אריזות זורקים לפח הכתום

• תאריך: 21/11/2017
עיריית מעלה אדומים בשיתוף תאגיד המחזור תמיר החלה השבוע בקמפיין חוצות על הפרדת פסולת ואריזות שזורקים לפח הכתום. בעוד שבועיים יתקיים ברחבי העיר מבצע חלוקת חומרי הסברה ושקיות בבתים. . רוה"ע בני כשריאל: אני קורא לכל התושבים להמשיך לקחת חלק קהילתי גם במהלך חשוב זה ולהיות שותפים, להמשיך לנהוג באחריות ולהקפיד להפריד בין סוגי האשפה עבור עתיד עירנו ילדנו בעיר

בכל בית זורקים מדי יום כמויות גדולות מאוד של פסולת אריזות – קרטוני חלב, קופסאות גבינה, מכלי יוגורט ועוד.
פסולת האריזות תופסת נפח רב והוא אינו קטן עם הזמן: למרבית חומרי האריזה ידרשו מאות שנים בטרם יתכלו, וחלקם לא יתכלו לעולם.
פסולת כזו עוברת להטמנה וכך תופסת מקום יקר ומזהמת את הקרקע, את מי התהום ואת האוויר.
אולם, את מרבית פסולת האריזות אפשר למחזר, ולכן חשוב מאוד להפריד את פסולת האריזות כבר בבית.
ההורים יחד עם הילדים תוכלו להפריד את הפסולת למרכיביה – אריזות פלסטיק, קופסאות שימורים, קופסאות דגנים, בקבוקי שתייה ועוד.
את הפסולת המופרדת צריך להשליך לפחים הייעודיים הקרובים למקום מגוריכם.
לפני שנתיים החלה עיריית מעלה אדומים בשיתוף תאגיד המחזור תמיר, לפרוס כ- 375 פחים כתומים לאיסוף פסולת אריזות ברחבי העיר.
מדובר במהלך כולל ומטרתו הנגשת הליך מחזור פסולת האריזות לתושבים.
הפח הכתום מיועד לכלל האריזות הביתיות כגון: אריזות פלסטיק- אריזות מזון, אריזות של מוצרי טיפוח וניקיון, שקיות ניילון.
אריזות מתכת- קופסאות שימורים, קופסאות תחליפי חלב וקרטוני משקה.
התושבים יסייעו ביצירת סביבה ירוקה בעזרת הפרדת האריזות לפח הכתום, ובכך יוכלו להגדיל את כמות הפסולת הממוחזרת בישראל ולצמצם את כמות הפסולת המועברת להטמנה ומזיקה לסביבה.
מתוך האמונה כי חינוך והסברה יגדילו את היקפי הפסולת המועברת למחזור במקום להטמנה, בסמוך לפריסת הפחים, עיריית מעלה אדומים בשיתוף תאגיד המחזור תמיר, ביצעה פעילויות חינוך והסברה במסגרתן חולקו לתושבי העיר שקיות כתומות לאיסוף פסולת אריזות וחומרי הסברה.
בנוסף, התבצעה פעילות הסברתית בבתי הספר ובגני הילדים.
תאגיד המחזור תמיר פועל ליישום חוק האריזות שתכליתו: עמידה ביעדי מחזור אריזות הקבועים בחוק.
תמיר הוקם ע"י היצרנים והיבואנים והוא פועל מול הרשויות המקומיות הן לצורך איסוף האריזות, הבאתן למחזור ומניעת הטמנת פסולת מזיקה לסביבה, והן בהסברה ובחינוך למחזור ולשמירה על איכות הסביבה.
מנכ''ל תאגיד המחזור תמיר, קובי דר אומר כי הוא מלא תקווה כי שיתוף הפעולה בקרב התושבים רק יגדל, ושביחד ניצור סביבה ירוקה, בריאה וטובה יותר.
עיריית מעלה אדומים בשיתוף תאגיד המחזור תמיר החלה השבוע בקמפיין חוצות על הפרדת פסולת ואריזות שזורקים לפח הכתום .
כמו כן, בעוד שבועיים , יקבלו תושבי מעלה אדומים שקיות מחזור מיוחדות, רב פעמיות, בצבע כתום, לצורך איסוף ביתי של אריזות ריקות למחזור (קופסאות שימורים, קרטוני משקה וחלב, אריזות מוצרי חלב, אריזות מזון, שקיות פלסטיק, אריזות של מוצרי טיפוח וניקיון ועוד).
במסגרת המהלך הסביבתי צפויות להיות מחולקות כ- 5,000 שקיות אשר יחולקו לפתחי בתי התושבים בשכונות "נופי סלע" ו"צמח השדה" בצירוף עלון הסברה.
חלוקת השקיות מהווה מהלך משלים למהפכת מחזור האריזות שהחלה בעיר, בהסכם שנחתם בין העירייה לתאגיד המחזור ת.
מ.
י.
ר, במסגרתו פוזרו ברחבי העיר פחים כתומים לצורך איסוף פסולת אריזות.
במערכת החינוך תתקיים פעילות הסברתית בבתי הספר ובגני הילדים.
ראש העיר, בני כשריאל, אומר כי מעלה אדומים היא עיר ירוקה של גנים, עצים ופרחים.
סמל ליופי, לאיכות חיים, לסביבה ירוקה.
עיר נקייה, מטופחת עם צביון כפרי מיוחד שזוכה מידי שנה באות הרשות הירוקה, בפרסי איכות הסביבה והיופי.
אנו נושאים בגאון את דגל איכות הסביבה, מחויבים לאיכות הסביבה ועירנו מהווה אות ומופת בפיתוח וקידום איכות סביבה עירונית מתקדמת לתושביה.
בשנים האחרונות הנהגנו מהפכה ירוקה ששינתה את פניה של העיר בתחום זה באופן דרמטי.
העירייה ממשיכה במהפכת המחזור ובימים אלו עושה צעד משמעותי נוסף בתחום המחזור בנושא פסולת האריזות ,בהתאם לחקיקת "חוק האריזות" בישראל.
כשריאל מוסיף ומבהיר כי מיקומה של מעלה אדומים בצמרת המחזור הארצית הוא תוצאה של שיתוף פעולה פורה ביניכם התושבים לבין העירייה.
אני קורא לכל התושבים להמשיך לקחת חלק קהילתי גם במהלך חשוב זה ולהיות שותפים, להמשיך לנהוג באחריות ולהקפיד להפריד בין סוגי האשפה עבור עתיד עירנו ילדנו בעיר, אומר כשריאל.