הנוער מחליף את שלטון

• תאריך: 26/12/2017
בשבוע הבא חברי מועצת הנוער העירונית יחליפו את בכירי העירייה וארגוני הסמך בתפקידם ובמשך יום שלם ינהלו את העיר. סגן ומ"מ רוה"ע גיא יפרח: יום חילופי שלטון הוא דרך מצוינת ללמוד על תהליכים ארגוניים ודמוקרטיים. רוה"ע בני כשריאל:" יש לנו נוער איכותי וטוב, תורם ומתנדב עם שאיפות וכח מנהיגות לעתיד".

כמידי שנה ,בהתאם למסורת הנהוגה בעיר, חברי מועצת הנוער העירונית בעיר יחליפו ביום שלישי בשבוע הבא את בכירי העירייה וארגוני הסמך בהם את הנהלת המתנ"ס , היכל התרבות, בתי הספר ומנהלי אגפי העירייה.
יום זה מהווה שיא של תהליך חינוכי ערכי ודמוקרטי, ובמהלכו נציגי מועצות התלמידים והנוער נפגשים עם קובעי המדיניות ברשויות, במשרד החינוך, במחוזות ובבתי ספר.
יום חילופי שלטון" הינו פרי יוזמה של מועצות התלמידים והנוער הפועלות בחסות מינהל חברה ונוער במשרד החינוך ומתקיים מאז שנת 1995.
מטרת היום היא להפגיש את בני הנוער עם קובעי המדיניות ברשויות השונות, כדי להכיר את מהות תפקידי הניהול שלהם ולהתנסות בתהליך קבלת ההחלטות.
יום חילופי השלטון יפתח בבוקר במועדון המטרו, בפגישה אשר תפתח רשמית את יום חילופי שלטון.
ראש העיר, בני כשריאל, ישא דברים וכן סגן ומ"מ רוה"ע, גיא יפרח , מחזיק תיק הנוער ומנהל אגף הנוער איתמר סלוק.
לפני קיום יום זה, בני הנוער מקיימים בימים אלה פגישות עם בעלי התפקידים בעירייה וארגוני הסמך, שבפגישות הללו נקבעו מספר מטרות והוצבו יעדים ליום זה, כל חבר ממועצת הנוער התחיל ללמוד על התפקיד שלו - כל אחד מהנציגים נפגש פגישה אישית עם המוחלף שלו כדי לדבר על מטרות אישיות וכלליות לאותו היום, וכמובן כדי להכיר אחד את השני.
כאשר ישנם מספר דגשים שחשובים למועצת הנוער ,והיא עובדת בציפייה גדולה להשגת מטרות ויעדים אלו.
מועצת הנוער תציג בתחילת היום מספר מטרות ברורות אשר כל בן נוער הציב לו עם בעל התפקיד אשר אותו הוא מחליף, כאשר כל המטרות נועדו לעזור למועצה ותפקודה ולפרסמה, ונועדו לעזור ולסייע לכל בני הנוער.
בחודשים האחרונים נציגי המועצה הכינו תכניות עבודה מפורטות, חשבו על רעיונות מקוריים, התייעצו עם חברים ומשפחה הכול כדי שבישיבות העבודה יתקבלו החלטות לטובת בני הנוער בעיר.
סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, מחזיק תיק הנוער, אומר שהוא מאמין שהנוער הוא מנהיג שמסוגל להוביל את כלל הנוער בעיר ולהיות שותף לעשייה.
הנוער הוא שדרת המנהיגות הבאה של העיר.