מבצע חלוקת שקיות מחזור וחומרי הסברה יחל השבוע

• תאריך: 29/11/2017
דדי החתול הפרזנטור של תמיר -תאגיד מחזור האריזות בישראל שהוצג לראשונה בנובמבר 2105 חזר לטלוויזיה בקמפיין חדש שמטרתו העלאת מודעות לפח הכתום של תמיר, תחת המסר: "אריזות זורקים לפח הכתום". לאור הצלחת מבצע "דלת אל דלת" לפני שנתיים במהלכו קיבלו התושבים מידע מפורט על סוגי הפסולת שיש לזרוק לפח הכתום ונרשמה עליה ניכרת בכמות פסולת האריזות שהגיעה לפח הכתום, הוחלט בעירייה על הרחבת המבצע שיתקיים השבוע ל- 5,000 משקי בית נוספים.

בחודש הקרוב מובילה העיריה בשיתוף תאגיד המחזור "תמיר" מבצע הסברה רחב היקף במטרה לעודד את התושבים למחזר את פסולת האריזות הביתית בפחים הכתומים הפזורים ברחבי העיר.
לאור הצלחת מבצע "דלת אל דלת" לפני שנתיים במהלכו קיבלו התושבים מידע מפורט על סוגי הפסולת שיש לזרוק לפח הכתום ונרשמה עליה ניכרת בכמות פסולת האריזות שהגיעה לפח הכתום, הוחלט על הרחבת המבצע שיתקיים השבוע ל- 5,000 משקי בית נוספים.
השבוע יחולקו שקיות בד שבהן ניתן לשים אריזות למחזור, שאותן נעביר לפח הכתום.
פעילות "דלת אל דלת" תתבצע בשכונות "נופי סלע" ו- "צמח השדה" ותכלול הסבר קצר על תהליך הפרדת הפסולת, בסיומו תקבל כל משפחה שקית רב פעמית ועלון הסברה.
העיריה בשיתוף תאגיד תמיר, משקיעים משאבים רבים בחינוך ובהסברה בבתי ספר ובגני הילדים על חשיבות הפרדת הפסולת לפחים השונים.
במהלך קמפיין החורף יעלו מספר הצגות ילדים כשצפייה בהן תהיה בחינם.
הילדים יזכו לראות את 'שימי בממלכת הפחים', כוכב הילדים של תאגיד המחזור "תמיר" המסביר מדוע זה חשוב למחזר וכיצד יש לעשות זאת.
מטרת פעילות זו ויתר הפעילויות כאמור, ללמד את התושבים כיצד ממחזרים ומה נדרש מהם על מנת להצטרף לעשייה המבורכת בעיר וברחבי ישראל.
ראש העיר, בני כשריאל אומר כי צריך לייצר תשתית חינוכית של הפרדת פסולת בבית, אנחנו עושים את זה בכמה מסלולים מקבילים.
כל זה כולל חומרי הסברה וקמפיינים כדי להטמיע ערך של הפרדת פסולת.
יחד עם כל המרכיבים תבוא גם התשתית החינוכית שתשלים את התמונה ותאפשר לנו לשפר אותה.
תושבי העיר מוזמנים להצטרף למהפכת המחזור העירונית והארצית.
באמצעות הפרדת פסולת האריזות מכלל הפסולת, אנו מצמצמים את כמויות הפסולת המגיעות להטמנה.
זאת אותה פסולת שאינה פריקה, הגורמת לזיהום סביבתי ולזיהום מי התהום, ותופסת שטחים פתוחים אשר מהווים מקור הנאה וחיים לנו, לבעלי החיים ולדורות הבאים.