ראש העיר בני כשריאל ישתתף בטקס ההשבעה של הנשיא דונלנד טראמפ בוושינגטון

• תאריך: 19/01/2017
עוד בטרם נכנס דונלנד טראמפ לבית הלבן, הוא כבר עשה היסטוריה והזמין את נציגי יש"ע להשבעתו ביום שישי.
ראש העיר בני כשריאל ועודד רביבי, המנהל את אגף קשרי החוץ של ההתיישבות, ישתתפו בטקס ההשבעה.
סמנכ"ל יש"ע יגאל דילמוני: "אנחנו מצפים לרוח חדשה שתנשב כלפי ההתיישבות וירושלים במסדרונות הבית הלבן".
כשריאל: מאורע היסטורי חשוב , משמעותי עבורנו ומרגש.
אני בטוח שבתקופת כהונתו כנשיא ימשיך לחזק את מעמדה של מדינת ישראל, ושל מפעל ההתיישבות ביו"ש.

השבעה של נשיא אמריקני נחשבת לאירוע חגיגי במיוחד בהשתתפות מאות אלפי צופים.
לראשונה ראש העיר, בני כשריאל ונציגי מועצת יש"ע הוזמנו להשבעת נשיא ארה"ב.
ביום שישי זה קורה, ההצגה הכי טובה בעולם כולו, בגבעת הקפיטול שבוושינגטון משלימים את ההכנות האחרונות לטקס השבעתו של דונלד טראמפ לנשיא ה-45 של ארצות הברית.
השבעה של נשיא אמריקני נחשבת לאירוע חגיגי במיוחד בהשתתפות מאות אלפי צופים.
ההכנות לטקס בעיצומן קרוב ל-800 אלף בני אדם צפויים להתאסף באזור טקס ההשבעה בגבעת הקפיטול ובשבוע האחרון קיבלה מועצת יש"ע לראשונה מאז הקמתה בתחילת שנות ה-80 , הזמנה לשלוח נציגים לאירוע הרשמי.
יגאל דילמוני, סמנכ"ל מועצת יש"ע, אומר כי זה הפתיע אותנו, כי זו הפעם הראשונה שזה קורה.
את המועצה ייצגו ראש העיר, בני כשריאל וראש מועצת אפרת, עודד רביבי, המכהן גם כראש דסק החוץ של מועצת יש"ע.
לדברי דילמוני, "בתחילה הייתה לנו התלבטות" אם להיענות להזמנה, כי בסך הכול, לא היה לנו קשר פעיל, כמובן, לבחירתו, אבל החלטנו שכיוון שאנחנו מייצגים ציבור רחב בישראל מההתיישבות ואוהדי ההתיישבות, שמצפים לראות יחס אחר כלפי המדינה, ברגע שאנחנו מקבלים הזמנה כזו אין מצב שאנחנו אומרים לא".
דילמוני מוסיף כי ההזמנה להשבעה היא צעד סמלי בעיקרו, אולם הוא עשוי לסמן את הבאות.
"מדובר באירוע מכובד ברמה עולמית, ולכבוד לנו שנציגים שלנו ייצגו במעמד הזה את ההתיישבות והימין בארץ.
באירוע כזה להשתתפות שלנו אין משמעות מעשית, זה סמלי וטקסי בלבד, אבל הציפייה שלנו שבאמת תנשב רוח חדשה כלפי מדינת ישראל במסדרונות הבית הלבן, והמדיניות ההרסנית של אובמה כלפי ההתיישבות וירושלים תיעלם".
ההזמנה הגיעה בעקבות ביקורו בתחילת החודש במעלה אדומים של מייק האקבי, מושל ארקנסו לשעבר שנחשב מקורב לטראמפ.
במהלך ביקורו במעלה אדומים, הניח האקבי אבן פינה לשכונת מגורים חדשה בעיר ונטע עץ במקום בפארק שיקרא על שמו.
הארגון האורתודוקסי OGC שפועל להעמקת הקשרים סייע למועצת יש"ע בהבאתו של הקאבי לביקור במעלה אדומים ולפגישה עם ראש העיר ונוצר קשר טוב שבעקבותיו התקבלה את ההזמנה.
אותו שינוי בהלך הרוחות שתיאר דילמוני הורגש, לדבריו, גם בפגישה עם המושל האקבי.
"התקווה שלנו היא שרוח חדשה תגיע מארצות הברית", "זה עוד לא קרה, ואנחנו באמת לא רוצים להתלהב בלי פרופורציות, אבל בכל מקרה עצם קבלת ההזמנה זה סוג של אווירה חדשה".
לטענתו, "גם אם המהלכים האלה מובלים על ידי גורמים פרו-ישראלים, עצם העובדה שזה משפיע בצורה שונה על סביבת טראמפ אומרת משהו".
ראש העיר, בני כשריאל, נוסע לארה"ב וישתתף בטקס ההשבעה.
כשריאל שכבר השתתף בעבר בשני אירועים היסטוריים בהם חתימת הסכם השלום עם ירדן והסכם עם הפלסטינים בארה"ב , אומר כי זהו מאורע היסטורי, חשוב משמעותי ומרגש מאוד והוא נרגש לקראת טקס ההשבעה.
כשריאל מוסיף כי הנשיא טראמפ תמיד היה תומך נלהב של מדינת ישראל ושל מפעל ההתיישבות ביהודה ושומרון וכי הוא בטוח שבתקופת כהונתו כנשיא ימשיך לחזק את מעמדה של מדינת ישראל, ושל מפעל ההתיישבות ביו"ש.
אני מלא ציפייה לתמיכתו של הנשיא בפעולותינו לבנייתה ופיתוחה של העיר מעלה אדומים עבור כל תושביה, ומזמין אותו לבקר בעיר מעלה אדומים הניצבת בשערה המזרחי של הבירה ירושלים ומהווה חומת המגן של הבירה אומר כשריאל .