מעלה אדומים באה בטוב

• תאריך: 21/11/2017
מתכנסים לתכנן לחבר ולהתחבר לעשות טוב בעיר. גורמים שונים בהם נציגי בתיה"ס, ארגונים חברתיים, מהעירייה, מתנ"ס, אזרחים טובים כולם מבקשים לעשות טוב בעיר התכנסו השבוע לתכנון והובלת יוזמות שמקדמות את ערכי ההתנדבות, סולידריות חברתית, קיימות ושייכות קהילתית. שיאם של האירועים יהיה שבועיים לפני פסח –סביב יום המעשים הטובים בארץ ובעולם.

ההתנדבות היא הביטוי הבסיסי של יחסים בין בני אדם והיא עוסקת בצורך של בני אדם ליטול חלק בחיי החברה בה הם חיים ולחוש כי הם בעלי ערך, שותפים, מעורבים, תורמים ונתרמים.
להתנדבות ולנתינה, תרומה משמעותית ועמוקה בהשפעתה על חיזוק החברה האזרחית, בתרומתה ללכידות ולסולידאריות החברתית ולתחושת השייכות לקהילה.
בשנת 2016 היו למעלה מ-86 יוזמות חברתיות, מהן 15 בהפנינג מעשים טובים בכיכר יהלום ואלפי אנשים שהשתתפו בחגיגת הטוב.
מתוך עשרות ערים ורשויות מקומיות בישראל שהגישו את מועמדותן לאות "קהילה מתנדבת", קבעה ועדה בראשותה של השופטת בדימוס, דליה דורנר, והחליטה שהעיר מעלה אדומים היא בין שלוש הערים הזוכות באות "קהילה מתנדבת" לשנת 2016.
בשנת 2017 היו למעלה מ-91 יוזמות חברתיות ברחבי העיר, מתוכן 22 בהפנינג מעשים טובים שהתקיים בשנית בכיכר יהלום.
יוזמות אלו נוצרו מתוך שותפויות בין מסגרות וארגונים רבים: גני ילדים ומעונות, בתי"ס, המתנ"ס, אגפי העירייה, עמותות, ארגונים ותושבים פרטיים.
חלק לא קטן מהיוזמות והשלכות שלהם ממשיכים הרבה מעבר ליום הספציפי.
השאיפה בשנת 2018 להרחיב שיתופי פעולה וחיבורים ולייצר אפשרויות נוספות בעיר לעשיית טוב.
זו השנה השלישית שצוות היחידה לעבודה קהילתית והתנדבות באגף הרווחה והשירותים החברתיים, ביחד עם חבר מועצת העיר, רפי אוברגוט, מחזיק תיק ההתנדבות, יחד עם עמותת רוח טובה, ומתנדבים מדהימים נוספים מהעיר, מובילים את התהליך ויצירת החיבורים בשיתוף עם כל הגורמים שצוינו.
מעין סימון, מנהלת היחידה לעבודה קהילתית והתנדבות באגף הרווחה והשירותים החברתיים שהנחתה את המפגש של סיעור המוחות אמרה בראשית המפגש כי המטרה שלנו לקיים יום או שבוע שיא, לחגוג את עשיית טוב שמתרחשת כל השנה, למנף, להרחיב ולעודד אנשים וגורמים נוספים לפעילות קהילתית מתמשכת, ליצור חיבורים חדשים בין ארגונים שונים, בתי"ס, עירייה, מתנ"ס ותושבים בכלל ולגייס תושבים נוספים לעשיית טוב כל השנה.
אנחנו מברכים את כל השותפים והלוקחים חלק בהשגת המטרות האלו.
ונשמח ליצירת קשר עם היחידה - לקידום יוזמות חדשות או להצטרף לקיימות.
בנוסף לרעיונות מקסימים שמקדמים כל שנה, במגוון תחומים, דוגמת שיפוצים ותיקונים בבתי קשישים ומסגרות חינוך וחברה, פרגון לנותני שירותים בעיר, בגני ילדים, בתיה"ס, מועדוניות, אזרחים ותיקים, למען בע"ח והסביבה, למען חיילים ועוד.
השנה בסיעור מוחות עלו רעיונות חדשים שמתייחסים לעשיית טוב לחיילים בודדים או אזרחים ותיקים עריריים במשך השנה.
דוגמא נוספת לרעיון שעלה, כי שבועיים לפני פסח ממילא רבים מבתיה"ס מקיימים שוק קח-תן.
הוצע שיעשה תאום בין בתיה"ס המעוניינים בכך והשווקים יפתחו ויפורסמו לקהל הרחב, כך שגם תושבים שגרים בסביבת ביה"ס ואין להם ילדים שלומדים יוכלו לבוא לשוק להביא דברים ולהחליפם באחרים.
כל מי שמעוניין להוביל יוזמה או להשתתף - מוזמן ליצור קשר עם היחידה לעבודה קהילתית והתנדבות במייל: hitnadvutma@gmail.
com ראש העיר, בני כשריאל ,אמר כי מעלה אדומים היא מודל מיוחד לעשייה התנדבותית ושילוב תושבים בעשייה החברתית ואני גאה לעמוד בראש אחת הערים המובילות את תחום ההתנדבות והפעילות הקהילתית.
עיר קהילה היא עיר שתושביה הם אדם לאדם, מחבקים, מסייעים, נותנים בסתר ומושיטים יד לזולת.