מרכז הליכוד הצביע בעד סיפוח יו"ש: "להסיר כל סימן שאלה על ההתיישבות"

• תאריך: 10/01/2018
בישיבה מיוחדת של מרכז הליכוד הצביעו 1,500 חבריה בעד החלת הריבונות הישראלית ביו"ש ובבקעת הירדן. יו"ר הכנסת אדלשטיין במסר לטראמפ: "תמוך בחיבור ירושלים ומעלה אדומים". כשריאל: הרעיון להחיל את ריבונות על 'ירושלים רבתי' כבר עלה ב-94. אין שום סיבה שלא להחיל את הריבונות על ההתיישבות ביהודה ושומרון. זו הזדמנות פז שאולי לא תחזור. אנחנו חייבים להביא את החוק מיד, כבר במושב הקרוב, לכנסת, כדי שהריבונות תחול. אם לא עכשיו אימתי

מרכז הליכוד אישר השבוע נוסח החלטה מחייב של תמיכת הליכוד בהחלת הריבונות הישראלית ביהודה, שומרון ובקעת הירדן.
בנוסח ההחלטה נכתב כי "במלאות יובל לשחרור חבלי יהודה ושומרון ובתוכם - ירושלים, בירתנו הנצחית, מרכז הליכוד קורא לנבחרי הליכוד לפעול כדי לאפשר בניה חופשית וכדי להחיל את חוקי ישראל וריבונותה על כל מרחבי ההתיישבות המשוחררים ביהודה ושומרון".
בישיבה המיוחדת שהתכנסה באולמי אווניו בקריית שדה התעופה, השתתפו 1,500 חברי מרכז ליכוד, זאת בעקבות גיוס של יותר מ-900 חתימות.
יו"ר הכנסת, ח"כ יולי אדלשטיין, פנה בנאומו לנשיא ארה"ב דונלד טראמפ ואמר: "המשך בגיבוי שאתה נותן לצדק ולאמת ההיסטוריים! תמוך בחיבור ירושלים ומעלה אדומים - מהלך שאין מתבקש וחיוני ממנו.
אדלשטיין הוסיף כי "לפני שנה חתמנו על הצעת חוק להחלת הריבונות הישראלית במעלה אדומים, מתוך כוונה ליצור רצף טריטוריאלי בינה לבין לירושלים.
יש מי שרוצה לחלק את ירושלים; אנחנו מתכוונים להגדיל אותה", הוסיף אדלשטיין.
שר העבודה והרווחה ויו"ר מרכז הליכוד חיים כץ אמר: "לפני 50 שנה שחררנו את נחלת אבותינו יהודה ושומרון, ירושלים רבתי, מערת המכפלה, קבר רחל והכותל המערבי.
היום לצערנו, אחרי 50 שנה, כחצי מיליון אזרחי ישראל שממלאים אחר כל חובותיהם - במיסים ובשירות בצבא, מופלים לרעה בבניה וביטחון אישי.
מרכז הליכוד מאשר היום הצבעה היסטורית להחלת ריבונות הישראלית על יהודה ושומרון וירושלים רבתי, כי חלקי הארץ הללו הם חלק בלתי נפרד מארץ ישראל ויישארו כאלה לנצח נצחים".
כזכור, מיד לאחר החגים החלה העירייה יחד עם השדולה למען א"י בכנסת בראשת ח"כים יואב קיש ובצלאל סמוטריץ ומועצת יש"ע בקמפיין ציבורי רחב היקף שמטרתו יצירת דיון ציבורי בנושא החלת הריבונות הישראלית על העיר מעלה אדומים תוך שימוש בכלים פרלמנטריים שונים, סדרת כנסים ואירועים וחקיקת חוק בכנסת בנושא.
הדבר נעשה ,בסמוך לסקר מיוחד שנערך לאחרונה על ידי מכון "מדגם" בהנהלת מנו גבע וד"ר מינה צמח בעבור מועצת יש"ע ושדולת א"י בכנסת, ממנו עולה תמונה ברורה כי רוב גדול מאוד בציבור הישראלי מימין ומשמאל תומך בהחלת הריבונות הישראלית בעיר מעלה אדומים.
מממצאי הסקר עולה כי כ 78% מהאוכלוסייה היהודית משוכנעים כי על ישראל להחיל את ריבונותה במעלה אדומים גם ללא הסכם עם הפלשתינים, כפי שהחילה בחוק את ריבונותה על רמת הגולן.
בכנסת, הוגשה הצעת חוק בכנסת להחלת הריבונות ,ובמקביל כל העת מתבצעת החתמת חברי הכנסת על מגילת הריבונות .
עד כה חברי כנסת רבים מהליכוד ומכל סיעות הבית צרפו את חתימתם על מגילת הריבונות חתמו והתחייבו: ״אנו מכריזים בזאת על תמיכתנו בתכנית "מעלה אדומים ישראלית", על הזדהותנו עם הקריאה "הגיע זמן ריבונות", ועל מחויבותנו לפעול למימוש התכנית להחלת הריבונות הישראלית על מעלה אדומים, כי זה הצעד הישראלי הנכון והמתבקש.
ראש העיר, בני כשריאל, יו״ר פורום הרשויות המקומיות בליכוד, אמר בכנס מרכז הליכוד כי ״הרעיון להחיל את ריבונות על 'ירושלים רבתי' כבר עלה ב-94.
מאז עברו הרבה מים, והליכוד בשלטון.
אין שום סיבה שלא להחיל את הריבונות על ההתיישבות ביהודה ושומרון.
זו הזדמנות פז שאולי לא תחזור.
אנחנו חייבים להביא את החוק מיד, כבר במושב הקרוב, לכנסת, כדי שהריבונות תחול.
אם לא עכשיו אימתי?״ כשריאל אומר כי הגיע הזמן להחיל את הריבונות על העיר מעלה אדומים מכל הסיבות שבעולם ובעיקר כי מאז ומתמיד היה קונצנזוס לאומי ובינלאומי רחב על העיר, אני קורא כאן לכל חברי הכנסת ,לשרי הליכוד , לחברי המרכז ולפעילים לחתום על מגילת הריבונות .