אחי ואנוכי- על יחסי אחים בראייה טיפולית

• תאריך: 26/12/2017
כמדי שנה התקיים באשכול הפיס כנס לאנשי מקצוע בתחום הטיפול בהורים וילדים -הכנס השנתי ה- 7 של אגף הרווחה והשירותים החברתיים ומרכזי הורים ילדים. הכנס בנושא "אחי ואנוכי-על יחסי אחים בראייה טיפולית" בהשתתפות אנשי מקצוע רבים מכל רחבי הארץ. רוה"ע בני כשריאל: יש לנו אגף רווחה ושירותים חברתיים מקצועי שנותן לא רק שירותי רווחה טובים ומקצועיים אלא גם שירותים קהילתיים נרחבים התורמים רבות לרווחת הקהילה וחוסנה.

ביוזמת אגף הרווחה והשירותים החברתיים בעירייה, בראשות מנהלת אגף הרווחה והשירותים החברתיים, עפרה בן ישעיה, נערך מדי שנה בעיר, כנס מקצועי בנושא של טיפול בילדים ובהורים.
השנה, זהו הכנס השנתי השביעי במספר, אותו מקיים האגף ומרכזי ההורים , מרכז הורים פעוטות, הורים, ילדים והורים מתבגרים וכמו בכל שנה מגיע קהל רב ליום של למידה משותפת.
הכנס כבר הפך למסורת ושם דבר בקרב אנשי המקצוע אשר חלקם חוזרים אליו כל שנה.
לכנס הגיעו עשרות אנשי מקצוע מכל רחבי הארץ.
בכניסה לכנס הוצגה התערוכה "אחיותיים-מבט בין דורי" של חנה נצר כהן, צלמת ופוטותרפיסטית.
כן לכל באי הכנס חולק שי יפה –קלפים טיפוליים בנושא אחים.
בכנס שהונחה בקפידה על ידי מנהלת המרכזים , רונית בן גיגי, השתתפו ראש העיר, בני כשריאל, סגנית רוה"ע, מחזיקת תיק הרווחה והשירותים החברתיים , שרה קמינסקי, סגן ומ"מ רוה"ע, גיא יפרח, מנהלת אגף הרווחה והשירותים החברתיים, עפרה בן ישעיה.
בראשית הכנס המשתתפים שמעו את הרצאתו המרתקת של דוד בנאי, פסיכולוג קליני ומרצה בכיר באוניברסיטת בר אילן, בנושא מלחמה ושלום ביחסי אחים ולאחר מכן הכנס נמשך בחמישה אשכולות של הרצאות מרתקות מקצועיות של אנשי מקצוע, עובדים סוציאליים, צלמת ופוטותרפיסטית, מטפל בפסיכודרמה, מטפלת משפחתית, ועוד.
בין 5 מושבים מקצועיים שונים, זכו המשתתפים ליהנות מאתנחתא מוסיקלית.
מנהלת אגף הרווחה והשירותים החברתיים, עפרה בן ישעיה ברכה ואמרה כי בשנת 2000, כשהקמנו את המרכז הראשון להורים וילדים ובנינו את חזון עבודת המרכז אמרתי לרונית, כי המרכז ישמש גם מרכז ידע.
היום, אנו שמחים לארח אתכם בכנס ה -7 של מרכזי הורים וילדים , לשתף ולחלוק אתכם את הידע שנצבר בעבודת המרכזים ולממש הלכה למעשה אמירה זו.
המרכזים מהווים חלק אינטגרלי מעבודת האגף ומשקפים עבודה המושתתת על מספר עקרונות תפיסות אלה הן הביטוי המעשי למדיניות משרד הרווחה וחזון ראש העיר, הדוגל בעצמאות של העיר, חדשנות וחוסן קהילתי.
כידוע ,העבודה היומיומית בשרותי הרווחה הינה מורכבת, אחראית, עוסקת לעיתים במצבי סיכון קיצוניים, לעיתים זוכה לביקורת בוטה מבלי יכולת להתגונן בשל החיסיון וכללי האתיקה המקצועית ויחד עם זאת, בתחומים שמניתי בפניכם, ניתן לראות את העושר, העומק וההיקפים של השירותים אותם מפתחים העובדים בשירותים החברתיים במקצועיות ובמסירות ומתוך אמונה עמוקה ביעוד המקצועי שלהם.
בסיום דבריה עפרה בן ישעיה הודתה לצוות שלה ואמרה להם כי הם בונים בכל יום מקדש קטן בליבותיהם של אחים, ילדים, הורים ומשפחות.
אתם מחזקים את התא המשפחתי ואת החוסן החברתי של הקהילה במעלה אדומים.
אתם גאוותי ועל כך תודתי.
סגנית רוה"ע , שרה קמינסקי , מחזיקת תיק הרווחה והשירותים החברתיים ברכה את באי הכנס ועמדה על חשיבותו.
קמינסקי סיפרה לבאי הכנס מזווית אישית שלה על היותה בת יחידה והחוסר באחים ומשמעותו.
ראש העיר, בני כשריאל, ברך את באי הכנס ושיבח את פועלו של אגף הרווחה והשירותים החברתיים בעירייה שלדבריו הוא אחד האגפים הטובים ביותר בארץ ששמו הולך לפניו בכל מקום.
כשריאל אמר כי האגף נותן לא רק שירותי רווחה טובים ומקצועיים אלא גם שירותים קהילתיים נרחבים התורמים רבות לרווחת הקהילה וחוסנה.
כשריאל ציין כי רצף המרכזים הכוללים פעוטות, ילדים, מתבגרים והוריהם, מהווים מימוש החזון של אגף הרווחה וביטוי מעשי למדיניות שלנו המעמידה את התא המשפחתי במרכז ונותנת דגש רב להכשרת והעצמת הורים.
כשריאל הודה לצוות המקצועי שעושה עבודת קודש כל השנה.
כשריאל ציין והדגיש כי החינוך מתחיל מהבית והוא חשוב ומשמעותי וכי קיום הכנס בעיר מביא לה יוקרה.
המשתתפים בכנס, אשר הגיעו מכל רחבי הארץ, ציינו את רמתו המקצועית הגבוהה.
אין ספק כי הכנס השנתי "שם את העיר על המפה" והפך למסורת בקרב אנשי מקצוע המצפים לו מידי שנה.