דוכן מזון מופעל למען חיילי צה"ל בכניסה לעיר

• תאריך: 21/11/2017
השבוע נפתח בכניסה לעיר דוכן נייד של מזון ודברי מתיקה לחיילי צה״ל. הדוכן מופעל על ידי ארגון גמלאי צה"ל , צוות פעמון ומתנדבים ברוח הנתינה והערבות ההדדית של גיבור ישראל רס"ן חגיג ביבי ז"ל., סניף מעלה אדומים, ארגון צוות.

ביום ראשון, בראאית השבוע התקיים טקס חגיגי לפתיחת דוכן מזון המופעל למען חיילי צה"ל וממוקם בכניסה לעיר בסמוך לתחנת המשטרה לצד תחנת האוטובוס של היוצאים מהעיר. הטקס התקיים במעמד ראש העיר, בני כשריאל, סגן ומ"מ רוה"ע, גיא יפרח ובהשתתפות אהובה אהרון רעייתו של יו״ר צוות, עמרם אהרון ז"ל שהלך לעולמו לפני כחודש וחצי, יחד עם בנותיה ובהשתתפות , נסים ביבי, אביו של רס"ן ,חגי ביבי ז"ל, אשר יסייע לתפעל את הדוכן לאורך כל ימות השנה. הדוכן יפעל בשלב זה בימים ראשון, שלישי וחמישי, עם אפשרות בהמשך להפעלה במשך כל ימות השבוע. התרגשות רבה נרשמה לפני הטקס כאשר חיילי צה"ל הגיעו למקום ונהנו מעוגות, פירות יבשים ושתייה. הדוכן הוא למעשה קרוואן קטן המיועד לתת פינה חמה לחיילים ואנשי כוחות הביטחון. בטקס נכחו ראש העיר, בני כשריאל, סגן ומ״מ רוה"ע,גיא יפרח, חבר מועצת העיר, מחזיק תיק המתנדבים, רפי אוברגוט, רב העיר, הרב מרדכי נגארי אשר קבע את המזוזה, מפקד תחנת מעלה אדומים, סנ״צ ,יגאל לוגסי , קצינים ושוטרים מהתחנה, מתנדבי ומתנדבות צוות בהם יצחק צרפתי, יעקב אהרון בנו של עמרם אהרון ז"ל, ניסים ביבי ועוד. אץ הרעיון להקמת דוכן מזון לחיילים שיוצב בכניסה לעיר בסמוך לתחנת המשטרה ולתחנת האוטובוס ביציאה מהעיר הגה מייסד סניף צוות ארגון גמלאי צה"ל בעיר, ר' עמרם אהרון זצ"ל. הרעיון עלה בפרויקט החממה. הוצג בפני ראש העיר, בני כשריאל, שאימץ את הפרויקט וחיבר את סגנו גיא יפרח ואת כל אגפי העירייה בהם אגף שפ"ע, אגף הרווחה והשירותים החברתיים- היחידה לעבודה קהילתית, מחזיק תיק ההתנדבות רפי אוברגוט והמתנ"ס להירתם להוצאה לפועל של הרעיון .מייסד הרעיון היה עמרם אהרון ז"ל והוציא את זה לפעול ארגון גמלאי צה"ל בראשות מנשה בצלאל ודוד עלפי. קרן מעלה אדומים בראשות מזכיר הקרן- סגן ומ"מ רוה"ע, גיא יפרח, גייסה תרומה ייעודית לרכישת העגלה ואת הציוד הראשוני. כאשר משפחת ביבי , ניסים וצביה, הוריו של ,חגי ביבי ז"ל ,היא זאת שלקחה על עצמה לרכוש ציוד באופן שוטף. ראש העיר, בני כשריאל, ברך והודה למתנדבי צה"ל כולם על הסיוע וההתנדבות לאורך כל ימות השנה . כשריאל סיפר על הפעילות הענפה של המתנדבים בעיר ותרומתם לחיזוק העיר וחוסנה. לאחר מכן בירך את משפחתו של עמרם אהרון ז"ל וסיפר על ההתנדבות הרבה שלו בעיר בסיוע למשפחות נזקקות, הקמת בית כנסת ופעילותו כיו"ר צוות בעיר. סגן ומ"מ רוה"ע, גיא יפרח ,ציין את החזון להקמת הדוכן בסיוע מתנדבים אשר תרמו את הכסף. הוא ניגש לבני משפחתו של עמרם אהרון, הביע השתתפות בצער וסיפר על הפעילות הגדולה של אביהם לאורך כל ימות השנה בעיר. אהובה, רעייתו של עמרם אהרון ז"ל הסירה את הלוט מעל הדוכן ורב העיר , הרב מרדכי נגארי שליט"א קבע את המזוזה.