הנוער מחליף את שלטון

• תאריך: 10/01/2018
חברי מועצת הנוער העירונית החליפו את בכירי העירייה וארגוני הסמך בתפקידם ובמשך יום שלם ניהלו את העיר. יו"ר הסוכנות היהודית נתן שרנסקי התארח בפאנל בנושא זהות יהודית בהשתתפות הרב אלי קפלן, סגן רוה"ע ירושלים לשעבר, תמיר ניר. סגן ומ"מ רוה"ע גיא יפרח: יום חילופי שלטון הוא דרך מצוינת ללמוד על תהליכים ארגוניים ודמוקרטיים. רוה"ע בני כשריאל: " הנוסחה המנצחת שלנו להצלחה היא שיתופם של בני הנוער לפעילות למען הקהילה. אנחנו לא יכולים לעשות ככל העולה על רוחנו אלא, לקחת אחריות על אחרים, לתמוך באחרים, לסייע לאחרים" .

כמידי שנה ,בהתאם למסורת הנהוגה בעיר, חברי מועצת הנוער העירונית בעיר החליפו ביום שלישי השבוע את בכירי העירייה וארגוני הסמך בהם את הנהלת המתנ"ס , היכל התרבות, בתי הספר ומנהלי אגפי העירייה.
יום זה מהווה שיא של תהליך חינוכי ערכי ודמוקרטי, ובמהלכו נציגי מועצות התלמידים והנוער נפגשים עם קובעי המדיניות ברשויות, במשרד החינוך, במחוזות ובבתי ספר.
יום חילופי שלטון" הינו פרי יוזמה של מועצות התלמידים והנוער הפועלות בחסות מנהל חברה ונוער במשרד החינוך ומתקיים מאז שנת 1995.
מטרת היום היא להפגיש את בני הנוער עם קובעי המדיניות ברשויות השונות, כדי להכיר את מהות תפקידי הניהול שלהם ולהתנסות בתהליך קבלת ההחלטות.
השנה, יום חילופי השלטון נפתח בבוקר במועדון המטרו, בפאנל מרתק בנושא זהות יהודית בהשתתפות יו"ר הסוכנות היהודית, נתן שרנסקי, הרב אלי קפלן, ראש עמותת בית מורשת סגן רוה"ע ירושלים לשעבר, תמיר ניר.
את הפאנל הנחה סגן ומ"מ רוה"ע, גיא יפרח.
משתתפי הפאנל הציגו בפני חברי מועצת הנוער את משנתם ותפיסתם בנושא זהות יהודית וענו לשאלות הקהל.
בשבועיים האחרונים, בני הנוער קיימו סדרת פגישות עם בעלי התפקידים בעירייה וארגוני הסמך, שבפגישות הללו נקבעו מספר מטרות והוצבו יעדים ליום זה, כל חבר ממועצת הנוער התחיל ללמוד על התפקיד שלו - כל אחד מהנציגים נפגש פגישה אישית עם המוחלף שלו כדי לדבר על מטרות אישיות וכלליות לאותו היום, וכמובן כדי להכיר אחד את השני.
כאשר ישנם מספר דגשים שחשובים למועצת הנוער ,והיא עובדת בציפייה גדולה להשגת מטרות ויעדים אלו.
מועצת הנוער הציגה בתחילת היום מספר מטרות ברורות אשר כל בן נוער הציב לו עם בעל התפקיד אשר אותו הוא מחליף, כאשר כל המטרות נועדו לעזור למועצה ותפקודה ולפרסמה, ונועדו לעזור ולסייע לכל בני הנוער.
בחודשים האחרונים נציגי המועצה הכינו תכניות עבודה מפורטות, חשבו על רעיונות מקוריים, התייעצו עם חברים ומשפחה הכול כדי שבישיבות העבודה יתקבלו החלטות לטובת בני הנוער בעיר.
יו"ר הסוכנות היהודית, נתן שרנסקי אמר בפתח דבריו כי מעלה אדמים היא עיר לתפארת מדינת ישראל ששמה הולך לפניה בכל מקום והיא תמיד בראש, מובילה ומגיעה להישגים ברמה הלאומית בזכות הנוער, התושבים וראש העיר, בני כשריאל.
סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, מחזיק תיק הנוער, אומר שהוא מאמין שהנוער הוא מנהיג שמסוגל להוביל את כלל הנוער בעיר ולהיות שותף לעשייה.
הנוער הוא שדרת המנהיגות הבאה של העיר.
ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, אמר לבני הנוער כי הם תורמים ומשמעותיים לחוסנה של הקהילה.
הנוסחה המנצחת שלנו להצלחה היא שיתופם של בני הנוער לפעילות למען הקהילה.
אנחנו לא יכולים לעשות ככל העולה על רוחנו אלא, לקחת אחריות על אחרים, לתמוך באחרים, לסייע לאחרים.
כשריאל אמר כי בחר להזמין את יו"ר הסוכנות שרנסקי, לפאנל בנושא זהות יהודית בשם המשבר החריף בין יהדות ארצות הברית לממשלת ישראל.
חשוב לנו לדון בסוגיה של מה היא ההגדרה של יהודי, מהו גיור כהלכה, בעיית נשות הכותל.
כשריאל פנה אל בני הנוער וביקש מהם להיות עם ראש פתוח, כולנו אחים, כולנו משפחה של יהודים.
המחליפים והמוחלפים : שחף מזרחי, יושבת ראש המועצה החליפה את ראש העיר בני כשריאל, בני קווטיוץ החליף את סגן ראש העיר - בוריס גרוסמן, טל סולמניאן, סגנית יושב ראש המועצה החליפה את סגן ראש העיר - גיא יפרח, שגיא פצ'רקובסקי , דובר המועצה החליף את דובר העירייה , חזקי זיסמן, דן רענן החליף את מנהל אגף החינוך, דוד שרת, ישי משרקי החליף את מנהל אגף הנוער, איתמר סלוק, יואב צבע החליף את מנכ"ל העירייה, שמוליק חנוך, נעה ללוש החליפה את סגנית מנהל המתנ"ס, מיכל בן חיים, עמית חיים-לירן ציוני החליפו את סגן מנהל המתנ"ס, ליאור מזור, יאיר נידם מנהל האגף המוניציפלי, רונן אקנין, יעקב ולסקין החליף את מנהל אגף שפ"ע , רון צרפתי, דניאל מלול החליף את מנהל אגף הספורט, חיים לוי, נעה אמסלם החליפה את מנהלת מחלקת רווחה ,עופרה בן ישעיה, קורל ירושלמי החליפה את סגן מפקד תחנת משטרה, מאיר אביטל, עמית בוחבוט החליפה את מנהלת מחלקת פרויקטים אגף החינוך , חנה קראוס, שירן בן דוד החליפה את מנהלת אגף פניות ציבור, שלומית ביטון, נעם מזרחי, יו"ר ועדת תרבות החליף את רחל הר זהב , מנכל"ית היכל התרבות.