בואו להיות חלק מהיסטוריה

• תאריך: 08/11/2017
מעלה אדומים היא העיר הראשונה בישראל שלוקחת חלק בתכנית מודל האו"ם. אחרי הצלחה רבה של הפרויקט בסמסטר הראשון ממשיכים קדימה. בראשית שבוע הבא יתקיים כנס מתעניינים. חברת מועצת העיר מעין מור: "זוהי הזדמנות פז לקחת חלק בפרויקט יוקרתי ומשמעותי, להרחיב אופקים, להכיר אנשים, לשפר את האנגלית, לרכוש מיומנויות משא ומתן ומיומנויות עמידה מול קהל ואולי אפילו לבקר באו"ם.

אני מזמינה אתכם לבוא ולהתנסות".
כשריאל: כבוד שהעיר מעלה אדומים היא העיר הראשונה שהקדימה מועדון עירוני ולקחה חלק בפרויקט שכזה
פרויקט מודל האו"ם, הינו פרויקט יוקרתי בין לאומי הפועל במגוון מוסדות לימוד בארץ ובעולם.
מעלה אדומים היא העיר הראשונה בישראל שלוקחת חלק בפרויקט זה ברמה העירונית.
המשתתפים בפרויקט למעשה מדמים דיונים באו"ם.
הם לומדים את חוקי הדיון הרשמי ואת נהלי האו"ם, לומדים על מדינות שונות ועל נושאים באג'נדה הבינלאומית, בהם ידונו במהלך הסימולציות.
עצם ההשתתפות בפרויקט מאפשרת למשתתפים ללמוד רבות אודות הוועדה בה הם משתתפים, על המדינה אותה הם מייצגים, וכן על נושאים אקטואליים העומדים בראש סדר היום של הקהילה הבינלאומית בכלל ושל הוועדות השונות בפרט.
התוכנית גם מעניקה למשתתפים בה ידע אקטואלי על עבודת האו"ם, הבנת הפוליטיקה, משפרת את יכולת הדיון, התנסחות והתבטאות בפני קהל, שימוש בשפת גוף וניהול משא ומתן וגם מקדמת את השפה האנגלית.
לאורך השנה מתקיימים כנסים בארץ וברחבי העולם בהם המשתתפים במודל האו"ם יודעים מראש מהי המדינה שעליהם לייצג ומהם הנושאים שיעלו במסגרת הוועידה.
תפקידם לייצג את האינטרסים של מדינתם תוך שימוש בכישורים שונים ביניהם בהם נאומים, כושר שכנוע, חיבור לבני ברית מתאימים ועוד.
המטרה בכנסים היא למצוא הצעה שתהיה הכי מתאימה לרוב המדינות והנציגים שמצליחים להעביר את הצעתם ברוב קולות אף מתוגמלים על כך לפעמים.
בסמסטר הראשון שהסתיים בהצלחה רבה , המשתתפים בפרויקט למעשה דימו דיונים באו"ם.
הם למדו את חוקי הדיון הרשמי את נהלי האו"ם, למדו על מדינות שונות ועל נושאים באג'נדה הבינלאומית, בהם דנו.
במהלך הסימולציות וכל זה קרה באנגלית.
המשתתפים בפרויקט רכשו ידע אקטואלי על עבודת האו"ם, הבנת הפוליטיקה, שיפרו יכולת הדיון, התנסחות והתבטאות בפני קהל, שימוש בשפת גוף וניהול משא ומתן וגם שפרו את השפה האנגלית.
ביום ראשון הקרוב ה - 05\11\17 בשעה 19.
30 יתקיים מפגש מתעניינים.
במפגש זה תוכלו לקבל מידע נוסף על הפרויקט ולשאול שאלות.
הפרויקט מתאים לסטודנטים, לצעירים בגילאי 18-35 ולכל תושב מהעיר ומהסביבה שמעוניין להרחיב אופקים ולהתנסות במשהו חדש.
מפגשים בני שעתיים וחצי יתקיימו אחת לשבוע בימי חמישי בשעות אחה"צ.
ההשתתפות מסובסדת על ידי העירייה והמשתתפים שירשמו לפרויקט ישלמו מחיר סמלי בלבד אשר יהווה דמי רצינות.
פרטים נוספים ניתן לקבל בקבוצת הפייסבוק 'סטודנטים וסטודנטיות מעלה אדומים' או אצל חברת המועצה, מעין מור בדוא"ל: maayan@mam.
org.
il.
מחכים לכם.
ראש העיר בני כשריאל: ״מודל האו״ם הוא פרויקט ערכי, מנהיגותי, לימודי, מרתק, חשוב ומאתגר המאפשר להתנסות באופן מעשי בייצוג המדינה, דיבור מול קהל, כתיבת החלטות ועוד.
כבוד שהעיר מעלה אדומים היא העיר הראשונה שהקדימה מועדון עירוני ולקחה חלק בפרויקט שכזה.
אני מברך את חברת המועצה מעין מור על היוזמה ועל הקמת המועדון בעיר״.
חברת מועצת העיר, מעין מור : ״אני גאה מאוד על כך שהצלחנו להביא את הפרויקט לעיר וגאה עוד יותר במשתתפים שלקחו בו חלק.
אני מזמינה אתכם להצטרף אלינו.
זוהי הזדמנות פז לקחת חלק בפרויקט יוקרתי ומשמעותי, להרחיב אופקים, להכיר אנשים חדשים, לשפר את האנגלית, לרכוש מיומנויות משא ומתן ועמידה מול קהל ואולי אפילו לבקר באו״פ בניו יורק.
כדאי לכם לבוא ולנסות״.