשר ישנם מספר דגשים שחשובים למועצת הנוער ,והיא עובדת בציפייה גדולה להשגת מטרות ויעדים אלו.
בחודשים האחרונים נציגי המועצה הכינו תכניות עבודה מפורטות, חשבו על רעיונות מקוריים, התייעצו עם חברים ומשפחה הכול כדי שבישיבות העבודה יתקבלו החלטות לטובת בני הנוער בעיר.
במהלך היום התקיימו סדרת פגישות עבודה רבות וחשובות במגוון תחומים בהן לקחו חברי המועצה תפקיד פעיל וקידמו נושאים חשובים הקרובים לליבם.
ראש העיר המחליף, עומר בן מנחם, יו"ר מועצת הנוער, השתתף בדיון משמעותי בנושא הקמפיין להחלת הריבונות הישראלית על מעלה אדומים בו השתתף גם סמנכ"ל מועצת יש"ע והתקבלו החלטות אופרטיביות להשתלבות בני הנוער בקמפיין העירוני והארצי.
כן חברי המועצה השתתפו בישיבה בנושא קידום בנייה עתידית.
דוברת המועצה התראיינה לעיתון בלגי וסיפרה על משמעות העיר בעיניה וחשיבותה של החלת הריבונות על העיר, היבטיה ומשמעויותיה לתושבים.
יו"ר מועצת התלמידים והנוער, עומר בן מנחם אמר בתום היום כי יש לו אחריות גדולה לעבוד לטפל בשלל הנושאים שדנו בהם במשך היום , לקדמם ולהוציאם אל הפועל.
סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, מחזיק תיק הנוער, אומר שהוא מאמין שהנוער הוא מנהיג שמסוגל להוביל את כלל הנוער בעיר ולהיות שותף לעשייה.
הנוער הוא שדרת המנהיגות הבאה של העיר ואני קורא לבני הנוער כולם לגלות מנהיגות ולקחת חלק בעשייה.
ראש העיר , בני כשריאל, אמר כי הוא גאה בבני הנוער ובתלמידים שלנו על פעילותם ומעורבותם הרבה בחיי החברה והקהילה, כפי שבאה לידי ביטוי גם במסגרת יום חילופי השלטון.
כשריאל הוסיף כי שיתוף הפעולה ההדוק והפורה בעיר שלנו בין התושבים לעירייה מביא לחוזקה, חוסנה והצלחתה של הקהילה שלנו וכך גם בני הנוער.
כשריאל קרא לבני הנוער להמשיך להיות שותפים לעשייה החברתית, הכלכלית וגם הפוליטית .
אל תמעיטו בערככם, אתם יכולים ומסוגלים לתרום ולסייע.