מעלה אדומים והעיר יאשי ברומניה ערים תאומות

• תאריך: 29/10/2017
נחתם שלב ראשון בהסכם ברית ערים תאומות בין העיר יאשי המטרופולין השני בגודלו ברומניה לבין העיר מעלה אדומים. ראש העיר בני כשריאל יצא בקרוב לביקור קצר ביאשי לחתום על ההסכם רשמית זאת לאחר שראש העיר יאשי חתם על ההסכם . ההסכם נמסר השבוע לראש העיר על ידי שגריר יאשי בשראל הרב יוסף וסרמן.

ראש העיר, בני כשריאל, נפגש השבוע בלשכתו עם הרב יוסף וסרמן, טוען רבני ומגשר, נשיא קרן לקידום יהדות רומניה יו"ר "צוות" מחוז ירושלים ושגריר יאשי בישראל במטרה לדון יחד עמו בקידום כינון ברית ערים תאומות בין יאסי ברומניה למעלה אדומים.
וסרמן, שב מביקור ופגישה עם ראש עיריית יאשי , מיכאי צ'יריקה כשבידיו הסכם ברית ערים תאומות חתום על ידי ראש העיר יאשי, ומכתב הזמנה לביקור ביאשי לראש העיר, בני כשריאל.
הפגישה התקיימה ביוזמת יו"ר מחוז ירושלים , צוות ארגון גמלאי ירושלים, הרב יוסף וסרמן ששב בימים אלה מיאשי לאחר פגישה עם ראש העיר ואף אירח אישית לאחרונה ביקור של מנהל מחוז יאשי, פופה מרסל במסגרת ביקורו בארץ לרגל יום השואה.
וסרמן פועל כל העת בנושא הכרת ההיסטוריה של יהדות רומניה והבאה למודעות את סיפור יהדות רומניה בתקופת השואה ועל מצעד החיים ברומניה, שיתקיים השנה ב-27 ביוני 2017.
פופה מרסל הניח זר פרחים בבית הקברות.
יאשי היא העיר הרביעית בגודלה ברומניה, והמטרופולין השני בגודלו ברומניה, בירת מחוז יאשי הנמצא באזור ההיסטורי של מולדובה.
העיר הייתה בירת נסיכות מולדובה בשנים 1564 - 1859, אחת משתי הבירות של הנסיכויות הרומניות המאוחדות בשנים 1859 - 1862 ובירתה החלופית של רומניה בעת הכיבוש הגרמני של בוקרשט במלחמת העולם הראשונה.
יאשי היא בירת מחוז מולדובה, אזור יפהפה עם הרים מיוערים והרבה שקט ושלווה.
זוהי עיר אוניברסיטאית עם מנזרים מרשימים ונישאים, ולא מעט כנסיות ומוזיאונים.
יאסי היתה בירת רומניה, עד אשר בוקרשט קטפה את התואר בשנת 1862.
ראש העיר, בני כשריאל, קיבל לידיו את ההסכם החתום ושלח מכתב לראש עיריית יאשי , מיכאי צ'יריקה בו כתב לו כי העיר מעלה אדומים התפתחה מאוד בעשור האחרון והפכה לעיר צעירה ודינאמית, המעניקה איכות חיים גבוהה, פורצת דרך בחינוך, בעלת עוגן תרבותי לכלל תושבי האזור, שבה חיים בהרמוניה קהילה הטרוגנית של למעלה מ-41,000 תושבים.
כשריאל ציין בפני ראש העיר כי אנו מעוניינים מאוד לפתח ולבסס קשרים עמוקים בין שתי הקהילות ולרקום הסכמים לשיתוף פעולה בנושאים שונים בהם החלפות משלחות נוער, תזמורות נוער, החלפת משלחות וידע בתחום התרבות והספורט ועוד.
אני בטוח שנוכל לתרום רבות לקהילותינו ולהעניק לקשר בינינו תוכן וחיים כתב כשריאל.
בפגישה עם הרב וסרמן הועלו נושאים לקידום בין הקהילות המבוססים על הסכמים שיש לערים עם ערים אחרות בעולם בהן נושאי חינוך , כלכלה, מסחר, תיירות.
בקרוב יצא ראש העיר, בני כשריאל, עם משלחת מצומצמת מאוד של נציגים לביקור קצר בעיר יאשי על מנת לחתום על ההסכם.
כן כשריאל שלח מכתב הזמנה אישי לראש העיר יאשי , מיכאי צ'יריקה לבקר במעלה אדומים.
לעיר מעלה אדומים קיים כיום הסכם ברית ערים תאומות עם העיר, דראיינובו בבולגריה, העיר וויליאמספוט פנסילבניה, הסכם שעיקרו סיוע בקידום שיתוף הפעולה בתחומי החינוך, חילופי התרבות , המחקר והפיתוח הכלכלי, ופעילות הדדית כמתווך המסייע לארגונים בשתי הקהילות בעזרה וכינון קשרים ישירים עם מקורות ומשאבים מקומיים ראויים והולמים.