חמ"ד של ביקור

• תאריך: 01/02/2018
הנהלת מנהל החינוך הממלכתי דתי במחוז ירושלים ביקרה במעלה אדומים וקיימה שיח לימודי מיטבי מקדם אקלים והישגים", סיור של מסע חמ"ד עירוני בסימן פירות שבעת המינים. חברי ההנהלה ביקרו בישיבה התיכונית, באולפנת צביה, בביה"ס "שדי חמד", וכן קיימו אסיף למסע העירוני חמ"ד בעיר מעלה אדומים, בהשתתפות הנהלה מורחבת ומפקחי מחוז ירושלים, ב וכן דיון בנושא "מאין ולאן" ,מפגש הנהלת החמ"ד המצומצמת עם כל צוותי החינוך במוסדות החמ"ד וחברי הגרעין התורני בעיר מעלה אדומים

ראש המנהל הדתי ,ד"ר אברהם ליפשיץ: שיתוף הפעולה בין העירייה למנהל ראוי לציון.
הנהלת מנהל החינוך הממלכתי דתי במחוז ירושלים ביקרה במעלה אדומים ביום ראשון , בראשית השבוע וקיימה שיח לימודי מיטבי מקדם אקלים והישגים", סיור של מסע חמ"ד עירוני בסימן פירות שבעת המינים.
בין המשתתפים בביקור של הנהלת החינוך הממלכתי דתי היו ראש המינהל, הרב ד"ר אברהם ליפשיץ, מחמ"ד המחוז, אלכס גליקסברג, מפקחים ועוד.
בראשית ביקורם בעיר ביקרו הנהלת החמ"ד בישיבה מדעית מעלה אדומים, במצפה נבו ,בה התקיימה שיחה של ראש מנהל החמ"ד, הרב ד"ר אברהם ליפשיץ, עם תלמידי הישיבה.
כן התקיים מעגל שיח עם ראש הישיבה, הרב יוסי פרנקל, וצוות ההנהלה, בהנחיית המפקח קובי עמר.
בהמשך ביקורם קיימו חברי ההנהלה המורחבת מפגש עם ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, במוזיאון "קסטל" , וקיבלו סקירה מפורטת על התמונה החינוכית של מעלה אדומים ואתגרי החמ"ד בעיר מעלה אדומים, נתונים, מגמות ותובנות" מדוד שרת, מנהל אגף החינוך.
חברי ההנהלה זכו לביקור ילדי גן חמ"ד "תמר" במוזיאון "קסטל" בנושא "שבת בבית משפחת קסטל" כחלק מתכנית "מוזה בא לגן" ביקור שכלל שיח עם מנהלת הגן והמדריכה, סימה אילן ,בהנחיית המפקחת ג'ולי מלמד.
בהמשך היום ביקרו בביה"ס חמ"ד "שדי חמד", ביקור שעסק בנושא "מעגלי חמ"ד מקדמים זהות ולמידה לבניית חזון אישי ושיתופי".
במהלך הביקור התקיים מעגל שיח עם מנהלת ביה"ס, יסכה בן סימון, וצוות הניהול, בהנחיית המפקחת ורד ליבי.
בחלקו האחרון של ביקורם, ביקרו חברי ההנהלה באולפנת צביה , ביקור בנושא למידה משמעותית ברוח "לב לדעת" – פיצול וצפייה ב – 5 שיעורים, וקיימו משוב ושיח עם מנהלת האולפנא, הרבנית רחלי קפלן, וצוות הניהול, בהנחיית המפקח קובי עמר.
בסופו של יום התקיים אסיף למסע העירוני חמ"ד בעיר מעלה אדומים, בהשתתפות הנהלה מורחבת ומפקחי מחוז ירושלים, בהנחיית המחמ"ד, אלכס גליקסברג וכן דיון בנושא "מאין ולאן" ,מפגש הנהלת החמ"ד המצומצמת עם כל צוותי החינוך במוסדות החמ"ד וחברי הגרעין התורני בעיר מעלה אדומים באולפנא.
בדיון נשא דברי פתיחה , דוד שרת, מנהל אגף החינוך, אלכס גליקסברג, מחמ"ד מחוז ירושלים ברך, הרב אלי קפלן, ראש הגרעין התורני בית מורשת דיבר על מקומו של הגרעין התורני בעיר מעלה אדומים והתקיימה שיחה של ראש המינהל, הרב ד"ר אברהם ליפשיץ, עם אנשי החינוך במעלה אדומים.
ראש המנהל הדתי ,ד"ר אברהם ליפשיץ, אמר כי העיריה שותפה מלאה לעשייה ולפעילות שלנו ואנחנו מצליחים בזכות שיתוף הפעולה הקיים.
תענוג גדול מאוד שראש העיר, בני כשריאל, מעורב, שותף, תומך ומסייע, זהו מנוע הצמיחה שלנו.
ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, ברך את הנהלת החמ"ד ואמר להם כי שיתוף הפעולה שלנו עם כל גורמי החינוך הוא פורה והדוק ובזכותו אנחנו מגיעים להישגים והצלחות כבירות בחינוך.
לא בכדי זכינו בפרס החינוך הארצי פעמיים בעשור האחרון.
כשריאל הוסיף כי מערכת החינוך הממלכתית-דתית עושה להעמקת שורשים וערכים תוך פריצות דרך רבות.
אני רואה בהורים שותפים חיוניים בהעצמת החינוך בעירנו ע"י הבטחת הרצף החינוכי משלב הגיל הרך ועד התיכון ושימור המורשת היהודית והערכים האוניברסליים.