הגיעו לגמר

• תאריך: 26/12/2017
אגף הנוער הגיע לגמר לקראת פרס יחידת נוער מצטיינת. ראש העיר, בני כשריאל, סגן ומ"מ רוה"ע , גיא יפרח והנהלת המתנ"ס התבשרו לאחרונה על החלטת חברי הועדה לבחירת יחידת נוער מצטיינת והעומד בראשה, הרב שי פירון, להעביר את יחדות הנוער במעלה אדומים לשלב הגמר לבחירת יחידות הנוער המצטיינות מבין העיריות, המועצות המקומיות והמועצות האזוריות.

פרס יחידת נוער מצטיינת ניתן מטעם מרכז השלטון המקומי ומרכז המועצות האזוריות כהוקרה על פעילות העירייה במגוון תחומי הנוער בשעות הפנאי .
חברי ועדת הפרס יבקרו בעיר לקראת הכרעתם ויצפו בעשייה הרבה של אגף הנוער.
מ"מ רוה"ע גיא יפרח : אנחנו רואים במערכת החינוך הבלתי פורמאלית עמוד שדרה לכלל הפעולות החינוכיות ברשות ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, סגן ומ"מ רוה"ע, גיא יפרח ומנהל אגף הנוער במתנ"ס, איתמר סלוק, התבשרו לאחרונה על החלטת חברי הועדה לבחירת יחידת נוער מצטיינת והעומד בראשה, הרב שי פירון, להעביר את יחדות הנוער במעלה אדומים לשלב הגמר לבחירת יחידות הנוער המצטיינות מבין העיריות, המועצות המקומיות והמועצות האזוריות.
לשלב הגמר הגיעו 5 רשויות בהן מעלה אדומים.
פרס יחידת נוער מצטיינת מטעם מרכז השלטון המקומי ומרכז המועצות האזוריות ניתן כהוקרה על פעילות העירייה במגוון תחומי הנוער בשעות הפנאי בהם תנועות נוער, פעילות במרכזי הנוער, במתנ"סים ובמרכזים הקהילתיים, פיתוח תכניות מנהיגות צעירה, שילוב בני נוער בסיכון, בני נוער מחינוך מיוחד ובעלי צרכים מיוחדים, וכן מעורבות ראש העיר בנעשה בתחום הנוער בעיר.
הרשויות המקומיות רואות חשיבות רבה בקיומו של פרס זה אשר ניתן לאותן לרשויות אשר השכילו לקדם באופן משמעותי את פעילות הנוער והחינוך הבלתי פורמאלי במגוון תחומים ואשר משמש כמקור של ידע ולמידה חדש בקידום פעילות הנוער והשמת נושא חשוב זה על סדר היום הלאומי.
תהליך עבודת ועדת הפרס, שבראשה עומד שר החינוך לשעבר, הרב שי פירון, נמשך למעלה משנה.
חברי הוועדה כוללים נציגים בכירים מהמרכז לשלטון מקומי, מרכז המועצות האזוריות, משרד החינוך והאגודה למנהלי יחידות נוער.
חברי ועדת הפרס יגיעו למעלה אדומים בעוד שבועיים לביקור מקצועי במהלכו יחשפו לעשייה המגוונת של אגף הנוער בכל הקריטריונים בהם האגף נדרש להבחן על מנת לזכות בפרס.
לקראת ביקורם, סגן ומ"מ רוה"ע, גיא יפרח, מחזיק תיק הנוער, קיים ישיבת עבודה מקצועית עם הצוותים המקצועיים במתנ"ס , באגף הנוער בראשות, איתמר סלוק ובעירייה דן עמם וסיכם עמם את העשייה המגוונת והפעילות הנרחבת למען בני הנוער שתוצג בפני חברי ועדת הפרס במהלך ביקורם.
יפרח אמר כי אגף הנוער שלנו הוא אחד הטובים ביותר ואין ספק שיקבל את הפרס הנכסף בזכות כך שאצלנו הנוער בראש סדר העדיפויות.
אנחנו רואים במערכת החינוך הבלתי פורמאלית עמוד שדרה לכלל הפעולות החינוכיות ברשות.
פרס יחידת נוער מצטיינת יוענק לזוכים בחודש פברואר ר ב־25 לחודש במסגרת הפאנל המרכזי בוועידת השלטון המקומי .
ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, אומר כי החינוך הבלתי פורמאלי הוא נדבך בלתי נפרד ממערכת החינוך.
אגף הנוער שלנו מהווה דוגמא ומופת בפעילות הענפה לבני הנוער ופועל באופן מקצועי ותוך מתן מענה מתאים, למגזרים ואוכלוסיות שונות.
אני סמוך ובטוח כי חברי ועדת הפרס יתרשמו עמוקות מהעשייה הענפה של אגף הנוער וימצאו בו ראוי לפרס.