מעלה אדומים מציינות את יום המאבק הבינלאומי באלימות כנגד נשים

• תאריך: 21/11/2017
המרכז למניעה וטיפול באלימות ששייך לאגף הרווחה והשירותים החברתיים בעירייה קיים השבוע יום עיון לרגל היום הבינלאומי למאבק באלימות כנגד נשים . במהלך יום העיון התקיימו הרצאות מקצועיות בנושאי תקיפה מינית והוקרן הסרט מתמורפוזה. עדית אור מנהלת המרכז למניעה וטיפול באלימות שבאגף הרווחה והשירותים החברתיים: לפגיעה מינית יש פגיעה טראומטית באדם הפרטי אולם יש לפגיעה זו גם הקשרים וחברתיים ובדואליות הזו עוסק יום העיון.

יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות כלפי נשים חל ב-25 בנובמבר וחל מידי שנה מאז שהוכרז על ידי האו"ם ב- 1999 כיום המיועד למאבק באלימות כלפי נשים.
לרגל היום הבינלאומי למאבק באלימות כנגד נשים, המרכז למניעה וטיפול באלימות ששייך לאגף הרווחה והשירותים החברתיים בעירייה קיים בראשית השבוע יום עיון לרגל היום הבינלאומי למאבק באלימות כנגד נשים .
יום העיון התקיים במעמד סגן ומ"מ רוה"ע ,גיא יפרח וסגנית רוה"ע, שרה קמינסקי, מחזיקת תיק הרווחה והשירותים החברתיים.
במהלך יום העיון זכו המשתתפים לשמוע הרצאה מקצועית מעניינת בנושא "תרבות האונס תקיפה מינית כבעיה חברתית", את ההרצאה העבירה עידית שני אדום, פסיכולוגית, מנחת קבוצות, מרצה באוניברסיטת בר אילן ומדריכת עובדות/ים סוציאליות/ים.
כן, המשתתפים שמעו הרצאת המשך של , עידית שני אדום, בנושא "אל תעברי לבד ילדה ברחוב" השפעת האשמת הקורבן על נפגעות תקיפה מינית.
החלק הקשה והמרתק של יום העיון היה צפייה בהקרנת הסרט "מתמורפוזה" סרט תיעודי המשלב בין עדויות לבין מיתוסים של אונס, בהשראת ספר המטמורפוזות של אובידיוס, ולאחריו התקיימה הרצאה ושיח עם יוצרת הסרט, נטעלי בראון, בימאית סרטים תיעודיים ועלילתיים, משוררת ומרצה לקולנוע.
עידית אור, מנהלת המרכז למניעה וטיפול באלימות ששייך לאגף הרווחה והשירותים החברתיים, אמרה בדבריה כי היא התלבטה האם לקיים יום שלם שכולו עוסק בפגיעות מיניות ,אך לאור מה שקורה בישראל היום החליטה כן לקיים יום כזה.
לדבריה בחברה הישראלית היום מתקיים שיח אך השיח מקיים גם את היפוכו, הרצון להשתיק, ומהמקום הזה כן בחרה לקיים יום שלם בנשוא זה על מנת להבליט את המקום החשוב של להתעסק בנושא תקיפות מיניות על אף הכאב.
אור ציינה כי לפגיעה מינית יש פגיעה טראומטית באדם הפרטי אולם יש לפגיעה זו גם הקשרים וחברתיים ובדואליות הזו עוסק יום העיון.
בראשית דבריה סיפרה אור על היחידה לטיפול בפגיעות מיניות שקיימת בתוך המרכז למניעה וטיפול באלימות ונותנת מענה טיפולי מקצועי ומסור.
לנשים וגברים מעל גיל 18 שעברו פגיעה או הטרדה מינית בעבר או בהווה.
מלי אורגד המפקחת הארצית במשרד הרווחה והשירותים החברתיים, אמרה שבשירות הציבורי הטיפול הוא טוב ומקצועי ביותר והצוות שמקבל הכשרה מקצועית נותן מענה מקצועי ומסור.
מנהלת אגף הרווחה והשירותים החברתיים, עפרה בן ישעיה, אמרה כי זהו כנס מקצועי חשוב ומשמעותי שעוסק בנושא אקטואלי וכאוב נוכח הגל הארצי של החשיפה של נשים שנפגעו והוטרדו.
בן ישעיה מציינת כי גם נשים וגם גברים שנפגעים , הפגיעה צרובה קשה בנפשם ולנו פה במעלה אדומים הקמנו את היחידה הזאת שהיא מקצועית ובליווי משרד הרווחה ואנחנו לא יכולים לשנות את העבר אבל נותנים כלים וצידה להתמודד עם העתיד.
סגנית רוה"ע, שרה קמינסקי, מחזיקת תיק הרווחה אמרה כי תופעת האלימות כלפי נשים מונחת על סדר היום הציבורי באופן תדיר ויש להילחם למיגורה.
החודש מציינים את המאבק באלימות נגד נשים ולכן אגף הרווחה והשירותים החברתיים באמצעות עם המרכז למניעה וטיפול באלימות , מקיימים יום עיון מקצועי במטרה להגביר את המודעות לנושא.